23 juni 2008

Godindenogenemel!

Ik was gisteren alleen thuis.  Zoon was er wel maar daar heb ik natuurlijk geen omziens naar.  Ik besloot mij dolce far niente gewijs in de tuin te leggen, met een drankje, een boekje en de laptop.  

Het was tijd voor een tweede drankje, dus moest ik even naar binnen.  En toen kreeg ik de schrik van mijn leven, want uit een luster in de gang stroomde water naar beneden.  UIT de luster, jawel.

Ik krijste om Zoon, alsof die er iets aan kon verhelpen, maar in tijden van nood wil men niet alleen naar de ramp kijken natuurlijk.  Deductie leerde ons dat de douche de schuldige was en de loodgieter werd gebeld.  Die komt 'ergens deze week' kijken en dan mag ik nog van geluk spreken dat hij familie is, anders was het denkelijk in het jaar 2011.

Ik lanceerde een noodkreet op het internet en men raadde mij aan de plomb af te zetten.  Alsof ik ook ooit maar zou weten dewelke dàt zou zijn.  En om het nog wat erger te maken, vermoedde ik dat die plomb wel dezelfde zou zijn als van de ijskast-met-walgelijke-inhoud  die net onder de overstromende luster staat en dus absoluut niet mag ontdooien.

Eens de luster uitgedrupt was, besloop mij een groot LOTMOR gevoel.  En met het volgende drankje en een pizza nestelde ik mij weer in de tuin.  Alwaar ik nog een heerlijk dutje gedaan heb, waardoor ik nu wel een enigszins rozige buik heb, want aan insmeren doe ik zo niet.  En zo werd het toch nog een zalige zomerzondag.  Ondanks ontsnappende hond en waterbrakend lichtarmatuur. En een beetje vertrouwen in de goede werking van mijn differentieelschakelaar in geval van kortsluiting.  

 

Commentaren

Kijk dat vind ik nu indrukwekkend zie. Niet weten waar de plomb zit, maar wel de differentieelschakelaar.
En groot gelijk dat u daarna weer in de tuin bent gaan liggen. Een mens moet prioriteiten stellen in het leven!

Gepost door: Tine | 23 juni 2008

Ah maar ik weet hem niet zitten hoor, ik weet alleen dat ik hem héb :D

Gepost door: de huisvrouw | 23 juni 2008

Als je nu ineens heel de fles (of twee) mee in de tuin had genomen, dan was deze schrik je allemaal bespaard gebleven. Een van je medebewoners had het dan wel ontdekt.

Gepost door: zapnimf | 23 juni 2008

Volgens mij is het gene plomb (=lood) maar ne "plong"!

Gepost door: ma | 23 juni 2008

Juicht ende jubelt: er wordt droog weer voorspeld voor gans de week.

Gepost door: Menck | 23 juni 2008

Voor u opgezocht: zekering in 't schoon Nederlands, plomb in 't Frans. Van lood, inderdaad. Zo weet de huisvrouw ook weer waarnaar ze op zoek moet in geval van nood.

Gepost door: Tine | 23 juni 2008

EIKES..... tot voort kort had ik niet echt het idee dat je echt een disfuncionele huisvrouw was.. maar na deze post heb je me helemaal overtuigd.. die ijskasrt gaat me nog enkele dagen achtervolgen.. waarvoor dank..

Gepost door: Bart | 23 juni 2008

wat heeft de plomb of de plong of de zekering of de differentieelschakelaar met een lekkende douche te maken???? ;-)

Gepost door: omamoetje | 24 juni 2008

De moraal van het verhaal: als je een zalige zomerdag wil, ga eerst even douchen, met wat geluk lekt de luster daarna en kan je je heerlijk terugtrekken in de tuin.

Gepost door: veerle | 24 juni 2008

Gelukzak Hebdegij chance met ne loodgieter in de familie zeg! Ik zou begot niet weten wie ik moest bellen mocht mijne luster beginnen lekken. Ik zou me niet meer douchen, denk ik...

Gepost door: Zabrila | 25 juni 2008

Zolang ... ... er geen licht uit de douchekop komt, moet je je toch geen zorgen maken?

Gepost door: Affodil | 22 juli 2008

De commentaren zijn gesloten.