18 april 2008

Die dag op de snelweg

Onlangs zat ik in een file.  Zoals altijd stond de radio veel te luid.  Ik heb namelijk een hoog Johnnygehalte in de auto.  Toen kwam er verkeersinfo uit de luidsprekers en ik hoorde nét mijn GSM afgaan.  Die ik natuurlijk moest opgraven uit mijn tas waar die van Mary Poppins niks tegen is.

Gemist gesprek dus.  Ik bel terug en het is de alarmcentrale, want zoals minimaal 1 keer per week was ik het alarm vergeten afzetten en door de schallende radio had ik het amechtige gepiep dat mij daar dan aan moet doen denken niet gehoord.  En dan peinst men ergens in Brussel dat ik gecarjackt ben.  Maar geen nood, even de code doorgeven en het is in orde.

Helaas wist ik de code niet meer.  Of toch niet in de juiste volgorde.  En dan wordt men wantrouwig, want dat wil zeggen dat er denkelijk iemand met een pistool tegen mijn hoofd naast mij zit en ik express een fout nummer doorgeef.

'Maar ik weet het ECHT niet meer, kan ik mijn andere gegevens niet geven, geboortedatum zoiets, dan kon toch ook?' vroeg ik aan de alarmmens.

'Nee dat kan niet' nukte hij. 

'Toch wel, want zo heb ik dat nog gedaan' bitste ik.

'Toch niet' hield hij vol.  

'En ge gaat me toch niet vertellen dat ik hier dan subiet ga stilvallen, midden in een file op een snelweg?' piepte ik angstig.

'Dat zou kunnen' antwoordde hij droog.

En toen werd ik toch even zenuwachtig.  Maar ondertussen schalde hij mijn  naam door de 'controleroom' en kwam terug met de geruststellende boodschap dat ze mijn man gebeld hadden toen ze mij niet konden bereiken en dat hij de code al had doorgegeven.

Ik ging dus niet stilvallen.  Maar waarom had hij de code doorgegeven zonder even te checken of ik niet echt gecarjackt was? Daar moet ik nog even achter informeren want dat kunnen we met de beste wil van de wereld niet vriendelijk noemen. Grrmbl.

Commentaren

Amai, wat voor een alarm is dat?! Blij dat ik er geen heb. De kans dat ze onze auto carjacken is dan ook vrijwel onbestaande. ;-)

Gepost door: Virginia | 18 april 2008

amai dat moet ne dure voiture zijn.. die man van jou voelde wellicht dat jij niet gecarjackt was ;-)

Gepost door: hilde | 18 april 2008

Mo gij Ze leggen de auto pas stil wanneer je zelf je auto stillegt, allee dan kan je niet meer starten bedoel ik.

Ik zeg altijd: Iets met veel zessen en das ook nooit goed.

Gepost door: Mme Zsazsa | 18 april 2008

Straf verhaal.. Maar dus niet gecarjacked.. gelukkig.. daar drinken we er éne op in Café Den Blog.. groetjes..

Gepost door: den Cafébaas | 18 april 2008

Eey, kijk, ik heb de blog van een rijke madame ontdekt!

Gepost door: zapnimf | 19 april 2008

Je man zal je al zo'n beetje kennen, zeker?

Gepost door: veerle | 20 april 2008

Een auto met een alarmcentrale?!

Afin, wij hadden iets soortgelijks ook vaak voor, maar dan met het voormalige kantoor van mijn man. In het holst van de nacht werd er dan gebeld, moest hij zich daarheen begeven, gebood de toegesnelde politie hem om binnen te gaan kijken (duhuuuuh, waar dienen zij dan voor??? Not, dus) en dan bleek het een zuchtje wind of een muis geweest te zijn. Denken we. Gelukkig zijn dié toestanden verleden tijd.

Gepost door: Stien | 21 april 2008

De commentaren zijn gesloten.