06 juni 2008

De Huisvrouw en punt 5

U vraagt zich misschien af waarom precies ik disfunctioneel ben?  Toch niet om die paar kasten die maar niet opgeruimd raken, of omdat ik mijn kind al wel eens ter adoptie zou willen afstaan?  Nee dat heeft iedereen.  Ik zal u echter even schetsen hoe mijn doorsnee dag eruit ziet.  Dan snapt u het meteen.

-Ik sta op, ergens tussen 7 en 7.30 . Soms zelfs vroeger.  Ik douche, poets en borstel en kleed me aan.  

-Dan rep ik mij naar beneden, smeer boterhammen voor Vogel en verzamel de bijbehorende drankjes, fruit en koeken.

-Ik geef haar melk en iets om te eten.

Klinkt toch heel functioneel tot hiertoe, nietwaar?  Maar nu begint het.

-Ik start mijn computer, schenk koffie in en pak een sigaret.  Vogel is ondertussen samen met haar broer TV aan het kijken; met het strikte verbod om mij lastig te vallen.  Want ik heb nog geen koffie gehad, het is ochtend en dan wordt er niet gesproken en dus zeker niet gezeurd. Dankuwel.

-Ik kijk naar mijn mails, zwerf wat over het www,  ga mijn feeds af en lees wat er te lezen valt.  Dit zet ik even in het vet, voor uw gemak, u merkt dadelijk waarom. En ik tel even voor u, want subiet snapt u het vervolg niet misschien : dit is PUNT 5 in de opsomming.

-Om 8.15 of soms zelfs 8.20 zet ik met tegenzin het machien uit en jakker Vogel af.  Aankleden, haar borstelen alles onder voortdurende bedreigingen, zoals daar zijn :'GIJ gaat het aan de juf uitleggen als we te laat zijn' en 'Als ge die kleren nu niet aandoet, kunt ge in uw ondergoed naar school'.

-We reppen ons naar school en dan ga ik weer naar huis.  Ik zet mijn computer weer aan, pak nog een koffie en ga weer naar punt 5. En kijk ook of ik geen stommiteiten heb begaan bij het plaatsen van de post voor Jutblogt.

- Ondertussen ruim ik de keuken op, tenzij het dinsdag of donderdag is want dan vertrek ik om 9 uur naar de Valk.  En dan wordt de draad pas weer rond de middag opgepikt.

- Om de 5 minuten vind ik dat ik wel even mag gaan zitten.  Voor punt 5.

- Ik ga naar de living en ruim het ergste puin.  Dat zijn altijd de papiersnippers die Vogel elke dag weer achterlaat, lege fruitsapbrikjes, snoeppapiertjes, puzzels, stiften en plakband.  Van gisteren, jawel dat raadt u goed.

- Om de 5 minuten etc...

- Als het de dag is dat de poetsvrouw boven kuist, ga ik daar de boel toonbaar maken , en dan in het bijzonder op Zoon zijn kamer.  Hij ruimt zelf op daags voordien maar schijnt te denken dat al zijn door de kamer zwervende sokken en borden daar niet toe behoren.   Ik dek de bedden op en geen punt 5 deze keer, want ik ga nu geen 12 keer de trap af-en weer oplopen.

-Punt 5, wat had u gedacht.  Als er niks te zien valt, WWWgewijs, lees ik de krant.  Maar er is precies altijd wel wat  te zien. Misschien moest ik mijn abonnement maar opzeggen.

-Tegen de middag smeer ik boterhammen voor Zoon.  Soms ben ik zo druk bezig met punt 5 dat ik maar net op de valreep opschrik en dan als een razende moet smeren. 

-Ik bedenk dat ik zou moeten strijken, maar punt 5 lijkt net iets aanlokkelijker.  Als ik het toch doe, en ik moet het wel doen een paar keer per week, dan ga ik toch om de 5 minuten....Juist ja.

-Rond 4 uur begin ik aan het avondeten zodat ik als het bijna etenstijd is niet teveel meer te doen heb.  

-Rond 4.30 feliciteer ik mezelf met mijn ijver door te aperitieven. En door weer naar punt 5 te gaan.

-Ondertussen voer ik conversaties met Vogel, teken vreselijke tekeningen voor haar die zij dan inkleurt of verlies een spelletje domino. 

-Na het eten is het Vogelbadtijd en ondertussen doe ik de keuken.  Soms.  Soms doe ik punt 5. Wat had u gedacht?  

-Om 7.10  is het Vogelbedtijd.

-Om 7.30 ben ik terug beneden.  En dan beloon ik mezelf voor deze lange, harde dag, door...  U voelt hem al aankomen zeker?  Ik plaats ook de post die 's ochtends op Jutblogt gaat verschijnen.  Dat geeft weer een illusie van iets nuttigs gedaan te hebben, maar dat blijft wel een onderdeel van punt 5 natuurlijk.  

En in mijn bed bedenk ik dat ik morgen eens echt moet in actie schieten.  Want dat het een schande is dat er hier zoveel rondzwerft terwijl ik een hele dag niks te doen heb.  Morgen, na punt 5 begin ik eraan.  Voor de volle 5 minuten. 

 

Commentaren

oeps dit senario komt me bekent voor, ook punt 5 is een constante in mijn dagen

Gepost door: hilde | 06 juni 2008

En stel je dan eens voor dat je wél een echt beroep uitoefent, maar één waarvoor je voornamelijk achter de pc bent gezeten. Zeg je 's avonds aan je lief "Hard gewerkt, jong, veel gedaan vandaag" (maar wel voornamelijk punt vijfsgewijs)

Gepost door: Stien | 06 juni 2008

Iemand die elke dag bedden opmaakt, is toch behoorlijk functioneel. Vind ik.

Gepost door: LTF | 06 juni 2008

Waar zeg ik dan dat ik elke dag de bedden opmaak? :)

Gepost door: de huisvrouw | 06 juni 2008

Ik ben net zo erg als jij en ik heb geen Vogel en geen papiersnippers.

Gepost door: Nora | 06 juni 2008

verslaafd ? zou 't dat kunnen zijn ? Ik spreek uit ervaring...

Gepost door: omamoetje | 06 juni 2008

ha De Huisvrouw, Rots in de branding!!!

Gepost door: sodade | 07 juni 2008

Zeer herkenbaar! Maar ik heb dan ook nog eens een fulltime job... pfff!
Liefs,

Gepost door: Bientje | 07 juni 2008

De papiersnippers in uw living wijzen op verwaarlozing van uw vogel, geef hem zaad en water en wat fijn zand op de bodem en het zal een pak beter gaan. Ik begrijp nu ook waarom uw Gaston in huis plast: verwaarlozing door punt 5 en ja, ook bovenstaand verhaal: verwaarlozing. Kijk eens meer naar uw omgeving beste. Uw man is er toch nog niet vandoor? Punt 5 kan u gezondheid en uw leefomgeving ernstige schade toebrengen.

Gepost door: Walthee | 07 juni 2008

De "punt-5-verslaving", een ziekte waar ook ik aan lijd, zou je daar geen tegemoetkoming voor kunnen krijgen, vraag ik me af?
Wij kunnen er toch ook niet aan doen he?

Gepost door: Janina Modaal | 08 juni 2008

zijn we verslaafd?

Gepost door: hilde | 09 juni 2008

Ikke niet hoor, ik ben de efficiëntie zelve.
Bedden opdekken? Over nutteloos gesproken!
Boterhammen voor een zoon die al sinds zijn vierde toch over voldoende motoriek beschikt om zelf zijn choco op zijn brood te krijgen?!
Je stelt mij teleur... zo ijverig!

Gepost door: zapnimf | 09 juni 2008

Fijn om lezen, huisvrouw. Je geeft ons weer een 'goed gevoel' :)

Gepost door: Kris | 12 juni 2008

O zo herkenbaar. Ben wel zeer gelukkig dat de kwaal nu een naam heeft: gewoon "punt 5" (ik vind dat het altijd scheelt als je de dingen gewoon kan benoemen).
Oh ja, en ondanks mijn fulltime job, maak ik elke dag mijn bed op (maarrr: alleen het mijne en pas een halve minuut voor ik er weer in kruip)

Gepost door: Veerle | 14 juni 2008

Gij zijt even erg als mij en dat geeft mij een opgelucht, licht opgetogen en enigszins tevreden gevoel. Aaim not aloon! D'aire aar oder piepel laaik mie.

Gepost door: dontask | 27 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.