28 maart 2008

Winkelindigestie

Mijn dochter is dus in tegenstelling tot ikzelf dol op winkelen. Kiezen, eindeloos passen, het maakt haar allemaal niet uit.  Helaas is ze op een leeftijd, of beter gezegd een grootte, dat het niet zo simpel is om achteloos wat kleren mee te graaien zonder dat ze erbij is.

Ze is slechts 5 en nog wat, maar ze behoeft dus blijkbaar kleren van tussen 8 en 10 jaar.  Wat wil zeggen dat ze binnen een jaar of 3 mijn kleren aankan medunkt.  En ook mijn schoenen want met maatje 32 zijn we nog slechts 6 à 7 stappen verwijderd van mijn maat.

Passen en kiezen dus.  Gesprekken met de winkeldame. Kijken in de spiegel en ook een absoluut afgrijselijk topje eisen. Wat ze ook kreeg, want les goûts et les couleurs...  Uiteindelijk, op toch slechts 1 uurtje een behoorlijke oogst.  Maar toen stond ik al wel lang met mijn ogen te draaien van verveling, maar het kind kan uiteraard de zomer niet bloot door.  Dat spreekt. 

En als bonus heb ik mijzelf, in de kinderwinkel jawel, een armand en een lange ketting gekocht.  Voor mama's bedoeld welteverstaan.  Een schitterende ketting, vind ik zelf, en zo lang dat ik er nog een korte boven kan dragen. Overdaad schaadt niet altijd.  Toch niet wat kettingen betreft. Wat winkelen aangaat, heb ik even een indigestie echter.  

Commentaren

Die kinderkledingmaten zijn volgens mij gebaseerd op ondervoede pygmeeën. Hier moeten ze ook altijd hoger hebben dan het etiket aangeeft.

Gepost door: zapnimf | 29 maart 2008

Ze weten daar in die kinderwinkel wel waarom ze halskettingen voor mama's verkopen, voor al die mama's die winkelen met hun dochters niet leuk, maar vermoeidend vinden en van zichzelf vinden dat ze dus wel een cadeautje verdiend hebben. Kassa, kassa.

Gepost door: veerle | 30 maart 2008

De commentaren zijn gesloten.