25 juni 2008

Groene vingers

Ik heb het gras gemaaid! Voor u is dat misschien geen prestatie van wereldformaat, maar voor mij was het een hele nieuwe belevenis.  Nog nooit in mijn leven had ik een grasmachine gehanteerd, maar zo moeilijk kon dat toch niet zijn.  Dacht ik.

Om te beginnen moest ik de groene bak van de voortuin door de garage en dan een trap op naar de tuin zeulen.  Dan moest de grasmaaier van het terras een trap naar beneden gesleurd worden.  Toen bleek er iets mis met de verlengdraad.  Naar de Aveve om een nieuwe.  

Een paar banen gereden en dan was de opvangbak vol, dus moest ik het machien stilzetten om hem te legen.  En toen was het dood.  Tot bleek dat de zekering gesprongen was.   

Na dit hindernissenparcours is het toch eindelijk gelukt.  Terug een proper gazon, als je niet te nauw kijkt tenminste.  Want het netjes op en afgaan, is een vaardigheid die mij nog niet helemaal goed afgaat.  Om niet te zeggen dat het achterin de tuin wel lijkt of er een waanzinnige achtjes heeft staan draaien.

Maar kom, Rome is ook niet op een dag gebouwd en ik, ik voel mij vandaag vreselijk functioneel. Het is zo weer eens iets anders.

Commentaren

Gras herkenbaar, ik was ook zo onder de indruk van mijn eerste keer. Nu vind ik het al wat droogjes om zomaar wat achter die machine aan te lopen. Ik denk dat ik me op het stijlmaaien ga smijten...

Gepost door: T* | 25 juni 2008

weer ne plong! Er scheelt echt iets aan uwen elektriek. Oftewel heb je gewoon over die draad gereden en durf je dat niet te vertellen...

Gepost door: Tine | 25 juni 2008

Ja.. ik moet sinds kort ook het gras afrijden en oefening baart kunst..naart schijnt..:-) groetjes...

Gepost door: Bart | 26 juni 2008

Ook ik Ook ik moet thuis altijd het gras afmaaien. Vandaar mijn vraag: zit de huisvrouw zonder vent misschien want een echte disfunctionele huisvrouw zou het nooit in haar hoofd krijgen om het gras te maaien. U valt uit uw rol beste!

Gepost door: Staf | 26 juni 2008

Ach, hier ben ik de grasmaaier van dienst, want de man des huizes roept hooikoorts in als excuus. Gelukkig betreft het een tuin van zakdoekafmetingen, waarvoor een mechanisch rollertje volstaat. En aan baklegen doen we niet wegens geen bak, evenmin als aan harken.

Maar dat terzijde; ik sta waarlijk versteld van uw prestatie, Huisvrouw.

Gepost door: Stien | 26 juni 2008

Kom, kom Was die vingers maar en neem u iets te drinken. Het evenwicht zal rap hersteld zijn.

Gepost door: sodade | 26 juni 2008

@ T* : maar hoe gelijklopend, gras maaien is precies toch wel een unieke ervaring :)
@ Tine : geen doorgesneden draden, getuige mijn niet gepermanente haar
@ Bart : we komen er wel, wij gaan dat goed doen!
@ Staf : een mens moet zijn grenzen verleggen, zo nu en dan!
@ Stien : en gij niet alleen, ik ben er zelf nog altijd niet goed van ;)
@ sodade : ja, dat heb ik toch echt wel verdient, dunkt mij.

Gepost door: de huisvrouw | 26 juni 2008

oei U drinkt 't' in voltooid verleden tijd?
U bent echt wel uit balans... door al dat functioneel gedoe.

Gepost door: sodade | 26 juni 2008

Applaus!!!

Euh... wel een vraagje aan alle overijverigen :
ben ik dan de enige die kinderen heeft om zulke jobkes te delegeren? Die doen dat graag! Al moet ik wel altijd de eerste keer die naftmotor in gang trekken.

Gepost door: zapnimf | 01 juli 2008

De commentaren zijn gesloten.