20 februari 2008

De Vloek van de Fles Perdolan

Een kind dat naar school gaat, is helaas regelmatig ziek.  Niet langer dan een paar weken geleden hadden we nog de griep annex bronchitis.  En dus stond de fles Perdolan weer binnen handbereik om het koortsige Vogeltje te depanneren.

Die fles blijft dan uiteraard nog tijden op het aanrecht resideren, want niks hier in huis komt binnen een redelijke termijn terug op zijn plaats te staan.  Maar wat betreft de Perdolan heb ik een verklaring.  Geen redelijke misschien, maar dat mag u dan ook niet van  mij verwachten:

Telkens ik ze terug boven in de medicijnkast zet, wordt Vogel opnieuw ziek. Ik zweer het u, ze staat amper daar en Vogel kermt van ' ik voel mij niet lekker'.   Ik bekijk die fles dus al met het nodige wantrouwen.  En ik durf ze niet zomaar terug te zetten.  Maar ze laten staan op het aanrecht is ook zo gek.  

En nu staat ze al bijna een week op de trap.  Te wachten tot ik de moed heb vergaard om haar boven op te bergen.  Want u zult het zien : de dag daarna heeft Vogel geheid weer 39° .   

Neem ik de proef op de som of toch maar niet?  Want ze kan wat mij betreft ook wel op de trap blijven staan.  Een rommeltje meer of minder maakt de zaak niet in dit huishouden. 

Commentaren

Tja...geneesmiddelen zijn (letterlijk) drugs hè. Verslavend, zelfs neussprays :D

Gepost door: Bor | 20 februari 2008

Neen, niet wegzetten!!!! Ik heb dat namelijk ook proefondervindelijk vastgesteld. Hier heeft ze haar plekje naast de fruitmand, en daar blijft ze staan! Minstens tot in juni *knikknik*.

Gepost door: Stien | 20 februari 2008

laten staan jom!

Gepost door: kermit | 20 februari 2008

Misschien beginnen met er een handdoek over te leggen? En als Vogel gezond blijft met handdoek en al elke dag wat meer richting kast opschuiven? Ben benieuwd...

Gepost door: Miss Puntkomma | 20 februari 2008

Haha, ik ben dus niet de enige. Bij ons staat ook een hele resem medicijnen op het aanrecht, waaronder ook de fles perdolan! En ja, hoor, telkens ik die wegzet, heb ik ze plots terug nodig. Ik heb het dus nu ook maar opgegeven en laat ze daar netjes stof vangen.

Gepost door: Linda | 21 februari 2008

Ik heb dat dus exact hetzelfde met de hoestfles,van de moment dat ik die in de kast zet begint er één terug te hoesten,Man lachte mij vroeger uit als ik dat zei,maar intussen heeft hij het ook ondervonden.
Toch straf hè.

Gepost door: skating_mom | 22 februari 2008

En waarom is kindlief ziek?
Omdat uw huis veel te proper is, tiens! Hoe kan die koter nu weerstand kweken?

Gepost door: zapnimf | 13 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.