30 mei 2008

Domino

Vogel heeft een pedagogische studiedag en wil met mij domino spelen. En ik ben, Nijvere Lezertjes, een slechte verliezer.

 

En nu heb ik drie keer op rij verloren.  Met Doradomino.  Dat is erg.  Staat u mij toe om mij te laten opnemen in een psychiatrische inrichting naar keuze?  Of anders moet ik haar slaan.  En daar doen we ook niet aan natuurlijk.  Zelfs niet nadat ze mij mijn nederlaag er nog dik inwrijft door temidden van de keukentafel te gaan gillen dat ze drie keer gewonnen heeft. 

 ik velies wel niet graag. Echt niet. Grrmmmbll.

Op verplaatsing²

Hij klopt op de deur en ik doe open met angst en beven op gelaat en andere lichaamsdelen.

 'Die trekt zo snel op', zegt hij.  

 'Maar is het ok, zeg ik, is hij ok, mijn boeleke, mijn autoken.' nee dat zeg ik niet, maar ik denk het.

 'Hij staat op de oprit' zegt hij.  En ik slaak meerdere zuchten van verlichting.  Wetende dat ik weer een jongensdroom heb waargemaakt, want deze week vroeg hij mij nog of hij ooit met mijn auto zou mogen rijden en ik zei 'over my dead and decaying body'.  Waar luiheid al niet goed voor is.  Het trouwens slechts verplaatsen, en mijn alarmuitleg was onvoldoende want ik heb ondertussen weer een alarmcentraletelefoon achter de rug. Zucht zucht. n

Er mee rijden mag hij echt niet.  Over my dead and decaying body.   

Op verplaatsing.

Zoon gaat nu, NU , ja mensen, we spreken IRL, mijn auto verplaatsen omdat ik achter hem sta op de oprit.  MIJN AUTO gelijk in HEILIG maar ik ben te lui om hem te verzetten.

 Ik licht hem in over het alarm, over de verzekering, over vanalles en nog wat en in die tijd had ik hem zelf al 120 keer verzet natuurlijk.

 Komt hij binnen met :  hoe start die eigenlijk.  Na mijn initiële WTF bedacht ik dat je moet remmen om te starten.  Zeer Bill Gatesgewijs, waarin je moet starten om af te sluiten, mor dit geheel terzijde.

Als dit maar goed komt.  Ik laat het u weten, zo meteen of ook niet, als ik eerst mijn uitleg aan de flikken moet doen

29 mei 2008

PakJES zijn geen broden!

Ik vraag aan Zoon om even om brood te gaan, en om sigaretten (jaja, zwijg maar al, U daar).  2 pakjes aub.  Zeg ik hem.

Hij komt terug met 2 broden en 1 pakje sigaretten.  

Ik zeg hem dat hij debiel is, wat moet ik nu met 2 broden??  

'Hola, hola wacht eens even', zegt hij.  'Ik ga u zeggen hoe het gegaan is.  Gij waart aan het uitleggen welk brood je wilde, voorverpakt, Bioform volkoren en toen zei je breng maar 2 pakjes mee.'

Ja 2 pakJES he.  Sigaretten dus. Rol-oog ik terwijl ik giechel om de recapitulatie van mijn overduidelijke, gebruikelijk, van de hak op de tak springende uitleg waardoor het natuurlijk niet moeilijk is om mij verkeerd te begrijpen.  Als je een randdebiel bent.

Fock zegt hij. Eveneens rologend (en lachend).  En ik vraag hem onschuldig waar het mist. 

Heerlijk mens, mijn Zoon.  Misschien verdient hij ook wel een standbeeld? 

28 mei 2008

De Goede Moeder

Ik vroeg daarnet aan Zoon of hij vond dat ik een goede moeder voor hem was geweest. Want twijfels ontstaan in de beste relaties.  Vooral wanneer men wat introspecteert over het ouderschap. Een hele goede zei hij. 

 Ik pikte direct in met 'omdat je alles kreeg, of wat?', gelijk vrouwen op krengige wijze altijd doen.  

'Nee, je bent toch altijd lief en vriendelijk enzo', antwoordde hij.

 'Lief, zoals in ik sla u niet of zo, maar dat kan nog komen hoor', deed ik.

'Ge moogt proberen' lachte hij.

Deze nacht, als hij diep in slaap is, zal ik hem misschien eens met een bezoek vereren.  Ik en een baseballbat.  Ik noem maar iets. 

Het jaar 2008 en what not to put on your lips

U daar, lieve mevrouw van de lingeriewinkel, kan u alstublieft noteren dat lippenpotlood in een donkerdere kleur dan uw lippenstift al wel sinds de jaren tachtig niet meer en vogue is?  En dat het überhaupt nooit om aan te zien geweest is?

In een tijdperk dat de epaulettes propageerde moest men daar natuurlijk niet van opkijken, maar ik dacht toch dat we na Dynasty en consoorten massaal afgestapt waren van dat soort versierselen.

 Laat het, het staat u niet, en het staat niemand, behalve misschien een circusclown die daar beroepshalve geld voor vangt.  U gaat er echter geen BH meer om verkopen dus gooi weg die handel.  

En o wat word ik soms zelfs moe van mijn raadgevingen, maar iemand moet het doen, nietwaar? 

Ontaard

Zoon zeurt al een jaar om een waterpijp te mogen kopen.  Standvastig zei ik nee, wel een heel jaar lang. En dat is een unicum want gewoonlijk geef ik alles direct toe om van het gedram af te zijn.

 Tot hij mij telefonisch op een zwak moment te pakken kreeg en ik giechelig toestemde, onder voorwaarde dat er geen illegale substanties in terecht zouden komen. 

Ondertussen heb ik al mogen proeven van aardbei-en abrikoostabak en het moet gezegd, het is best een gezellige manier van roken. Maar het blijft roken natuurlijk.

Vogel op haar beurt zeurde al een jaar om in de nabewaking te mogen blijven met haar vriendinnen.  Zelfs al van toen ze het nog als 'abewaking' uitsprak .  Ik gaf een keertje toe omdat het mij goed uitkwam en sindsdien blijft ze elke dag behalve woensdag tot 5 uur. Op eigen verzoek weliswaar, maar hoe gemakszuchtig is het niet van mezelf om de schooldagen met anderhalf uur te verlengen terwijl ik niet tot de productieve klasse behoor?

 Verder wordt er hier gesnoept met weinig restrictie, en zal ik alleen streng zijn en ONGEZELLIG en KOPPAAN roepen als mijn eigen rust in het gedrang komt.  Bedtijd wordt strikt nageleefd, zelfs in het WE , omdat ik mij dan ongestoord in mijn zetel kan neerstorten. 

We zijn altijd te laat op school, maar omdat onze school nooit op tijd van start gaat, is dat helemaal geen probleem.  Een medemoeder zei mij deze week nog dat je het daar wel heel erg bont moet maken om te laat te komen, dus eigenlijk zijn we altijd op tijd. Spijtig dat deze school geen lagereschoolafdeling kent, want ik vrees dat dat volgend jaar wel afgelopen gaat zijn.

Wat ik dus eigenlijk wil zeggen is dat ik mij misschien beter een ontaarde dan een disfunctionele moeder zou kunnen noemen.  Maar kom, iedereen blijkt te gedijen op het gebrek aan echte opvoeding.  En nee, ik wil niet weten wat u er van denkt.  Tiszogoealsofikhetgehadheb. 

25 mei 2008

Broeder Jacob

Vogel zingt Frère Jacques.  In het Frans, jewel.  Of toch zoiets.  Dormez-vous wordt domino . Maar een kniesoor die daarover valt. 

Waar ik wel over val is dat 'sonnez les matines' verwordt tot : 'sonnez les BEUEUEUERP' met een dikke vette boer dus.  Maar met een duivelse lach doet ze gewoon verder.  BEUEUEUERP BEUEUEURP.  Pardon zou ik zou zeggen. Zucht.

15 mei 2008

Ingestort²

Dit is gisteren weer gebeurd.  Ik was eigenlijk nog niet aan het verwisselen der kleren toegekomen maar wilde gewoon een zomers iets uit de 'kast van het foute seizoen, dewelke ondertussen het juiste seizoen geworden is' plukken.

Alles weer naar beneden.  Bovenop de kleren die stapelgewijs onderaan liggen.  Vreselijke chaos. 

Ik trof het besluit om het gewoon, ingestort en al, te laten liggen.  Want al gravende in de klerenlava had ik toch al het gewenste ding gevonden.  En ach, de zomer moet nog beginnen, tijd genoeg medunkt. 

12 mei 2008

Mooi meegenomen.

Een uur en een half wachten in het restaurant achter de hoek.  Het favoriete restaurant van Vogel.  En ze moest dringend naar bed.  Maar kregen we daar toch een gratis fles wijn, voor het lange wachten.  Elk nadeel hep se voordeel dus.