07 mei 2008

Het rijexamen

We waren per ongeluk een uur te vroeg.  Zoon had blijkbaar een verkeerd tijdstip onthouden. We besloten dan maar een terras op te zoeken maar eerst moest hij zijn auto nog wat verzetten, want we namen mijn auto en de dikke mevrouw die naast hem stond, geraakte er niet tussen om in haar auto te stappen.  Hij rijdt achteruit en volgens mij zag hij de twee passerende mannen niet dus ik gebaar woest dat hij moet stoppen.

Hij had ze gezien, beweerde hij, dus waarom de ene man toch een huppel opzij nam, zullen we nooit weten.  De man, die een rijexaminator was, trouwens, wat Zoon al paniekerig deed hopen dat hij een andere zou krijgen, want je examinator bijna overrijden is natuurlijk geen goed begin.

Terrasje gedaan met een saaie icetea want een alcoholwalm leek mij geen goed idee en even door de winkelstraat gewandeld waarbij ik het strikte verbod kreeg om een kleed te gaan kopen. Effenaf spijtig, want het was een heel mooi.  Op de terugweg steek ik nog even een sigaret op in mijn auto.  Zoon zegt me dat vooral niet te doen tijdens zijn examen.  Ik vraag of hij denkt dat ik gek ben en krijg een 'mwa' als antwoord.

Gelukkig kreeg hij een andere examinator dan het bijna slachtoffer.  Ik zat vanachter, en waarom ik daar moest zitten is mij een raadsel, want de 'begeleider' heeft geen enkele functie tijdens de rit.  

Hij deed het heel goed, vond ik zo en na een dik half uur mag hij terug de poort inrijden.  Waarbij hij vergeet te pinken en ik mentaal een serie vloeken los.

Maar de examinator maakt er alleen een opmerking over ('waarschijnlijk van de zenuwen') en zegt dat hij geslaagd is !

Als hij vertrokken is om de papieren in te vullen, wens ik Zoon proficiat en zeg dat hij vanaf nu nooit meer moet pinken. Grapje, mensen, GRAPJE. Enfin ik heb het wel gezegd maar ik meen het natuurlijk niet. Echt niet.  Of gelooft u mij niet soms?

Commentaren

Proficiat voor de zoon!

Gepost door: veerle | 07 mei 2008

Dikke proficiat aan de zoon en ook aan zijn moeder, blijkbaar een ferme auto-rij-lerares

Gepost door: hilde | 08 mei 2008

Proficiat voor je zoon!

Gepost door: Stien | 08 mei 2008

Eten, gsm'en, boekskes lezen als't file is... dat mag allemaal vanaf nu!
Als niemand het ziet, tenminste.
Dat gevoel van geslaagd te zijn, is onbetaalbaar.
Hip hip hoera!

Gepost door: zapnimf | 13 mei 2008

Proficiat aan de zoon! Nu kan hij de vlaamse wegen onveilig maken en lig jij ongerust te wachten in bed tot de je auto voor de deur hoort stoppen...;)

Gepost door: nadia | 16 mei 2008

De commentaren zijn gesloten.