07 juni 2008

Schaamtelijk verhaaltje

We zijn maanden na de nieuwe keuken en nog steeds heb ik geen luster gekocht. Een luster is trouwens een luchter, Nijvere Nederlandse Lezertjes.Er is licht in overvloed van de nog aanwezige spots, maar zo'n kale draad aan het plafond is nu niet echt sfeervol te noemen.   Gewoon omdat ik te tam ben. En tam is lui.

Maar dat is feitelijk nog niet het ergste.  In de gang staat nog altijd mijn oude ijskast.  Met daarin rottende dingen.  Dat zit zo :

Toen ik de nieuwe ijskast in gebruik nam, liet ik de dingen die niet meer smakelijk waren in de oude staan, in het gedacht die dan als de vuilkar zou komen, weg te gooien.  Zo ook bijvoorbeeld een pak diepgevroren garnalen dat al veel te lang in het vriesvak woonde. 

Met te stofzuigen (ok, ok, ik lieg : met te làten stofzuigen) werd de pries uit het stopcontact getrokken.  En dat had ik niet gezien. Tot er zich een vreselijke walm door het huis begon te verspreiden.  Maar dan ook echt VRESELIJK, gelijk in KRIJS!

De oorsprong van de walm was vlug gevonden.  U wil niet weten hoe vlug ik de ijskast terug toeknalde nadat ik  het vriesvak bekeken had.  Het aroma van rottende vleeswaren, vergezeld van de geur van in ontbinding verkerende garnalen is genoeg om zelfs de meest geharde lijkschouwer over zijn nek te laten gaan. 

Ik zag maar 1 oplossing : de pries weer insteken en het hele zootje terug te laten bevriezen. Tot ik de ijskast bij het grof vuil kon zetten. Liefst toegetaped om geen woedende vuilkarmannen aan mijn deur te krijgen, overgoten met bedorven garnalensmurrie.

Dit verhaal speelde zich maanden geleden af. En nog altijd zit ik met de ijskast in de gang.  Gevuld met... Want ik moet het grof vuil nog altijd bellen.  A jaa. Wat had u gedacht? 

 

Commentaren

Om nog maar te zwijgen over al de bacteriën die je zo in huis haalt.

Gepost door: Menck | 07 juni 2008

Ze zijn bevroren he :D

Gepost door: de huisvrouw | 07 juni 2008

pries? je bent pries vergeten uit te leggen voor de nijvere Nederlandse lezertjes.

Gepost door: Tine | 07 juni 2008

Damn, ja hoe heet dat. DE STEKKER! Oef seg. ;)

Gepost door: de huisvrouw | 07 juni 2008

Dé-gou-taaant!

Gepost door: Elza | 07 juni 2008

Goed mogelijk dat je nog lang met die ijskast blijft zitten. Die mag namelijk niet meer mee met het grof huisvuil. (met of zonder inhoud)

Gepost door: Chelone | 08 juni 2008

OMG dat meent ge niet, allee wat doen mensen dan met oude ijskasten?

Gepost door: de huisvrouw | 08 juni 2008

hetzelfde als met dat lijk dat ze in die kast bewaren:
een diep gat in de tuin en begraven.
(Een ernstig antwoord... hét antwoord ... ken ik ook, maar als u zelf uw hersentjes even breekt, weet u het ook zo! Dàt, beste Huisvrouw, is een eerste oefening in [i]huisvlijt[/i]!
De luie weg: vraag het aan Lieve Jutta ??? (Ahum)
(met brede lach!)

Gepost door: sodade | 08 juni 2008

Ik ga ze niet uitkuisen, effenaf niet. Dan nog liever tot het einde der dagen een ijskast in de gang. Of neeeee ik kan ze laten verplaatsen naar de kelder. AHA!

Gepost door: de huisvrouw | 08 juni 2008

Ik zou gewoon wachten tot ze spontaan wegteert

Gepost door: Janina Modaal | 08 juni 2008

Ieuw! en bij het begin van je verhaal dacht ik nog wel: zo ben ik ook. Maar neen dus, zo erg ben ik nog niet. Oef!

Gepost door: CMI | 09 juni 2008

beter een ijskast dan wat ik nog gehoord heb : 'er staat een paard in de gang'. Dàt moet pas stinken, en microben, en je kan het zeker niet meegeven met het groot huisvuil en ook niet zo direct invriezen, tenzij je natuurlijk een ijskast met diepvriesvak in de gang hebt...

Gepost door: omamoetje | 09 juni 2008

Heb ik spijt dat ik dat vandaag moet lezen en niet pas nadat ik over uwe vloer ben geweest.
Als je mij morgen raar ziet doen... ik probeer dan gewoon je ijskast te negeren.

Gepost door: zapnimf | 09 juni 2008

Stekker opnieuw uittrekken en wachten tot 'm vanzelf buitenkruipt..?

Gepost door: Beo | 11 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.