17 december 2007

Een ware odyssee

Deze middag tijdens een telefoongesprek met Mevr. Zsazsa vroeg ze mij om even gauw een recept op te zoeken in het boek van Rick Stein.  Want het papiertje waar ze het verleden keer opgekrabbeld had, was niet meer helemaal leesbaar.  Dienstbaar as ever, ruk ik gezwind het boek uit de kast en begin te zoeken.  En te zoeken.  En te zoeken. 

decoration

'Hoe merkwaardig toch', zeg ik, 'verleden keer had ik het direct.' .  Ik blader en blader en kijk en kijk, maar geen recept te bespeuren dat eruitziet als een lasagne van pasta met gehaktsaus.  Geen seldertakje te zien, geen bechamelsaus die mij in het oog springt. Ook Mevr.Z. vindt het vreemd en sommeert mij, na een kwartier geblader om één voor één de titels van de recepten in de categorieën 'Wild' en 'Vlees' voor te lezen.  We passeren talloze canards en enige kippen, wat lamsgerechten en wel tien keer kom ik terug op de 'Stierenvechtersstoofschotel' die de enige is waar pasta en wijn aan te pas komt.

'Niet de Stierenvechtersschotel!' krijst ze bijna in mijn oor wanneer ik voor de vijfde keer opper dat dat het misschien is.  Met okselvijvers onder mijn armen blader ik verder.  

'Ge hebt toch wel het juiste boek' vraagt ze wantrouwig.  Ik zeg dat ik toch maar één Stein heb.  Stiekem verdenk ik haar er al van om het betreffende blad uit mijn boek gescheurd te hebben.  'Nee kieken' fulmineert ze 'want dat zou ik nu niet om het recept vragen natuurlijk'.  Daar heeft ze een punt. 'Het is toch blauw, het boek?' vraagt ze nog. Ik bevestig.

En dan zegt ze dat het niet het juiste boek kàn zijn, want in HET boek staan legio pastarecepten en hier amper.  Ik keer mij, wanhopig maar welwillend, naar de kookboekensectie in mijn kast en wat ziet mijn oog?

decoration

De andere Rick Stein dus. Oeps.  En inderdaad een stuk blauwer dan de eerste.  Ik moet het toegeven. 

36 minuten, voorlezen van het recept inbegrepen.  Men zal nooit kunnen zeggen dat ik niets voor mijn vriendinnen over heb. 

 

Commentaren

dát is pas vriendschap!!

Gepost door: jo | 17 december 2007

Ttttss En ik zei nog er staat Mediterranean op, ttsss ttsss.
Mor allee, nu ken ik de inhiud van beide boeken.

Gepost door: Mme Zsazsa | 17 december 2007

lol

Gepost door: hilde | 18 december 2007

Het siert u, huisvrouw!

Gepost door: Kris | 18 december 2007

De commentaren zijn gesloten.