29 juli 2008

Tien dingen die u misschien nog niet van mij wist.

-Ik heb geen dikke truien.  Ik heb wel truitjes, zo met overslag of knoopjes, een gillet zoals wij hier zeggen, maar dus geen truien. En vraag mij niet hoe ik daar bij deze temperaturen opkom.

- Ik kan niks aan mijn keel verdragen, geen hooggesloten kledingstukken, geen wurgende sjaals.  Ik ben in een vorig leven ongetwijfeld opgehangen geweest, een andere verklaring is er niet.

-De bovenkant van mijn hoofd, daar dient u af te blijven.  Als u er nog maar naar wijst, heb ik al hoofdpijn. Dus die keer dat er een ingelijst kleuterschilderij van Zoon op mijn kruin neerstortte omdat ik iets te woest aan een kast trok, ben ik nooit vergeten.

-Ik heb nooit koorts, tenzij ik op sterven na dood ben, maar ik dénk altijd wel dat ik koorts heb.  De zielige 36 die de thermometer dan aangeeft, verschaft mij niet het excuus om in de zetel te gaan liggen kwijnen, maar gelukkig heb ik daar niet echt een excuus voor nodig.

-Ik heb het altijd warm.  Vandaar geen dikke truien.  En geen kousen.  Behalve in laarzen want laarzen zonder kousen zijn yuk.  Al is het min tien, ik ga blootbeens de straat op. De enige periode  dat ik het koud had, was toen ik zwanger was van Vogeltje.  En toen trokken al mijn vrienden grote ogen bij het zien van een kleumende Huisvrouw. Die toen nog geen fulltime Huisvrouw was trouwens, maar dat geheel terzijde.

-Ik heb soms zin in een sigaret TERWIJL ik er al een aan het roken ben. En dat is gewoon droevig.

-Ik ben heel erg gesteld op zekerheden en regelmaat.  Mensen die te laat komen, daar word ik ongemakkelijk van en afspraken die te vaag zijn (de 6de augustus, of nee toch de twaalfde of nee laat ons er de vierde van maken) maken mij kregelig.

-Volledig in tegenspraak met het vorige ben ik soms ook heel impulsief.  Onverwachte etentjes, spur of the moment ergens heen of op een nieuwjaarsavond geheel spontaan naar Parijs rijden (dat is wel 20 jaar geleden, maar kom) daar zit ik niet mee.

-Als er zich een probleem stelt, wil ik dat oplossen.  Ik zoek omwegen, uitwegen, alternatieven.  Dat schijnt een mannelijke eigenschap te zijn, vrouwen willen eerder een morsusketoch horen, zegt men.  Niet ik dus.  Aanpakken die handel!

-Ik heb ooit, heel lang geleden eens met een mes gegooid, in een vlaag van woede.  U wil mij dus liever niet kwaadmaken.  Maar als het u kan geruststellen : ik kan blijkbaar niet mikken, want het was niet raak.

Zo, dat weet u dan ook weeral, en bent u er niet dolletjes gelukkig om?

 

-

Commentaren

Ook opgehangen in een vorig leven? Of gewurgd, kan ook nog? Misschien wel aan dezelfde boom. Opgehangen dan toch.

Gepost door: elke | 29 juli 2008

Impulsief ja. Denk toch eens na vooraleer je begint te schrijven : wilden we dit wel weten?

Volgens mij was jij gewoon Hitler in je vorige leven!

Enne... ik heb kiekenvlees gezien toen je hier in de gietende regen onder mijn parasolleke zat! Zeker weten!

Gepost door: zapnimf | 29 juli 2008

En zeggen dat ik winter en zomer met een sjaal rondzeul, altijd koude voeten heb en nooit genoeg truien binnen handbereik kan hebben. Respect! Echt waar, respect!

Gepost door: JeMaMuse | 30 juli 2008

!!! [i]dolletjes[/i], ja!

Gepost door: sodade | 30 juli 2008

ha bepaalde punten zeer herkenbaar

ik hou ook niet van een opgehangen gevoel, heb het ook altijd warm ( zeker met dit weer ) en durf al eens met een taloor gooien
helaas breken die dingen wel

en nimf kiekenvel is niet automatisch kou hebben :-p

Gepost door: jipie | 30 juli 2008

wow, ben ik blij dat ik geen kerstcadeaus voor u moet kopen: geen truien of kousen... wat koop je dan? ;)

Gepost door: theb! in b&b! | 30 juli 2008

Goh, nooit kou, daar ben ik zo jaloers op. Ik heb zowat altijd kou. Behalve nu natuurlijk. Nu zaag ik dat het te doef is.
't is ook nooit goed, waar.

Gepost door: Janina Modaal | 30 juli 2008

Héééél herkenbaar, behalve... ... dat ik ooit eens met een asbak gegooid heb. en intussen dus niet meer rook...

Gepost door: Affodil | 31 juli 2008

"Ik heb soms zin in een sigaret TERWIJL ik er al een aan het roken ben. En dat is gewoon droevig."
Whooaa, owkee, hier heb ik nu toch wel echt hard om moeten lachen! Schitterend -)

Gepost door: Ruby | 04 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.