08 juni 2008

De 1.17

Kan iemand mij eens uitleggen waarom ik altijd, ALTIJD wakker word stipt om 1.17u, vervolgens om 5.14h en dan nog eens om 6.14u.  Geen minuutje vroeger of later, nee precies zo. 

De 1.17 is het ergste.  Die laat mij twijfelen of ik niet een uurtje zou opstaan.  Voor een boekje, Punt 5 en/of een sigaret.  Want na dat uurtje heb ik dan nog wel een uur of 5 om te slapen en dat lijkt op dat tijdstip een eeuwigheid.

Streng spreek ik mezelf elke nacht toe : doe het niet! Je gaat nooit meer in slaap vallen na dat uurtje, of slechts een kwartier voor je moet opstaan.  Meestal helpt dat en val ik gewoon, na een minuutje of 30 staren, weer in slaap. Tot 5.14u.

Hoe belachelijk dat een mens zichzelf streng moet toespreken in het midden van de nacht.   En hoe bizar dat ik dan wel naar mezelf luister en niet pakweg om 2 uur des middags wanneer ik mij aanmaan om eindelijk eens aan die strijk te beginnen.

Commentaren

Tussen 1 en 3 's nachts ontdoet de lever zich van afvalstoffen, dus als je al een gevoelige lever hebt of je hebt 's avonds nog iets van alcohol gedronken dan word je gegarandeerd om 1u of iets later wakker.
Tussen 3 en 5 volgt de maag en van 5 tot 7 de darmen als ik het me nog goed herinner. Maar van 1u ben ik zeker, dat ik ook mijn zwakke plek en dus mijn uur van wakker worden.
Wees wat lief voor jezelf als je wakker wordt...sta effe op en maak een lekker tasje thee, lees een beetje of kijk je favoriete dvd maar ga vooral niet piekeren want dan kan je het helemaal vergeten :)

Gepost door: Nadia | 08 juni 2008

rofl huisvrouw, zou het kunnen dat je 's avonds nog een slaapmutsje drinkt misschien?? *grijns*

Gepost door: jo | 08 juni 2008

Wie, ik??? *verbaasde ogen*

Gepost door: de huisvrouw | 08 juni 2008

De commentaren zijn gesloten.