22 januari 2008

slaapstoornissen

Ik heb een kleine afwijking.  Moest u dit aan Geliefde vragen zou hij eerder zeggen dat mijn afwijkingen gaan van microscopisch klein tot golemgroot maar vandaag hebben we het over een wel hele bijzondere.

Ik snurk, maar volgens Geliefde snurk ik niet zomaar.  Nee ik snurk selectief.  Wat blijkt nu?  Een halve nacht heerst er peis en vree maar als hij zich durft omdraaien dan begint mijn concerto voor 12 kettingzagen en een bos. 

Een normaal mens moet zich al wel eens omdraaien, al was het maar om doorligwonden te voorkomen Hij probeert dat moment zo lang mogelijk uit te stellen en dan heel voorzichtig van positie te veranderen.  Tevergeefs echter. Vanaf het eerste moment begin ik kwaadaardig te ronken.

Ik geloof echt dat zijn bewering dat hij amper een oog toe doet, al jaren, waar is.  In zijn plaats had ik mij allang vermoord.

Het gekke is, dat toen Vogel nog een babyvogel was, ze een gelijkaardig gedrag vertoonde.  Ze sliep in onze slaapkamer en ik mocht mij draaien en keren zoveel ik wilde maar als Geliefde nog maar een pink bewoog, begon ze te steunen en kreunen dat het een lieve lust was. 

Met deze wil ik niet beweren dat Geliefde zelf snurkvrij is.  In tegendeel, op dit eigenste moment ligt hij, helemaal van de wereld , in de zetel te slapen, al snurkende.

En daarom, Nijvere Lezertjes, pleit ik voor de Aparte Slaapkamer.  Want de afgelopen nachten heeft één van ons telkens in de zetel geslapen om de andere niet wakker te hoesten.  Wat een luxe.  Men  heeft geen last van andermans geluiden, bewegingen en ledematen.  Ideaal.  Wie o wie heeft er ooit besloten dat  (niet-) echtlieden,  het bed moeten delen?  Voor de procreatie moest men het alvast niet laten, bezoekuren vallen te regelen. 

 

 

Commentaren

Die laatste zin is fantastisch!

Gepost door: Zezunja | 22 januari 2008

De Aparte Slaapkamer?! En dan altijd kouwe voeten hebben zeker? Niks van!

Gepost door: Miss Puntkomma | 22 januari 2008

:-) volledig met je eens! sinds korte tijd werkt manlief in een ploegensysteem, wat IK eerst niet zag zitten omwille van de eenzame nachten! maar SLAPEN dat ik dan doe! tot 5u30, want dan komt liefje thuis en doe ik geen oog meer dicht, ... maar dan kunnen we wel iets verzinnen, ...

Gepost door: ann | 22 januari 2008

Door het snurkgedrag van mijn man slapen wij ook al maanden separaat. Ik ben ook voorstander van gescheiden slaapkamers.

Gepost door: M. die liever anoniem wil blijven | 23 januari 2008

mijn gedacht:)
En bezoekuren zijn heel soepel:p

Gepost door: zinzia | 23 januari 2008

Oordopjes!?
Het lijkt me verschrikkelijk, maar we kennen een paar koppels waar vrouwlief ze steeds binnen handbereik legt: voor hem overdag en voor haar 's nachts :-)

Gepost door: Kris | 23 januari 2008

Bezoekuren Ontvang je tijdens die bezoekuren enkel je man? Of zijn het opendeurdagen?

Gepost door: be.bart | 23 januari 2008

Oorstopjes! Eerst een tijdje apart geslapen maar dat vond ik maar niks. En nog een voordeel: hij moet eruit 's nachts voor de kinderen, want die hoor ik lekker niet!

Gepost door: thuisblijfmams | 24 januari 2008

De commentaren zijn gesloten.