08 januari 2008

Open brief aan VijfTV

Beste VijfTV,

 Ik denk dat ik mij met recht een coryfee van uw doelgroep mag noem . Ik ben een vrouw, een huisvrouw zelfs, ik kijk dagelijks naar uw programma's, zelfs 's avonds omdat de heer des huizes toch 4 van de 7 niet aan mijn zijde zit om zijn recht op 'het kaske' op te eisen.  Menig mens van 200 kilo zag ik passeren, tal van schamele individu's zag ik veranderen in Goedgeklede Burgers.  Tranen werden weggepinkt met melige films (nou ja dat is er misschien een kladje over).

Maar elke schooldag, om kwart voor negen, zat ik present.  Na het wegbrengen mijner grut, was het eerste wat ik deed : een kop koffie pakken en mij samen met Gaston in de zetel zetten om Dr. Phil te kijken.  Distributietechniekers werden streng aangepakt indien ze het waagden tijdens dit Heilige Uur te werken aan de kabels.   De afwas bleef staan, de strijk ongestreken, de bedden onopgemaakt.  Tot de Phil zijn plastieken madam ging halen van de publiekstribune, zo rond kwart over negen. Dan ging ik ook over tot de orde van de dag.

Tot vandaag.  Want wat zag ik op mijn scherm verschijnen?  Niet mijn geliefde dokter maar Teleshop.   Wat dat is, wil ik zelfs  niet weten, u weet dat ongetwijfeld beter dan ik, maar ik weet wel dat het NIET de dokter is.  

De dokter die alles aanpakt, van verwende kinderen tot overspel en waarbij ik telkens verzucht : 'wat is het toch een wijze man'.  Meer nog, deze wijze man heeft zelfs een aparte categorie hier ten blogge.  En hem pakt u mij af.  Of nee, toch niet helemaal : hij komt nu om 14h 's middags.  Nu vraag ik u.  Om twee uur wil ik Andere Dingen doen.  Niet dat die dingen belangrijker zijn dan de Phil, god verhoede, maar toch.  Om 2 uur voor TV zitten is voor bejaarden, niet voor Disfunctionele Huisvrouwen. Die doen dat voor 9 uur 's morgens.  Het is maar dat u het weet.

Nu ben ik dus genoopt om 's avonds tot half één op te blijven om toch niks van onze Wijze Dokter te missen.  En dus ga ik 's ochtends een nog groter ochtendhumeur hebben dan ik al had.  En dit allemaal dankzij U, beste VijfTV.

Mijn huisgenoten gaan het u niet in dank afnemen. DOE ER IETS AAN.

Dank bij voorbaat. 

 

Commentaren

Dr. Phil? Nog nooit bekeken. Is het Humor of Flair op TV?

Gepost door: Kris | 08 januari 2008

ocharme ;-)

Gepost door: hilde | 08 januari 2008

LOL! Er zijn waarlijk geen zekerheden meer in het leven. Je moet die versturen hè, die brief. Ik denk dat ze voor u zeker Dr. phil terug op z'n plaats zetten.

Gepost door: ctm | 08 januari 2008

Ja, verstuur hem jom.

Gepost door: Pingu | 08 januari 2008

En dan te bedenken dat onze Dr. Phil een deel van zijn adviezen tijdens de uitzending krijgt ingefluisterd door zijn 'plastieken dame' ;) Mag er desondanks met plezier naar kijken :)

Gepost door: Sylvia | 26 november 2011

De commentaren zijn gesloten.