10 december 2007

Deze ochtend in de badkamer

Geliefde maakt er een levenswerk van om de autosleutels ten allen tijde onder supervisie te houden.  Het is niet genoeg dat er van elks één exemplaar in 'het schuifke" ligt, nee ook de reservesleutel moet er zijn.

Nu ben ik van het type dat de autosleutel in de sjakosj of de jaszak laat steken en als ik hem niet dadelijk vind,  de reservesleutel te pakken en die vervolgens ook te laten verdwijnen. Bon, verdwijnen is veel gezegd, ik ben er tenslotte mee thuisgeraakt dus wegweg kunnen ze niet zijn.

Ik kwam deze ochtend net uit de douche toen Geliefde, zijn halsslagader pulserend en zijn voorhoofd bedekt met een laagje koud zweet, de badkamer binnenkwam.  Waar de tweede sleutel van mijn auto was, vroeg hij. Want hij had al een stressnek van het zoeken.

Wel, Nijvere Lezertjes, toen ontplofte ik.  Hoe was het mogelijk, krijste ik hem toe, dat hij mij om HALF ACHT 's ochtends durfde lastigvallen met dergelijke nonsens.  Hoe was het mogelijk, bliksemde ik , dat hij ook maar DURFDE een stressnek te krijgen van sleutels DIE NIET EENS VAN HEM ZIJN.  Dat hij zich met zijn EIGEN SLEUTELS bezighield, brieste ik.  

En om het af te ronden siste ik nog DAT IK DAT NOOIT MEER WOU HOREN. En toen bedacht ik dat het wel leek of ik tegen een van mijn kinders bezig was.

Maar zeg nu zelf : dat heeft hij toch verdiend, nietwaar?  Moeial begot. 

Ondertussen hebben we het weer bijgelegd.  Dat wil zeggen : de sleutel zat natuurlijk in één mijner jaszakken en tegen Geliefde heb ik gezegd dat ik hem ga laten colloqueren indien hij nog zulk een overdreven controlegedrag tentoonspreidt.

Peis en vree in Huize Dysfunctia dus. 

Commentaren

Huh? Niemand die uw heilige verontwaardiging deelt?
Allez dan maar...
Bij deze!

Gepost door: sodade | 10 december 2007

Look at the bright side...
Het waren bekommernissen om jou, Huisvrouw.

Gepost door: Kris | 11 december 2007

mannen hé

Gepost door: hilde | 11 december 2007

De commentaren zijn gesloten.