06 januari 2008

De vakantie is gedaan, leve de vakantie

Ik heb nog geen enkele vakantie gedacht : was het maar weer school.  Of nee, ik lieg : natuurlijk dacht ik het wel eens, maar die gedachte werd onmiddellijk verdrongen omdat ze niet opwoog tegen het uitslapen en dan lekker lui de ochtend doorbrengen met Vogel.

Maar deze vakantie, Nijvere Lezertjes, had ik met liefde om 6 uur willen opstaan om Vogel naar school te brengen. Alles om weer geen energiedrainende dag met mijn dochter te moeten doorbrengen. Indien u nu denkt dat ik een slecht mens en bovenal een moeder van niks ben, wat dan te denken van Geliefde, die bij momenten buiten zichzelf van woede was en riep dat ze volgend verlof naar een 'vakantieschool' kon gaan. Wat hij daar ook mee moge bedoelen.  

En ik denk dat ook, of vooral, Gaston zeer blij zal zijn dat het weer school is, want hij was het grootste punt van dispuut. Geen kwartier aan een stuk had het beest rust, altijd moest hij geaaid worden, de ene keer al wat zachtaardiger dan de andere, altijd moesten er speelgoedjes gegooid worden ter apporte, altijd moest achter hem gehold worden en indien dat nog niet volstond, was het ook wel heel grappig om een ballon op te blazen en die vervolgens af te laten in zijn gezicht zodat zijn oren en haren flapperden in de wind. En nog eens, en nog eens.  Nog een geluk dat het zo'n braaf beest is, want in zijn plaats had ik al een halsslagadertje overgebeten medunkt.

Hoeveel we ook verzochten, riepen, tierden, dreigden, in de hoek zetten, niks hielp langer dan een half uur.  Om van de brutaliteiten die uit des Vogels mond kwamen nog maar te zwijgen.

Deze ochtend, na het twaalfduizendste dispuut van de nog prille dag, verzuchtte ik tegen Geliefde dat ik op was. Totaal en compleet gedraind. Geen greintje energie meer over. Leeg. 

Morgenochtend kwart voor negen. Dan begint mijn vakantie.  Met Dr. Phil op tv en Gaston naast mij op de zetel.   Terwijl Vogel op school het lieve, zachtaardige doch een tikkeltje te weinig assertieve meisje gaat spelen. Met liefde ga ik zelfs de strijk doen, begeleid door een huizenprogramma op BBC. Wie had ooit kunnen denken dat ik mij daarop zou kunnen verheugen? 

Commentaren

Oh, wat ben ik blij om dit te lezen! *dikke gemene grijns*
De Blefteraf-ogen zijn dan blijkbaar uitgewerkt?

In elk geval: morgen is het weer school. Een standbeeld voor Karel de Grote! (of was het de vijfde?)

Gepost door: Virginia | 06 januari 2008

Niemand minder dan Dr. Phil lijkt zich het lot van Britney persoonlijk aan te trekken. Woensdag zal hij in de Verenigde Staten een volledig uur van z’n programma wijden aan de recente incidenten rond Britney.

Eerder werd bekend dat de Amerikaanse televisiedokter de gestoorde zangeres in het ziekenhuis had bezocht. Maandag zal de speciale aflevering rond Britney worden opgenomen. Vorig jaar had Dr. Phil al aandacht voor de problemen van Anna Nicole Smith, die kort daarna stierf.

Gepost door: Dag allemaal | 07 januari 2008

"Vorig jaar had Dr. Phil al aandacht voor de problemen van Anna Nicole Smith, die kort daarna stierf"

Merken we daar een oorzakelijk verband? Whoehahaha :p

Ter zake: na een weekend met twee kleutermonsters die ofwel ambras maakten tegen elkaar ofwel samenspanden tegen ons/hun broers doe ook ik een knieval voor karel-weet-ik-veel-wie (en hoop ik stiekem dat onze toekomstige kleinkinderen genetisch belast zullen zijn door onze zoons, gna gna gna)

Gepost door: Sjattie | 07 januari 2008

Amai,ik ben content dat wij dus niet de enigen zijn die zo'n vakanties doormaken.
Wees blij dat het er maar ééntje was ,wij hebben er zo twee :-s

Gepost door: skating_mom | 07 januari 2008

Ik was al bang dat onze Saucisse de enige was die het zo druk had... Man, we hebben afgezien van de vakantie...

Gepost door: zinzia | 07 januari 2008

Gnagna.

Een lotgenote, die echter nog niet van de welverdiende vakantie kan genieten, wegens een waterpokkige dochter.

Gepost door: Stien | 09 januari 2008

De commentaren zijn gesloten.