26 juli 2008

Ledigheid

Ik geniet al twee dagen absolute stilte overdag.  De occasionele door merg ende been gaande lawaaiuitbarstingen uit Zoons kamer niet meegerekend, uiteraard.  En doe ik nu iets Nuttigs?  Iets Zinvols?  Nee natuurlijk niet.  Behalve gaan paardrijden en uit eten met de Zoon heb ik nog niks uitgevoerd.  Maar dan ook letterlijk niks.  De hele dag heb ik op mijn luie derrière in en uit de zon doorgebracht. 

Meer dan speelgoedjes weggooien voor Gaston om te apporteren heb ik niet gedaan. De plannen die ik had om eindelijk eens een hoop administratieve dingen uit de weg te ruimen, zijn volledig mislukt. Evenals het ambitieuze idee om de auto te kuisen.  Met als excuus dat ik niet aan het dak kan en de halfslachtige belofte van Zoon om hem na het WE te kuisen indachtig. 

Het gras afrijden moet ook dringend, maar in de zon kan dat niet want dan wordt het ros. Of zo is mij toch verteld, en ik nam die stelling gretig aan.

Maar zeg eens eerlijk : geeft u mij geen gelijk?  De keuze tussen uw kleur op peil houden en een boekje lezen of allerhande onprettigs doen is toch snel gemaakt?

Aan de andere kant was er wel nijvere activiteit in mijn huis, zij het dan niet van mijnentwege.  Mijn vader kwam de traploper vastspijkeren en had graag de krukken van mijn deuren er terug aangezet, ware het niet dat ze  nog altijd spoorloos zijn.

De loodgieter heeft eindelijk de douche opgespoten, en Zoon heeft de doucheslang terug van bad naar douche verzet.

En mijn ma, weet u nog, die kwam aan met twee gigantische plumeaus om mijn lusters af te stoffen.  Ik heb haar nog net kunnen weerhouden om half over een trapleuning te gaan hangen om de grote halluster onder handen te nemen.  Dat zal ik wel eens doen, beweerde ik.  Ooit eens, dacht ik erbij.  Heel misschien.

 

Commentaren

Nooit moeders tegenhouden als ze zo bezig zijn (ik heb er ook zo een)! Je kent jezelf toch?!
"Doe maar ma!"

Gepost door: zapnimf | 26 juli 2008

Maar als ze verongelukt, kan ze niet meer babysitten, AHA!

Gepost door: de huisvrouw | 26 juli 2008

De commentaren zijn gesloten.