23 januari 2008

Cliché

Telt u even mee met mij?  Ik ben vrijdag ziek geworden en was pas gisteren weer iets dat als een menselijk wezen kon beschouwd worden. Dat zijn 4 dagen van ellende.  Geliefde is maandag ziek geworden en is vandaag al een heel stuk opgeknapt. Dat zijn 2 dagen.

We vergelijken verder : ik had iets griepigs met een bronchitis bovenop.  Hij heeft iets griepigs met een hoest die zich om het uur eens manifesteert.  Ik moet toegeven dat hij de hoest heel dramatisch een podium verschaft, met veel gevloek en getier, maar dat is hier niet ter zake doende.

Wat blijkt nu?  Dat hij veel en veel zieker is dan ik. Zijn ribben doen veel meer zeer van het hoesten, hij hoest ook veel harder en meer en hij heeft hogere koorts, én meer natuurlijk. Meer nog? Zijn griep duurt al veel langer en hij is veel zieliger.

Ik heb medelijden.  Met mezelf.  Omdat ik met een cliché samenwoon op dit moment.  Een ziekemannencliché.  En meer dan dat waarschijnlijk. Want hij is denkelijk de ziekste man die Ooit bestaan heeft.

Kill me.

Commentaren

Een vrouw heeft een 'valling', een man heeft 'man flu'
(is een 'officieel' woord in Engeland :-) )

Gepost door: Cathy | 23 januari 2008

middel Vieze thee met citroen?

Gepost door: sodade | 24 januari 2008

Haha, vooral de "kill me" is geweldig. Ik ken het ook: mijn lief heeft een hoestje en denkt dat de wereld vergaat. Om eens een ander cliché boven te halen: moesten mannen elke maand hun regels hebben hé... ;-)

Gepost door: Miss Puntkomma | 24 januari 2008

Huisvrouw, het is eigen aan de soort.
U bent gezegend met een ECHTE man!

Gepost door: Kris | 24 januari 2008

De commentaren zijn gesloten.