31 juli 2008

Deze ochtend in de brievenbus

phplve484AM

Een brief van de postmeester.  Mijn brievenbus bevindt zich niet aan de rand van de straat (waar hij gelijk in heeft) én 'de toegang tot de brievenbus is moeilijk of gevaarlijk voor de postbode'.  7 treden scheiden de grond van de brievenbus in mijn deur, en als we de armlengte van de facteur in acht nemen, zijn dat er waarschijnlijk slechts 3.

Zo moeilijk is dat nu toch niet.  En gevaarlijk?  Tenzij hij schrik heeft van de gargouille op de bovenste tree vind ik dat toch ook maar overdreven. U hoort het al : ik zoek redenen om geen draak van een brievenbus aan de rand van de straat te moeten zetten.  Want de brief gewaagt van 'verzoek' tot aanpassing.  Ik kan dus toch minstens wachten tot het om een bevel gaat, niet waar?

Misschien kan ik de postmeester aanschrijven en hem wijzen op het feit dat zelfs de deurklinken in mijn huis niet gerepareerd geraken, dus dat hij zeker zijn adem niet moet inhouden, wachtende op de verschijning van een reglementaire brievenbus. En dat ik met hem meevoel maar dat drie treden en een gargouille veel minder onaangenaam zijn dan plassen met halfopen deur.  Dat gaat hij zeker begrijpen. Toch?

Edit : voor Bartje, nu mét foto.

Commentaren

Ik denk dat hij dat niet gaat begrijpen.
Hier rijden de postbodes telkens van gazon naar gazon om de brievenbussen te voorzien van rekeningen en ander gedoe.
Die stappen niet van hun fiets, brommer, uit hun auto, ...
Een arm uitsteken, posten en verder, dàt moeten ze hebben (waarna wij een have km mogen wandelen omdat alles verkeerd zit maar dat is een geheel andere kwestie).

Het zal niet lukken om u eruit te zwammen Huismoeder, let op mijn woorden. Een gedrocht zal er komen!!

Gepost door: een handvol | 31 juli 2008

Ik het er één aan mijn gevel gehangen omdat die in mijn deur nog dateerde van de tijd dat er geen pakjes bestonden. Met pijn in het hart, dat wel. Het enige rechtlijnige model dat er bestond heb ik dan maar opgehangen. De meeste brievenbussen zijn foeilelijk, ik snap niet wie die koopt.

Gepost door: elke | 31 juli 2008

vraagje ? wa moet ik mij voorstellen bij een "gargouille"? Als uwen postbode er al schrik kan van hebben ???
grtjs

Gepost door: bartje | 31 juli 2008

Mor jawel, tuurlijk gaat hij dat snappen, effenaf wel.
En anders wordt het tijd om charmes te kweken en er gebruik van te maken.

Gepost door: zapnimf | 01 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.