02 april 2008

Boetvaardig

Bij de post zat een boete.  Niet voor mij deze keer, maar voor Zoon.  Zoon die sinds een paar maanden autofähig is.  Een snelheidsovertreding, in een uithoek van het land.

Ik bel hem, lichtelijk stomend uit beide neusgaten, om hem van dit heuglijke feit op de hoogte te stellen.  Hij valt compleet uit de lucht en vraagt om de details.  Die ik hem volgaarne, en nog steeds stomend, voorlees.  

Waarop hij mij zegt dat het wel een mirakel zou zijn, moest hij die overtreding begaan hebben, omdat hij toen in Italië zat.  Ik moest hem uiteraard gelijk geven.

Van de weeromstuit verlegde het onderwerp van mijn gestoom zich naar de politie van de verbaliserende stad.  De vriendelijke agent zei mij echter dat ik de komende, automatisch verzonden boete maar moest negeren en het formulier mét uitleg terugsturen. Dan zoeken ze de foto op en wordt de PV geseponeerd.

En zo trokken de dampen weer op in Disfunctia. Nu alleen nog het formulier op de post krijgen.  Postzegel, iemand?

 

Commentaren

papierzwendel Ook nog voorgehad.
De papierberg zal wel nog volgen, getuigen dat zoonlief idd in het buitenland zat, bewijzen daarvan enz enz
houdt uw papierarm maar klaar :(

Gepost door: hoow | 02 april 2008

Ik wil u niet ontmoedigen, maar ik heb hetzelfde voorgehad en dat heeft 6 maanden, 4 aangetekende zendingen en één bezoek van de wijkagent gekost om van die boete af te geraken.

Gepost door: Katie | 02 april 2008

En hier nog een ervaringsdeskundige (spijtig genoeg). Bij mij duurde het ook enkele maanden en heel veel papieren voor ze aanvaardden dat ik daar niet kon geweest zijn.
Veel succes!

En anders kan je toch een vlammende brief schrijven, dat lijkt me echt iets voor jou!

Gepost door: J_ke | 02 april 2008

Allez, zo te horen ga je je stoom nog kunnen gebruiken de komende tijd. Succes alvast.

Gepost door: zapnimf | 02 april 2008

Er staat je blijkbaar nog wat 'gedoe' te wachten als ik dat hier zo lees. Dat is me tot nu toe bespaard: nooit een deftig excuus gehad om boete niet te betalen. Helaas... steeds schuldig.
Vraag me wel af hoe ze nu een foto van een nummerplaat kunnen te voorschijn tovereren van een wagen die niet eens op de baan was. Onduidelijke foto?

Gepost door: Kris | 03 april 2008

Ik neem aan dat ze de nummerplaat fout gelezen hebben op de foto.

Gepost door: de Huisvrouw | 03 april 2008

Laat coltrui een brief opstellen,
ze gaan niet weten wat hen overkomt!

Gepost door: miss congeniality | 03 april 2008

In mijn geval was het inderdaad een fout gelezen nummerplaat (1 letter verschil), maar het ging ook om een ander type wagen, enz. Waar het op neer komt, is dat ze helemaal niet gaan nakijken of het wel klopt. Je moet blijven schrijven en blijven bewijsstukken opsturen tot de wijkagent eens langskomt, de foto's bovenhaalt "om de bestuurder te identificeren" waarbij het onmiddellijk duidelijk is dat het 1) om een ander type wagen gaat en 2) om een ander nummerplaat. Dan wordt er een verklaring opgesteld waarin jij uitvoerig nog eens voor de zoveelste keer uitlegt dat jij niet ter plaatse was, dat je dit met bewijsstukken hebt laten weten aan de bevoegde instanties en dat je nu de foto's hebt bekeken en hebt vastgesteld dat de wagen en het nummerplaat niet overeenkomen met jouw wagen en nummerplaat. Een heel A4ke vol om dat te vertellen. Dan ondertekenen en hopen dat het geseponeerd wordt (want dat is dus nog niet zeker op dat moment). Het heeft dan nog ettelijke weken geduurd vooraleer ik bericht kreeg dat het in orde was.

Bureaucratie ten top.

Gepost door: Katie | 03 april 2008

vooruit! En nu nog een postzegel of honderd, nietwaar Huisvrouw?
(En U dacht dat één voldoende was? Pfff!)

Gepost door: sodade | 03 april 2008

Wie weet geef je nog meer aan postzegels uit dan aan een boete... ;-)

Gepost door: Kris | 04 april 2008

Het is maar voor zijn strafregisterkeuh he ;)
Daarbij onschuldig is onschuldig. Nah.

Gepost door: de Huisvrouw | 04 april 2008

Dan heb ik blijkbaar geluk gehad: een simpele verklaring op het wijkkantoor dat ik daar op dat moment niet was (de nummerplaat klopte overigens ook niet), en het was in orde. Het zal aan mijn onschuldig uiterlijk gelegen hebben misschien.

Gepost door: Virginia | 06 april 2008

De commentaren zijn gesloten.