01 december 2007

Sinterklonen

De Heilige man is alomaanwezig tegenwoordig. De enige echte komt natuurlijk dagelijks op TV onder vermomming van Jan Decleir.  Maar ook de reclame staat er vol mee. En gisteren was hij dan ook nog eens in het restaurant alwaar hij zelfs een persoonlijke babbel met mijn Vogel had.

Ze antwoordde vlot en gaf haar tekening, tot hij vroeg of ze straks naar de speelhoek kwam. Toen legde ze haar hoofd op haar hand, trok haar bovenlip op en deed een varkensneus. En zei nee.

Twee keer zijn we wel gaan kijken naar de bezigheden aldaar.  Maar twee keer wou ze direct weer naar onze tafel.  Zelfs toen Zwarte Piet himself kwam vragen waarom ze niet wou blijven en hoe haar beer heette.  Ik wil niet en Koen, zei ze.

 Donderdag komt hij dan ook nog eens op school. En geen kind dat ziet dat het andere mensen zijn.  Althans verleden jaar niet.  Ik ben eens curieus of ze dit jaar niet kritischer gaat zijn. Wordt vervolgd.

Commentaren

Maar huisvrouw! Straks (allez, binnen x jaar) leest Vogel, op zoek naar genante passages over haarzelve, uw blog! Wat dan met Klaze en Piet??

Gepost door: Een nijver lezertje | 01 december 2007

De commentaren zijn gesloten.