27 juli 2008

Sibberspees

De verzameling bejaarden, allen rond of boven de 70, had het gisteren over de GSM.  Driekwart van hen had geen idee hoe men de gemiste oproepen kon bekijken.  Niemand van hen kon een SMS schrijven en de meesten van hen konden tout court niet meer dan de telefoon opnemen op het moment dat hij belde en met veel moeite zelf iemand oproepen, en dan nog alleen wanneer een kleinkind hun telefoonboek eerst had geprogrammeerd.

Ge zou mij eens moeten leren hoe ik een berichtje schrijf, zei mijn moeder.  Ik twijfel er niet aan dat een grote tekstballon met IK DOCHT HET EFFENAF NIET boven mijn hoofd verscheen.  Mijn ma kan haar gsm niet meer terug opzetten, als ze hem heeft afgezet.  Ze klaagt over de te kleine toetsen.  Toen ze haar toestel net had, ben ik wel 10 keer moeten gaan uitleggen hoe ze ermee kon bellen.  Dus ik docht het niet.

Vervolgens hadden ze het over cyberspace.  Sibberspees uitgesproken. Ik hoop dat men in bejaardentehuizen nog niet al te veel investeert in internetaansluitingen, want deze generatie oudjes is er duidelijk niet klaar voor. Of althans toch niet degenen in mijn omgeving.   Da's toch niks voor ons, was de algemene conclusie.  En ik kon alleen maar opgelucht ademhalen bij het idee dat ik nooit de computer moet uitleggen aan mijn ouders.  Of sibberspees.

Commentaren

Gheghe!

Gepost door: Zezunja | 27 juli 2008

Mijn moeder is 75 en kan perfect met haar gsm om, bellen, sms'en, etc., allemaal geleerd van mijn dochter!
Computer zegt haar niks, maar mijn schoonmoeder van 76 heeft daar dan wel weer interesse voor, voor de sibberspees! Conclusie, je bent maar zo oud als je je voelt.
Liefs,

Gepost door: Bientje | 27 juli 2008

Onze pa dan, die ik keigoed mee!
Gaat hij computercursus volgen om daarna toch maar te besluiten dat hij geen pc in huis wil.
Of zoals hij overlaatst heel fier zei : ik heb mijn eerste sms verzonden! (naar zoonzap : Wij zijn niet thuis - lees : vooral niet afkomen) Maar ochot, toen hij hem nalas was er toch iets dat niet klopte, hij had 'wij' met 'ei' geschreven en sja, hoe hij dat nu weer moest wissen, zover was hij nog niet in zijn gsm-gebruik.

Gepost door: zapnimf | 27 juli 2008

Hm. En ik kan keigoed reacties schrijven :
"Die IS keigoed mee" dus.

Gepost door: zapnimf | 27 juli 2008

Mijn moeder kan nog geen computer aanzetten maar sms'en kan ze wel. Aan een tempo van 1 bericht per 20 minuten. Maja, zo blijft ze bezig, hé.

Gepost door: elke | 27 juli 2008

lol, als ik een leeg smsje krijg van mijn bomma, weet ik dat ze me probeert te bellen mat hare gsm.

Gepost door: jo | 27 juli 2008

De commentaren zijn gesloten.