15 maart 2008

W817

Men zal er mij niet van kunnen betichten preuts te zijn. Allesbehalve.  Maar om 19.10u te moeten horen op Ketnet dat men al dan niet met condooms wil vrijen en hoe deze en gene al dan niet seks willen hebben met die en die, ja dat vind ik er een beetje over.

En weet u waarom?  Niet omdat seks en aanverwanten taboe zijn hier, maar om mijn 5-jarige te moeten gaan uitleggen wat condooms zijn, daar heb ik geen zin in.  Dat vind ik ongezellig en bezorgt mij acuut koppaan (hoofdpijn voor de AN-ers onders u).

Ze heeft er nog niet naar gevraagd, gelukkig maar, en ik ben dan ook weer niet het type daadkrachtige moeder dat zegt : 'Af die TV, Klein klein kleutertje moet naar bed'.  Want ze gaat sowieso om 19.20u slapen, dus ik wil haar die extra 10 minuten nu ook weer niet afpakken met een onduidelijke, halfslachtige uitleg.  Om kort te gaan : ik heb niks te zeggen, dat wil ik ook wel ruiterlijk toegeven.

En ik heb gewoon geluk dat mijn kleuter van het eerder onverschillige soort is.  Maar ik ben vast bij de weinige gelukkigen en ik hoor mijn collega- moeders al naar adem snakken bij een pertinente vraag van hun kind. 

Dus, beste Ketnetters, kan u deze voorwaar Disfunctionele Moeder niet het plezier doen om uw seksuele ontboezemingen een kwartier later te plannen?

Mijn dank zal verpletterend zijn, en ik ben vast niet de enige. 

 

 

Commentaren

och, ..; mijn jefke is bijna 7 en hij heeft mij onlangs (foutloos????) uitgelegd wat een condoom is, ... gelukkid zijn er niet teveel mensen die op kritieke momenten van hem hebben geleerd, ... onze wereld zou vollopen met kleine ukjes, ..

Gepost door: ann | 16 maart 2008

Ermee leren leven!
Er zal altijd iets op tv verschijnen dat je niet zint en nog net in de opblijftijd van je kind uitgezonden wordt.
En als het dan gebeurt : minimale uitleg geven, just antwoord op hun vraag.
Of blijven hopen dat je kind nog lang onverschillig blijft ;-)

Gepost door: zapnimf | 16 maart 2008

Daar was ik ook net van plan een Kommer & Kwel over te schrijven wegens opduikende ergernissen vorige week. En ik was niet zinnes het bij Ketnet te houden. Andere zenders zijn vaak op vroegere tijdstippen nog veel erger. Maar ja, internet is al niet veel beter: op spelletjessites voor dat jonge grut staan dan 'pikante' spelletjes of links naar dito sites waar ze zo aankunnen. :-( Dan wordt er doodleuk gevraagd: Ben je 18? Klik dan op 'Ja', zoniet ... haha

Gepost door: Kris | 16 maart 2008

W817 is toch helemaal geen kleuterprogramma?! Ik vind dat eigenlijk totaal niet geschikt voor 5-jarigen en zou me dan zeker niet blindstaren op een condoom.
Geweld en agressie (ook verbaal) vind ik trouwens een groter probleem voor onze kinderen.

Gepost door: een nijver lezertje | 16 maart 2008

mijn toen ong 6-jarige zoon vroeg aan tafel ook eens uitleg over 'het condoom', zijn oudere zus was zwaar geschockeerd, toch niet aan tàfel ! (Aanleidng was een programma van Bart Peeters) Kleine kindjes worden groot, ik kan alleen maar hopen dat hij nu het juiste gebruik kent...

Gepost door: omamoetje | 16 maart 2008

En dan worden ze veertien en willen ze Flair. Ja, Flair, waar elke week wel iets opstaat als: "Help, mijn vriend wil anaal!" of "Deze week gratis met penisring" of "Ik wil een triootje".

En dan te bedenken dat ik vroeger als 13-jarige Flair niet mocht kopen van mijn moeder omdat de woorden 'borsten', 'vrijen' en misschien zelfs 'masturberen' er mogelijkerwijs in kwamen.

Gepost door: Katrien | 17 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.