27 december 2007

Paniek

Nu het vakantie is, Geliefde de Kleine Vogel 's  morgens entertaint (=met een glas melk voor de TV plaatst) en de hond waterdicht is tot half tien 's ochtends, maak ik daar uiteraard gebruik van om tot dan te blijven liggen.

Toen ik uit mijn slaapkamer kwam, zag ik dat Zoons deur wijd open stond.  En aangezien hij nog niet thuis was toen wij de avond daarvoor naar bed togen , ging ik direct van slaap- in paniekmodus.  Want ik dacht dat hij niet was thuisgekomen ergo een accident had gehad, ontvoerd was, of minstens lag te bloeden in een gracht ergens.  Alhoewel ik niet zeker weet of hier wel grachten in de buurt zijn. 

Ik stormde naar beneden, hysterisch roepend naar Geliefde, die in de kelder aan het rommelen was. 'O hij is al weg, van net voor ik opstond', zei hij rustig. Mijn hartslag, die ondertussen toch wel de 200 had bereikt, kalmeerde op slag.  En toen keek ik op mijn GSM. Zoon had in alle vroegte een smsje gestuurd, zeggende dat hij een zaalvoetbaltornooi had.

Toen hij thuiskwam en ik vertelde van de opschudding, lachte hij en zei dat hij mij natuurlijk niet zo vroeg durfde wakker maken en daarom maar een bericht had gestuurd.  Dat ik natuurlijk niet gehoord had. Schaam op mij voor mijn blijkbaar wijd en zijd bekend staande luiheid en ochtendhumeur.  En pluim voor de Zoon die mij 's ochtends ontziet maar wel zo attent is om mij op de hoogte te willen brengen van zijn wherabouts. Ik verdien hem niet.

Commentaren

verdiend Maar je hebt wel een stokje verdiend... Sorry, moest er iemand mee lastig vallen ;-)

Gepost door: Tine | 28 december 2007

Amaai zenne, ik ben zwaar onder de indruk van het resultaat van uw opvoeding. Tell me your secret ;-)

Gepost door: De bleke | 28 december 2007

toffe blog! hallo,
ik ben nieuw in blogland en moest al meteen grijnzen bij de titel van jouw blog.Hij valt zo enorm mee dat ik hem meteen bij mijn favo's wil zetten,als je het daar mee eens bent.Kom gerust eens een kijkje nemen op de mijne.
groetjes,
Peggy

Gepost door: Peggy | 29 december 2007

In elk gezin vertoeven een paar volwassen mensen, als het wat mee zit. Het hoeven niet noodzakelijk ma en pa te zijn... :-)
U hebt er alvast één in huis! Nog even wachten op dochter en het leven wordt mooi, mooi, mooi.

Gepost door: Kris | 29 december 2007

De commentaren zijn gesloten.