04 juni 2008

Tips voor een osteopaatbezoek, helemaal gratis en voor niks!

- U wordt verondersteld alles uit te doen, behalve uw ondergoed, dus zie dat u niet uw meest uitgerafelde onderbroek aanhebt in het gedacht dat de osteopaat enkel naar uw schouder gaat kijken.  Dus een mooie blauwe BH met een witte bommabroek eronder is belachelijk.

- Probeer ook in gedachten te houden dat waar het ook zeer doet, uw achterkant gaat geëxposeerd worden, dus uw frivoolste onderding met het half doorschijnende gat is ook geen strak plan.

- Zie dat uw voeten verzorgd en proper zijn, want u zal op uw buik moeten gaan liggen en dan springen ze in het oog.  Meer nog, hij gaat ermee wiebelen, dus doe de brave mens het plezier om niet op uw vuile onderdanen te moeten kijken.  Dat u ze wel gewassen hebt 's ochtends maar dat uw vloer een puinhoop is en derhalve uw voetzolen ook,  is geen excuus. 

- De osteopaat propageert de techniek van 'zachte handen'.  Maar u kan er donder op zeggen dat hij u op een gegeven moment op uw zij draait, uw benen in een knoop legt en met  zijn volle gewicht uw bekken kraakt.  Hoorbaar en voelbaar kraakt, zodat er u een belachelijk gilletje van verbazing en pijn ontsnapt.  Dat is prima trouwens, hij is dat gewend en de volgende keer overkomt het u niet meer. Dan uit u uw emoties alleen nog middels grote ogen en een vertrokken gezicht.

-Idem voor uw nek trouwens. De ruk aan uw hoofd laat uw wervels ploppen maar dat is slechts lucht. Of zoiets.  U zal heus niet achterblijven met de nek van een lappenpop, slapjes van links naar rechts zwalpend.  Tenminste niet als u naar een echte osteopaat gaat, want er schijnen nogal wat charlatans in het vak te zitten.

- Nogmaals : wat u ook mankeert, hij gaat iets geks doen met uw buik.  Uw ingewanden eruit tillen en gelukkig ook weer op zijn plaats leggen.  En u sommeren dat thuis zelf te doen, 2X5 keer per dag , en u het daarom laten voordoen.  U zal zich belachelijk voelen want zelfs de meest vetloze buik ziet er onnozel uit als hij uit zijn holte wordt getild.  En uiteraard doet u het thuis nooit want wie wordt er nu wakker met het idee om eerst eens even zijn ingewanden te manipuleren?  En om daar nu speciaal terug voor te gaan liggen, daar komt u toch niet aan toe.

- Hij gaat achter u komen staan en u vertellen dat u zich achterover moet laten hangen tegen hem aan zodat hij u wat kan uitrekken.  Heb vertrouwen, hij laat u niet vallen.  Waarschijnlijk. 

Gelukkig dat het ook echt wel helpt, want een mens zou al een stressnek krijgen van het vooruitzicht op een osteopaatbezoek alleen.   U niet natuurlijk, want u bent gewaarschuwd.

Helemaal zonder dank, en altijd tot uw dienst! 

 

 

 

Commentaren

a) Wat deed je schouder dan, behalve zeer?

b) Je hebt er niet aan gedacht de mens je pincet te geven voor al die plekjes waar je zelf net niet bijkan?

Gepost door: zapnimf | 04 juni 2008

Dank u voor de tips. Moet ik rekening mee houden als ik mij straks klaarmaak om naar de osteopaat te gaan :-)

Gepost door: Kamiel | 04 juni 2008

@ZN : a)Ik heb feitelijk geblokkeerde wervels met uitstralingspijn en er was iets met mijn bekken en diafragma. Don't ask. Ik snap het zelf ook niet.
b) Op mijn rug groeit geen haar, danku. :)

@Kamiel : vergeet in godesnaam uw teennagels niet te lakken man!

Gepost door: de huisvrouw | 04 juni 2008

Al eens een scheetje gelaten op de tafel van de osteopaat? Ikke wel, van de druk die hij op me uitoefende was het er ineens uit.... Genant is flauwtjes uitgedrukt!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 04 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.