15 december 2007

The exorcist revisited

U wil niet weten wat ik meegemaakt heb vandaag, vooral niet wannee u Mme. Zsazsa heet. Anders misschien wel, indien u geen gevoelige maag hebt.

Dus we waren in de bar van de manège, want wegens bitter koud en Geliefde die de twee paarden ging rijden hadden Vogel en ik ons daar verscholen.  Ik had net een hilarisch gesprek met mijn vriend, P. de kapper, toen Vogel zich naar het toilet begaf.  Ze deed de deur half open en Vriend P. zei : 'O nee ze geeft over'.  Laat dit de understatement van het jaar zijn voor wat er uit mijn Vogeltjes ingewanden kwam.  Het was dat haar hoofd niet ronddraaide want anders had ik mij in The Exorcist gewaand.  Een gigantische emmer heet water met dweil was nog niet voldoende om de debris op te kuisen. Wel tien minuten heb ik puin geruimd, meer tijd dan ik gemiddelde per week thuis doorbreng met schoonmaken.

En dat alles terwijl we moesten gaan eten in Het Boshuis, net zoals verleden jaar, ter gelegheid van haar komende verjaardag en die van een paar van onze vrienden.  Ze wilde absoluut gaan, zij het lijkbleek.  Daar aangekomen nog een miniatuurversie van het voorgaande op de parking, maar nog steeds was ze bereid.  Gelukkig niks meer in Het Boshuis zelve, maar we zijn toch maar tijdig naar huis gegaan.  Niet alvoor ik echter een paar Lotelingen verorberd had, vergezeld van eten , uiteraard.   

En onderweg naar huis is de zieke, vermoeide Vogel in slaap gevallen, omringd door de cadeaus voor haar verjaardag van onze vrienden, waarvoor ze natuurlijk absoluut naar daar wilde gaan, alsof we die mensen niet morgen ook nog eens zien, ach ja.... 

Commentaren

huh Daar had ik me aan chotweetwat verwacht en de wijn en de pistaches al aan de kant geveegd...
Viel nog mee, van hier uit gelezen.
En Vogel... tja, ik vind haar dus bijzonder sympatiek. (dat kind weet wat ze wil...)

Gepost door: sodade | 16 december 2007

Het viel NIET mee sodade.Een kop chocomelk met paprikachips, in de maag wonderbaarlijk vertienvoudigd en op een bedje van slijm valt niet mee. Ik verzeker het u.

Gepost door: de huisvrouw | 16 december 2007

ha! Maar dit is dus wat het nodig had: een expliciete beschrijving... Maar ja, u heeft schrik van de vriendinnen die zich dan afzijdig houden. Dat doen ze op zondag blijkbaar toch??? ;-)
(goed, ik had eigenlijk iets anders in de mouw, Huisvrouw, maar ik spaar u. U heeft - allez dan maar - een prettige zondag verdiend)

Gepost door: sodade | 16 december 2007

Ja, in feite... als een wonderbaarlijk zicht met bijhorende aroma's ons bespaard blijven, kan een omslachtige, gedetailleerde beschrijving bijdragen tot het 'sfeertje' dat u hebt moeten doorstaan. Ik kan er mij wel iets bij voorstellen. Hopelijk hebt u deze morgen lekker lang kunnen uitslapen ter compensatie.

Gepost door: Kris | 16 december 2007

De commentaren zijn gesloten.