28 mei 2008

Ontaard

Zoon zeurt al een jaar om een waterpijp te mogen kopen.  Standvastig zei ik nee, wel een heel jaar lang. En dat is een unicum want gewoonlijk geef ik alles direct toe om van het gedram af te zijn.

 Tot hij mij telefonisch op een zwak moment te pakken kreeg en ik giechelig toestemde, onder voorwaarde dat er geen illegale substanties in terecht zouden komen. 

Ondertussen heb ik al mogen proeven van aardbei-en abrikoostabak en het moet gezegd, het is best een gezellige manier van roken. Maar het blijft roken natuurlijk.

Vogel op haar beurt zeurde al een jaar om in de nabewaking te mogen blijven met haar vriendinnen.  Zelfs al van toen ze het nog als 'abewaking' uitsprak .  Ik gaf een keertje toe omdat het mij goed uitkwam en sindsdien blijft ze elke dag behalve woensdag tot 5 uur. Op eigen verzoek weliswaar, maar hoe gemakszuchtig is het niet van mezelf om de schooldagen met anderhalf uur te verlengen terwijl ik niet tot de productieve klasse behoor?

 Verder wordt er hier gesnoept met weinig restrictie, en zal ik alleen streng zijn en ONGEZELLIG en KOPPAAN roepen als mijn eigen rust in het gedrang komt.  Bedtijd wordt strikt nageleefd, zelfs in het WE , omdat ik mij dan ongestoord in mijn zetel kan neerstorten. 

We zijn altijd te laat op school, maar omdat onze school nooit op tijd van start gaat, is dat helemaal geen probleem.  Een medemoeder zei mij deze week nog dat je het daar wel heel erg bont moet maken om te laat te komen, dus eigenlijk zijn we altijd op tijd. Spijtig dat deze school geen lagereschoolafdeling kent, want ik vrees dat dat volgend jaar wel afgelopen gaat zijn.

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat ik mij misschien beter een ontaarde dan een disfunctionele moeder zou kunnen noemen.  Maar kom, iedereen blijkt te gedijen op het gebrek aan echte opvoeding.  En nee, ik wil niet weten wat u er van denkt.  Tiszogoealsofikhetgehadheb. 

Commentaren

leuk dat er nog zo een moeders zijn. Alleen dat stom schuldgevoel he, daar moet toch ook iets op te vinden zijn...

Gepost door: mamapursang | 28 mei 2008

waterpijp Bij ons ontstaan de beste gesprekken bij de waterpijp...

Gepost door: tijdtussendoor | 28 mei 2008

Gij trekt verdacht veel op mij (behalve uw gat op dat paard dan), met dien verschil dat ik die waterpijp voor mezelf zou kopen.
Die ene keer in dat Turks restaurant dat ik ervan mocht genieten, vond ik dat heel erg leutig, zo'n broebelding op appeltjestabak.

Gepost door: zapnimf | 28 mei 2008

De commentaren zijn gesloten.