25 december 2007

Voorbij II

De kroketten bruinden veel te langzaam.  En hoewel ik mijn tante al 10 keer verzekerd had dat de frietpot op zijn heetst stond, bleef ze maar vragen of ie niet wat hoger kon. Nee. Echt niet.  

Of er in de uitgaansmiddens van Zoon ook meisje rond een paal dansten, vroeg ze hem.  Nee, rol-oogde Zoon (jaja er wordt hier heel wat afgerol-oogd in Disfunctia), paaldansen doet men op heel andere locaties.

Mijn ma en tante bitsten wat naar elkaar, zoals schoonzusters sinds meer dan 40 jaar dat wel al eens doen, kan ik mij voorstellen.  Mijn pa en oom zagen het, zoals altijd met lede ogen aan maar hielden wijselijk hun mond.

De dames hebben dan nog de vreselijke gewoonte om te trachten elkaar te overroepen. Moeder ergert zich groen en geel aan tante die geen gelegenheid laat voorbij gaan om te klagen over hoe mager ze wel niet is.  En aangezien mijn ma lekker mollig is, meent ze daarin elke keer een verwijt naar haar kilo's teveel te horen.  Waar ze waarschijnlijk gelijk in heeft.

Vogel was in cadeau-euforie en ik kon enkel maar denken hoe heerlijk het zou zijn, moest ik in de zetel mogen gaan zitten, zonder lawaai aan mijn hoofd.  

Geliefde vond mij stil en verveeld.  Maar iemand moest toch stil zijn?  

Was het dan helemaal niet leuk? Jawel, het eten was prima, cadeautjes zijn altijd leuk, ook al weet men al op voorhand wat het pakje schaft.   En niemand was dronken en we lagen op tijd in de sponde.

Dat is ook weeral voorbij. Vanavond nog een etentje hier met schoonzus en schoonbroer.  En dan kunnen het weer een jaartje vergeten.

'Ik haat kerst' heb ik daarstraks nog tegen Zoon verzucht. En hij trad mij volmondig bij. Ook de onfeestelijke genen heb ik doorgegeven blijkbaar.

Commentaren

Niemand was dronken? NIEMAND WAS DRONKEN?
Hoe kan dat nu?

Gepost door: zapnimf | 03 december 2008

Ja raar he. Zou ik gelogen hebben mss? Hmm, ik herinner het mij niet.

Gepost door: de huisvrouw | 03 december 2008

De commentaren zijn gesloten.