15 december 2007

Lichtjes overdreven

Ik denk dat ik net op tijd een ramp heb afgewend. Of alleszins toch een aanslag op één van de weinige dingen waar ik een Mening over heb.

Vanochtend kon ik uitslapen.  Tot wel 10 of 11 uur desgewenst.  Niet dat dat uitslapen is zoals ik het in preVogel tijd zou noemen.  Nee toen was uitslapen 12 uur.  Of langer.  Of gewoon een hele zondag niet uit bed komen behalve voor een douche.  Maar ik dwaal af.  Vanochtend kon ik dus uitslapen maar al van 7 uur was ik af en aan wakker.  Om 8 uur was ik zelfs klaarwakker, maar u kent mij, ik ben een Volhouder, of alleszins toch als het om luiheid gaat, dus ik kneep vastberaden mijn ogen toe, dacht aan iets prettigs, en jawel : ik viel weer in slaap.

Tot 9.15 h en toen heb ik het maar opgegeven.  Zielig, effenaf.  Dus ik ga naar beneden alwaar mijn dochter al helemaal aangekleed staat, want zij en Geliefde gingen om een kerstboom.  En lichtjes voor in de voortuin.

'Mag ik gekleurde lichtje kopen, mama?' vraagt ze me enthousiast.  Ik struikelde bijna over de onderste trap van het schrikken en zeg kordaat NEEEE.  Witte, bescheiden twinkelende lichtjes, daar kan ik mee leven.

Ik steven naar de keuken voor de eerste kop koffie en Geliefde komt achter mij aan.  'Och ze wil dat nu zo graag,'fluistert hij.

Waarop ik zeg dat er over mijn lijk gekleurde lichtjes komen en ik wijs hem fijntjes op de lichtjes van iemand in onze straat waar we alle jaren mee lachen. En rol-ogen.

Hij gaat door en ik hoor hem tegen Vogel zeggen dat ze witte lichtjes gaan kopen voor de voortuin, maar misschien wel gekleurde voor de achtertuin.

Een compromis heet zoiets, neem ik aan, alhoewel een flonkerende kleurexplosie die waar te nemen is vanuit het keukenraam mij nu ook niet kan bekoren.  Maar ach, als ze het nu zo graag wil.  En niemand die het gaat zien, hoop ik.  Dus wij worden niet die buren waar gegniffeld mee wordt. Want niemand zal toch door de hagen onze ongetwijfeld flashy lichtslingers kunnen ontwaren? He? He?

O help. 

Commentaren

ah mijn broer wees me vorig weekend op Google Maps, waarop je luchtfoto's van je eigen huis kan zien, met best wel veel details - of is dat geen geruststellende gedachte?

Gepost door: morgan | 15 december 2007

Waar is die smiley met de grote schrikogen wanneer je hem nodig hebt?

Gepost door: de huisvrouw | 15 december 2007

Spoed u! Huisvrouw, spoed u naar http://www.nieuwsblad.be/GT/Index.aspx?genericID=328&articleID=DMF14122007_066 Dit is iets dat u zeker niet mag missen.

Prettige pré kerstdagen

Martine

Gepost door: Martine | 15 december 2007

Woehaahahaha Voilà.
Dát was eens goed lachen, zeg.
(Ik zei nog tegen ...: "Hebt ge het gezien... die gekleurde lampkes bij de Huisvrouw..?"
We lachten niet om de lampkes maar om het tanen van uw Macht. Een Compromis! Huisvrouw? Een Compromis?!!! Werken Uw ogen niet meer? Uw principes...?)
Och, ik ga nog eens lachen. (niet gniffelen, maar lachen, hé!)
(met glimlach, uiteraard)

Gepost door: sodade | 15 december 2007

Och, als het kind dat nu graag wil. En gekleurde lichtjes zijn best gezellig. En bovendien: U bent toch zo cool dat u zich enig hoongelach niet aantrekt, docht ik zo.

Gepost door: Stien | 15 december 2007

De commentaren zijn gesloten.