22 december 2007

Mama, weer helemaal opnieuw

IMGP0711
De geboorte van Vogel was een heel andere zaak dan die van Zoon.  Om te beginnen dacht ik, hoe graag ik ook een kind wou met Geliefde, dat ik haar nooit zo graag zou kunnen zien als Zoon.  Want hoe zou dat nu kunnen?  Maar ik meende dat mijn gebrek aan liefde wel zou gecompenseerd worden door Geliefde, die voorwaar een Goed Mensch is.

Ten tweede zei de gynaecologe mij met een maand of zes dat een KS zeer waarschijnlijk was, want ze lag in stuit en was precies niet geneigd om te draaien.  Ze vertelde dat ietwat meelevend zorgelijk en keek dan ook lichtelijk verbaasd toen ik nog net niet in juichen uitbarstte.  Want de bevalling van Zoon was nou niet iets wat je zou willen overdoen, hoe geweldig het einderesultaat ook was.

Blijgemoed gingen wij op 23 december naar het ziekenhuis voor de afgesproken KS, getuige de foto nog genomen door Geliefde terwijl ik al aan een of ander infuus lag , pre-op.  Even blijmoedig onderging ik de ruggenprik die mij helaas bij Zoon onthouden was.  En vrolijk liet ik mijn buik opensnijden en weer toenaaien.  En daar was ze dan. De Kleine Vogel die men mij eerst voor ongeveer drie seconden boven het operatiedoek liet zien , waardoor deze wegschoof en ik het toenaaien mijner ingewanden via de operatielichten (waar spiegelende oppervlakten inzitten) kon aanschouwen.  Zeer bijzonder, moet ik u zeggen.

Ze werd eerst gewogen en gemeten wat nog geen sinecure was, omdat ze totaal dubbelgeplooid bleef liggen wegens maanden stuitligging.  En toen mocht ik haar zien, zijdelings omdat men mij nog moest repareren. Ik herkende haar niet.  Want ze was gezwollen in haar gezicht, gek genoeg.  Maar toch...

Uren later, toen we alleen waren en ik haar trachtte over te hevelen van mijn rechtse kant naar de linkse, wat niet evident is wanneer uw buikwand doorgesneden is, en ze zowat half rechtstond tegen de sponde van mijn bed, kon ik eindelijk face à face kennismaken met mijn dochter.  'Zo zie je er dus uit', zei ik haar.  Maar eigenlijk was dat niet nodig, want van de moment dat ik haar nog maar een zijdelingse blik kon gunnen, op haar opgezwollen gezichtje,  wist ik het al.  Dit was Mijn Dochter, ook weer voor eeuwig en altijd.  Hoe had ik ooit kunnen denken dat ik haar niet graag zou zien?  Gelukkige 5de,Vogeltje. (een aantal uur te vroeg, want ze is op 23/12 jarig, om 13.15h)

Commentaren

Schoon jom. Gelukkige verjaardag Vogel.
En ze is zo schoon geworden :-)

Gepost door: Pingu | 23 december 2007

Gelukkige verjaardag Vogel.

Gepost door: Muis | 23 december 2007

nen heeeeele gelukkige, vogel!!

Gepost door: jo | 23 december 2007

Dikke proficiat Vogel!

Gepost door: Maroon | 23 december 2007

Proficiat Vogeltje! Moge je nog vele jaren vrolijk rondkwetteren ten huize Dysfunctia.

Gepost door: Virginia | 23 december 2007

Tsjip Tsjip, vogel!

Gepost door: Stien | 23 december 2007

Nen dikke proficiat voor Vogeltje!!!!

Gepost door: Vriendin D. | 23 december 2007

intentieverklaring uitermate lui (keizersnede), doch strevende naar huishoudelijke perfectie (Vogel)...
Allez dan. Gelukt zeker?
:)

Gepost door: sodade | 23 december 2007

Dat dacht ik ook ooit, dat ik een volgend kindje onmogelijk even graag kon zien als het eerste. Ik had gelukkig verkeerd. Mijn hart groeide gewoon mee.

Gepost door: Daisy | 29 december 2007

De commentaren zijn gesloten.