30 december 2007

Stokje

Een stokje, waar heb ik dat aan verdiend ;)  Merci Tine

 Daar gaan we dan :

 3 bands en/of artiesten die ik dit jaar heb leren kennen?

Net zoals de stokjesgeefster moet ik een schaamtelijke bekentenis doen.  Ik ben namelijk blijven steken ten tijde van Bob Marley.  Ook van minder bekende reggae-artiesten  en van Afrikaanse muziek ben ik nog altijd fan, maar ik heb verleden jaar niks, maar dan ook niks nieuws leren kennen. Mystic Revelation of Rastafari is de laatste CD die ik gekocht heb waarvan ik echt ooooh deed.  Nee ik ben niet hip.  En dat éne liedje van Muse telt niet neem ik aan, want daarmee loop ik denkelijk ook hopeloos achter. Zucht.

3 dingen die ik heb meegemaakt, gehoord,… en die me altijd zullen bijblijven? 

- Natuurlijk de aankoop van een chihuahua, en de ontdekking dat dat echt, effenaf een geweldig hondje is. Puh aan allen die ermee lachen.

-Vermageren verslankt, uit de mond van Mevr. Gewikt.  Een waarheid als een koe medunkt. Eentje om nooit te vergeten.

-Dat er weeral een familielid gestorven is.  Het went nooit. Enfin niet dat ik vind dat het zou moeten wennen , maar het drukt mij telkens met de neus op het feit dat mijn ouders ook niet meer van de jongsten zijn. Slik.

 3 (vreselijke) blunders die ik sinds dit jaar op mijn naam heb staan?

Precies drie staan er gelabeld, u mag ze herlezen. Voorts was mijn vraag aan Geliefde, terwijl we over de autostrade voorbij een reeks windturbines reden nou ook geen voorbeeld van gezond verstand.  Ik vroeg namelijk of de rotorbladen electrisch worden aangedreven.  Geliefde bezwoer me, nadat hij gedaan had met lachen, om dit nooit tegen iemand te vertellen.  Mondjes toe dus, Nijvere Lezertjes, dit blijft tussen ons. 

Ook weet ik sinds enige tijd dat als er 'Stalrust' op een paardenstal geschreven staat, dit niet wil zeggen dat er een nieuw paard met die naam is toegekomen.   

En dat de processierups niet processiegewijs van Limburg naar Antwerpen stapt, maar vlinder wordt en aldus migreert, zal ik ook nooit meer vergeten.

Oei, slechts 3 dingen mochten het zijn eigenlijk. Darn.

3 dingen die me héél stiekem ongelofelijk trots maakten?

-Mijn Zoon omdat hij effenaf een fijne kerel is.

-Vogel , omdat ze haar slechte karakter zo feilloos weet te maskeren op school. En ook wel omdat ze gewoon een ontzettend koele meid is.

-Het feit dat ik de immer heersende chaos hier ten huize toch altijd weet om te buigen naar een gezellige wanorde, net voor het de spuigaten uitloopt, en dat met een minimum aan inspanning.  Het is voorwaar een kunst.

Ik gooi dit stokje naar De Bleke, De Gewikte en Stientje.  Met de allerbeste wensen voor het nieuwe jaar want uiteraard ben ik nog niet aan mijn kerstkaarten toegekomen. Druk druk, weet u wel . 

De commentaren zijn gesloten.