24 februari 2008

Beste fietsers

 Het is niet dat ik helemaal niet weet hoe het is om met een fiets ter rijden, ik heb Rosie immers.  Die, moet ik toegeven, al wel weer een half jaartje op stal staat, maar dat is een detail.  

Ik zou het niet in mijn hoofd halen om op een luttele milimeter van aan het stoplicht wachtende auto's te gaan dringen om er toch maar tussen te raken. Sneller bent u toch niet, dus waarom moeite doen?  Mijn parkeersensoren krijsen van ellende wanneer u zich met uw tweewieler op krasafstand van mijn carrosserie komt.  En ik ook bijna, want ik zie het al gebeuren dat u, in uw haast om mijn bolide te passeren, en passant even een diepe voor in mijn zwarte zijkant maakt.

En het is ook niet verstandig om ineens van voor een stilstaande bus voor mijn wielen te duiken.  Ik heb goede remmen, daar niet van, maar ik heb bijwijlen ook zin om gas te geven en uw egoistische zelf te overrijden.  U mag van geluk spreken dat ik niet alleen in de auto zit, maar ook Gaston, die geen gordel draagt.  Anders zou ik misschien toch even, zo heel kwansuis, een dot gas bijgeven.   

Ook moet u bedenken dat de rode lichten evengoed voor u tellen.  Niet alleen voor de medemens in zijn blikken doos, die dan wederom moet remmen als een gek om uw kleurenblinde zelf niet onder zijn wielen te krijgen. 

U bent milieuvriendelijk, en sportief.  Dat mag gezegd en geprezen worden.  Maar u rijdt niet alleen op deze wereld.  En deze Huisvrouw heeft genoeg van uw capriolen.  U hebt geen oogkleppen op, gedraag u dan ook niet zo.  

Want één dezer heb ik, of een ander moegetergd mens, PMS. Of een ochtendhumeur.  En dan zullen we niet zo vriendelijk meer zijn.  Dan gaan we op uw keel staan wanneer u weer eens denkt dat de verkeersregels niet voor u gelden.

U weze gewaarschuwd. 

Commentaren

Puh!
Gegroet, een Dappere Fietser.
;-)

Gepost door: Miss Puntkomma | 25 februari 2008

je hebt wel gelijk, hoor!

Gepost door: Leen | 25 februari 2008

:-p

ik voel me aangesproken, als fervente fietster, want zo ga ik helemaal niet te keer op straat

Gepost door: hilde | 25 februari 2008

moegetergd? Ik sta ook op het punt om eens niet meer zo vriendelijk te zijn. Telkens ik door glas moet fietsen omdat de restjes van een auto-accident opo het fietspad zijn geveegd. Telkens ik moet hoesten omdat ik mijn dagdosis uitlaatgassen overschreden heb. Telkens ik in de remmen moet, op het voetpad spring, omdat een auto, een bus of een vrachtwagen mij bijna verplettert als die rechtsaf wil slaan of gewoon te dicht rijdt. Moegetergd? Ik associeer dat niet met autorijden. Ook al verplaats ik me dagelijks én met de auto én met de fiets.

Gepost door: ivan | 25 februari 2008

Awoert voor de huisvrouw! Nooit gedacht dat u zo fietsonvriendelijk was.

Gepost door: De eenzame fietser | 25 februari 2008

Ter informatie: aan de lichten stel ik me ook dikwijls vóór de auto's op. Niet om twee seconden tijd te winnen, wel om goed zichtbaar te zijn en gewoon mee te zijn als het groen wordt. Want in veel gevallen 'plakken' de o zo sociale automobilisten tegen het trottoir en is er gewoon geen plaats vrij voor de fietsers.
Als u ook wat meer zou fietsen, zou u dit ongetwijfeld weten, Huisvrouw. Steeds tot uw dienst.

Gepost door: Virginia | 25 februari 2008

Nou, nou, nooit geweten dat fietsen slecht is voor het gevoel voor humor ;)

Gepost door: de huisvrouw | 25 februari 2008

ik denk niet dat het een kwestie is van gevoel voor humor -- wacht ik zet er rap een smiley bij ;-) -- maar ik denk eerder dat het hier om een schoolvoorbeeld gaat van "wie kaatst mag de bal verwachten" :-)

Gepost door: ivan | 25 februari 2008

Goed, ik hou mezelf alvast klaar tegen dat ik mijn stukje 'fuck het milieu' post :p

Gepost door: de huisvrouw | 25 februari 2008

fuck het milieu ??? oe doede dat ???

Gepost door: hilde | 25 februari 2008

vergeten Huisvrouw, U bent nog een paar voorname zaken vergeten:
Wat te zeggen van voorrang van rechts-regel? Al ooit een fietser tegengekomen die hem kent en U als autobestuurder effectief voorrang verleent?
Of wordt U ook geconfronteerd met de obstinate tweewieler die zonder op- of omkijken doorpedaalt... en oh wee als U hem zou raken, hij is de zwakke weggebruiker (grmpfff - ze hebben dus altijd gelijk).
En de wielertoeristen... zelfs al zijn ze maar met... één. Nog denken ze (denkt hij) dat de rijbaan van hem is. Dat daar een fietspad zich voor hem uitstrekt...ho maar, daar begint hij niet aan. Hij gaat voor de hinder van de auto... de egoïst!
Ik wil U wel verklappen dat ik er ondertussen een sport van gemaakt heb om rakelings langs die onverlaten te scheren. Botsen doe ik nog net niet (zij zijn de zwakken en hebben altijd gelijk) maar dat gedrag bewaar ik voor de carrefour waar alle karretjes gelijk zijn, en het mijne alles wat in de weg staat een meer dan agressieve aai geeft.
Mét commentaar.
En Huisvrouw... als u over het milieu begint... niet over Beton hè. Dat kunnen we toch afspreken zeker?

Gepost door: sodade | 26 februari 2008

Allee, omdat u mijn zaak zo vurig verdedigd hebt, zal ik het even niet over Beton! hebben. Met uitroepteken! trouwens! ;)

Gepost door: de huisvrouw | 26 februari 2008

! !
(et voilà !)

Gepost door: sodade | 26 februari 2008

Niet zo agressief zijn, dames, lief zijn voor iedereen; 't Hangt er maar vanaf met welk middel men zich verplaatst.In mijn auto vervloek ik ook heel dikwijls de fietsers. Als ik fiets, vloek ik op de automobilisten en als ik te voet ben, moet ik heel goed opletten om niet onder een fiets of auto terecht te komen.'t is leuk om verschillende standpunten te lezen, maar als het uitdraait op verwijten als egoist, dan frons ik toch mijn wenkbrauwen! Laten we nu allemaal eens een beetje water bij de wijn doen... want, ik durf mijn kinderen niet met de fiets naar school te sturen, moet ik zeggen!

Gepost door: Leen | 26 februari 2008

Goed gezegd Huisvrouw !!! Goed gezegd !

Gepost door: Pingu | 26 februari 2008

veel reactie, gevoelig onderwerp. Als ik autorijd geef ik je groot gelijk, maar voor fietsers en voetgangers is het ook niet gemakkelijk. Ik schuif de schuld altijd op onze wegenstructuur, men kan soms niet anders dan elkaar hinderen ! En er zijn zowel agressieve chauffeurs als fietsers !

Gepost door: omamoetje | 28 februari 2008

De commentaren zijn gesloten.