29 november 2007

De rijschool

Zoon gaat dus leren autorijden. Ik kan het hem niet leren want Geliefde is nooit thuis om ondertussen op Vogel te passen. En daarbij zou dat ontaarden in schreeuwpartijen van mijnentwege want aan mij is écht geen lerares verloren gegaan.

Dus ik belde naar de rijschool om te vragen wat de procedure was.  De dame zei letterlijk dat Zoon moest langskomen met zijn papieren en €350 voorschot.

Ik dacht o valt dat even mee, als het nog meer is, zal het voor extra uren zijn.

Vandaag ging hij en kwam terug met de mededeling dat de rest gestort moest worden.

'Rest, rest, welke rest?' vroeg ik hem, nog steeds nietsvermoedend.

'Het is 1000€ in totaal' vertelde hij mij.

En toen ging ik van *thud* wat het geluid is dat mijn hoofd maakte toen ik voorover viel in totale zwijm.  En wat tussen haakjes een boek is van de geweldige Terry Pratchett maar dit geheel terzijde. 

1000 € voor 20 uur.  1000. Duizend. DUIZEND.

De hele avond heb ik die woorden naar zijn kop geslingerd, waarbij hij maar bleef herhalen dat het toch niet zijn schuld is,  dat ik het maar had moeten vragen hoeveel het zou kosten .

Ja 350 en euro's he, docht ik. Dikke roloog.

28 november 2007

Swingend!

Iedereen ten lande kent Antwerp Expo. Al was het maar omdat daar jaarlijks De Boekenbeurs plaatsvindt.  Ook voor rommelmarkten, dierenshows, oldtimertentoonstellingen en kerstmarkten kan men daar terecht.

Ik ga tegenwoordig liever naar de Fnac, maar als kind heb ik menig uur rondgedwaald op de boekenbeurs.  Ik kan u zelfs zo een helling aanwijzen, nog gemetst door de vader van een vriendin. Oo pure jeugdherinneringen!

En wat leest mijn oog nu?  Niet alleen vindt in dit Paradijs voor Onschuldig Vermaak nu de Mega Eroticabeurs plaats, er gaat zelfs een Swingerscafé plaatsvinden.

Indien u net als ik dacht dat Swingen een manier van dansen was, een beetje in onbruik geraakt misschien, ik geef het toe, dan hebt u het anno 2007 verkeerd voor.

Een Swingerscafé is een een eufemisme voor een parenclub. Jawel.  Op de Heilige Grond der Bibliofielen worden binnenkort lichaamssappen allerhande uitgewisseld.

En zal u van 1 tot 9/12 op het Antwerps Voedingssalon nog smakelijk van een aangeboden versnapering kunnen genieten  in de wetenschap dat de bezoekers van de tegelijkertijd plaatsvindende Eroticabeurs even verderop liggen te wippen?  Ik docht het niet .

De wereld is naar de knoppen, Meneer en Mevrouw.  

27 november 2007

Een tand

Gaston zat voor mijn voeten toen ik ineens, PLOINK, iets hoorde vallen. Ik kijk en warempel, daar lag een tand!

Ik had nooit gehoopt één van zijn melktanden te vinden, want de voorste zijn misschien maar 1mm2 groot (sodade,meet je even na? ;) ), echt heel klein dus. Dit was een fors exemplaar, nou ja fors, maar bij nader inspectie bleken het er twee tegelijk te zijn.  Een hoektandje, denk ik en een buur.

Ze worden zo snel groot *Huisvrouw plengt een nostalgische traan* . Subiet zit hij al in zijn puberteit en wat krijgen we dan?  Slaande deuren? Teefjes voor de deur?  Misschien moest ik hem toch maar laten castreren.

26 november 2007

BH

Deze ochtend in De Stad zie ik in De Hema een kindje dat mij zeer bekend voorkomt. Met zijn papa, Meneer Vooralsof.  Ik begroet kindje en stel mij nog even voor aan de papa die redelijk verbaasd keek. Want alhoewel ik hem ooit 3 seconden gezien heb, heb ik blijkbaar geen indruk gemaakt.

Kindje heeft geen oog voor mij,  maar des te meer voor Gaston. 'Ton, Ton' zegt hij.  En blijft het zeggen.  De hele Hema door hoor ik 'Ton!' achter mij schallen.

Mijn hond is Herkend!  Ik heb officieel een BH in huis. Hmm. Dat klinkt minder indrukwekkend dan ik het in gedachten had.

25 november 2007

Rijbewijs

Zoon heeft zijn theorie autorijbewijs met vrucht volbracht. Van de eerste keer. Binnenkort een Zoon die mag autorijden. Alsof ik nog niet genoeg pieker over fiets-en brommeraccidenten.

Zoals de aloude wijsheid gaat : kleine kinderen, kleine zorgen, grote kinderen, grote zorgen. En dit alles nog eens optenief binnen 13 jaar. Maar dan ben ik misschien, hopelijk, al dement. Hoop doet leven.

Doe Maar

Ik heb niks te vertellen omdat het weer een gewone zondag was met paarden, mensen en drank.  En tortilla's als avondeten die ik nog proef. Lekker waren ze wel, daar niet van.

 Maaaarrrr, onderweg hoorde ik volgend liedje en zoals altijd bedacht ik dat Doe Maar zowat het beste is wat de Lage Landen ooit hebben voortgebracht.  En dat ik morgen de cd nog eens moet opsporen.  En hoe geweldig het niet is dat ik onder andere dit liedje nog woordelijk kan meezingen. Om van Pa of Eén nacht alleen nog maar te zwijgen. Het blijft goed.  En Hennie Vrienten kan mij nog altijd krijgen. Nu nog meer als vroeger zelfs, als ik zijn haartooi vanuit die tijd eens bekijk.

 

 

 

24 november 2007

In de Gloria

Gisteren vierden we (een beetje laattijdig) de komst van Kate naar de manège. 

We sloegen hopen drank in, want ik verdenk het sportieve paardrijdende volk er wel eens van dat ze alleen maar een paard hebben om zoveel mogelijk tijd achteraf in de bar te kunnen doorbrengen.

Ik bakte quiches, een vriend ging haas preparen en we zeulden ook nog een hoop kaasblokjes en olijven mee.

Traditioneel wordt een nieuw paard gevierd in de manège zelf en niet in de bar.  Dat wil zeggen in de vrieskou.  Toen we net gearriveerd waren en alles uitgestald hadden, kregen we een heel erg In De Gloriagevoel.  En meer bepaald een Willy en Jennygevoel.  Stel u nu eens voor dat er niemand zou komen? En dat Geliefde en ik daar alleen herinneringen zouden moeten ophalen? En iets later met onze onaangeroerde hapjes en drank terug naar huis zouden moeten. O ja, ik zag de schrijnendste aflevering aller tijden zich al zo voor mijn geestesoog.

Maar toen bracht men warmteblazers, trokken we al een eerste fles open en op de duur was er veel meer volk dan onze stalhouder voorzien had, want hij moest ijlings nog stoelen aanslepen. 

Het was razend gezellig en we waren pas om half twee thuis. De lege flessen heb ik niet geteld maar het was de moeite. En al het eten was op.

Wij zijn niet Willy en Jenny. Dikke oef! 

 

 

23 november 2007

Ik

Naar aanleiding van een strijkconversatie per mail met Vriendin J.kreeg ik de volgende mail :

 

·  Lol allee dat probleem is ook weeral van de baan, ge zijt LUI vrouw, LUI zeg ik u

·  Oh kijk ik heb op een toets geduwd en nu ben ik blijkbaar iets aan het opsommen

·  Wat ben je nog dan?

·  Lief

·  LUI

·  Altijd een luisterend oor

·  LUI

·  Gastvrij

·  LUI

·  En verder kom ik niet :D

Maar na even nadenken kwam de volgende aanvulling : 

·  Emotioneel

·  LUI

·  Klein hartje

·  LUI

·  Een groot hart

·  Lui

·  Eerlijk

·  LUI

·  Het hart op de tong om het schoon te zeggen

·  LUI

·  Prachtige klachtenbrievenschrijver

·  LUI

·  Ochtendhumeurbezitster

 

 Bij het emotioneel ging ik even van HUH? Maar inderdaad, iemand die alleen bij het idee van een kleuteroptreden op school al in tranen van ontroering uitbarst, is misschien wel een tikkeltje emotioneel.  Voilà, dit was Uw Huisvrouw in een notendop.  


22 november 2007

Erover

Hoe genant is het als je vriendinnen het over klaarkomen hebben terwijl je 17-jarige Zoon drie meter verder in de gang rondloopt?  Zeeeer.  Gelukkig had hij volgens Mme. Z. zijn I-pod oortjes in.  Ik hoop dat de decibels de vettige praat overtroffen hebben.

Hij keek anders wel streng toen hij daarna goeiedag kwam zeggen.  Niemand wil natuurlijk zijn ouders in verband brengen met seks, dat lijkt mij normaal.

Bij deze : Zoon, als je dit ooit leest, IK was het niet die vunzige taal verkocht.  IK heb slechts 2 keer seks gehad in mijn leven, om jou en je zus te maken, en dan nog dik tegen mijn goesting.  Uiteraard.  Dat is een opluchting zeker ? 

 

Te vroeg is te vroeg.

kerstman
Vandaag gespot in een huis in onze straat : een kerstboom.  Waar is de Humo sticker als je hem nodig hebt?

Een lelijke nepboom dan nog met vreselijke versiering (denk armdikke rode slingers).  We schrijven 22/11 dus nog meer dan een maand moeten de bewoners op dat gedrocht kijken.  En als hij nu al staat, zijn ze waarschijnlijk van het soort dat de kerstsfeer wil rekken tot in februari.

Zij liever als ik.  Zou ik morgen een kopietje van de sticker in de bus gaan steken?