04 december 2007

Voorbij

Kerstmis en nieuwjaar.  Sinds jaar en dag zuchten mijn moeder en ik reeds vanaf augustus : 'Was het maar al voorbij.' Want wij komen van een Zeer Onfeestelijke Nest en al dat gedoe is ons te veel.  Wat moet er voor wie gekocht worden, hoe geraakt de familie ter plaatse en terug thuis,  wat eten we, gigantische hoeveelheden voedsel en drank, familie die best wel vermoeiend is, kortom : we kijken er nooit naar uit.

De laatste jaren komt er dan nog de verjaardag van Vogel bij, de dag voor kerst. Waardoor we de kerstperiode eigenlijk niet meer vanaf augustus durven vervloeken wegens onaardig, want tenslotte is het Vogels geboorteperiode, maar wat wel nog een extra hoop  gefeest met zich meebrengt.

 Kleuterfeest, familiefeest, kerstfeest en dit alles op drie dagen tijd.  Zou ik toch niet stilletjes mogen fluisteren : was het maar al voorbij?

 

Commentaren

tja, Eén van die evenementen had u dus zélf kunnen 'plannen', maar wat betreft de eindejaarsgekte geef ik u gelijk.
Ik doe er al jaren gewoonweg niet meer aan mee, het obligate familiekerstdiner buiten beschouwing gelaten.
Geen cadeaus, geen boom (spaar me) en al dat gedoe.
Ik begrijp uw verzuchting in deze!

Gepost door: sodade | 04 december 2007

Nee, dat mag u niet.

Gepost door: Pingu | 05 december 2007

Ik ben het volkomen met je eens.Ik zucht ook al een tijdje in de hoop dat deze periode vlug voorbij is want zoals jij heb ik er hier ook eentje die de dag voor kerst jarig is.

Gepost door: Muis | 05 december 2007

Idd, afschuwelijk! Ik voel al een boelemie-neiging opduiken. En dan in de loop van januari nog wat extra familiebijeenkomsten zodat we toch iedereen gezien hebben rond de jaarwisseling. Trop is te veel en te veel is trop...
Ik zeg Bil!

Gepost door: Kris | 05 december 2007

De commentaren zijn gesloten.