26 juli 2008

Niet meer vogelvrij.

Toen ik deze ochtend opstond, helaas voor 8 uur wegens een blijkbaar ingebouwde klok en het idee dat anders de honden allerlei vunzigs in huis gaan doen, had ik er geen idee van dat het mijn laatste kleuterloze dag zou zijn.

Zoon vertrok vroeg naar Tomorrowland, ik deed Punt 5 tot een uur of half twaalf en toog toen Stadwaarts met Gaston.  Gelukkig had ik er voor één keer aan gedacht om zakjes mee te nemen, want aldaar gearriveerd waren we nog geen honderd meter van de parkeergarage , of hij kromde zijn rugje in de alom gekende houding.  En dan ook nog net naast een vuilbak zodat ik met Het Dampende Zakje tenminste geen kilometers Stad moest doorkruisen.

We wandelden, gingen iets eten en togen daarna terug huiswaarts alwaar ik mij bikinigewijs buiten installeerde.  En waarna ik de gruwelijke vergissing beging om mijn ma te bellen.  Die op een terras in het dorp zat, met mijn pa, tante  (tante!)en nonkel en nog vrienden van die laatste.  Kom even af, smeekte mijn ma.  Ge zoudt er mij zo een plezier mee doen.  Tsja.  Mijn argumenten dat ik in bikini zat, op mijn gemak, werden van de tafel geveegd.  Trek een kleedje aan he.  Zei ze. 

Dus zat ik daar, op een zaterdagnamiddag, omgeven door bejaarden op nu niet het meest hippe terras van Groot Antwerpen.  Net toe ik aan het bedenken was om een vriendin te sms'en met de boodschap 'bel maa', zodat ik kon ontsnappen, belde Mme. Z. : Vogel was niet lekker en wou naar huis.

Dus vloog ik uiteraard naar het verre verblijf van de Familie Zsazsa om mijn Vogel in Nood te redden.  Ze bleek eerder heimwee naar de TV te hebben, dan naar mij, maar gesterkt door een pastamaaltijd keerden wij huiswaarts.  Ze viel in de auto al in slaap, en zal dus haar TVhunkering tot morgen moeten uitstellen. En ze was ook wel een beetje niet lekker, en wie weet, wie wéét miste ze mij ook wel.  Maar daar heb ik toch wat twijfels rond want het is niet de eerste keer dat ze een weekje weg is.

Eerder dan verwacht is mijn verlof ten einde. En is de rust van Mme. Z.  teruggekeerd.

Commentaren

vogelopvangcentrum [i][...] is het beste dat je het dier zelf naar het opvangcentrum brengt.

Wegens soms zeer drukke dagen hebben de vrijwilligers niet altijd tijd om heel de regio af te rijden om dieren op te halen.

Als het om roofvogels, uilen, reigers en wilde zwanen gaat, wat tenslotte toch niet zonder enig gevaar is, bel je naar het opvangcentrum. Marcel of een vrijwilliger komt het dier dan ophalen.[/i]

Vogel-opvangcentrum Brasschaat. Doe er uw voordeel mee Huisvrouw. Zeker nu ze wat ziekjes blijkt.

Gepost door: sodade | 27 juli 2008

Ik heb je gebeld, maar je pakte niet op!

Gepost door: zapnimf | 27 juli 2008

De commentaren zijn gesloten.