01 augustus 2008

Over schildpadden en sleutels

De sjakosj, wijd en zijd gekend als De Schildpad, die ik sinds een aantal maanden meesleep, heeft al voor veel hilariteit gezorgd in mijn vriendenkring.  Opmerkingen zoals : daar kunt ge een lijk in verstoppen heb ik al ad nauseam moeten aanhoren.  Iedereen wil er ook altijd in kijken, en gniffelt dan hoofdschuddend, en ook wel met een beetje afgrijzen, om de verzameling oude supermarktrekeningen, geldstukken, tabaksresten, bodylotion, handcrème, mascara, lippenbalsem, zonnebril, parfum, pleisters, kauwgom, losse Dextro Energytabletten, de vortigste haarborstel in de geschiedenis van de mensheid, pincet, tampax, opladers, wattenschijfjes, nagellak en hey zelfs een computer!

Keerzijde is wel dat het moeilijk is om net dàt wat je nodig hebt te vinden.  Zoals uw autosleutels.  Een tijd geleden op een feestje heeft men er met drie én een aansteker in de duistere krochten van de inwendige Schildpad naar gespeurd. Vriendin M. zoekt en vindt ze bijna elke week voor mij.

Gisteren was het weer zo ver.  Etentje bij vriendin A, met vrienden S en M.  Ik was al vijf minuten aan het graven en Vriendin M, die het zoals altijd niet meer kon aanzien, trok De Schildpad uit mijn handen.  Geef hier, zei ze, ik vind ze altijd in recordtempo. Helaas niet deze keer.  Hoekandana, ging ze verbijsterd, en groef driftig verder. 

Ga kijken of ze niet meer in uw auto zitten, commandeerde ze ondertussen.  Ik keek en zag niks.  Na wel tien hele minuten had ze ze eindelijk gevonden.  In een plastic zakje dat zich god weet waarom in een hoek van de sjakosj heeft gedomicilieerd en dat uit eigen beweging mijn sleutels had verslonden, want ik had ze er echt niet ingestoken.

Eind goed, al goed, we konden vertrekken.  Misschien de sleutels toch maar eens in een zijzakje steken vanaf nu? Dit zou een strak plan kunnen zijn, ware het niet dat het zijzakje al bijna zo groot is als een normale sjakosj.

Het is dat ik echt wel dol ben op mijn Schildpad, anders zou ik overgaan op een minimalistisch enveloppetasje.  Maar waar laat men dan zijn verzameling oude supermarktrekeningen, geldstukken, tabaksresten,bodylotion, handcrème, mascara, lippenbalsem, zonnebril, parfum, pleisters, kauwgom,losse Dextro Energytabletten, de vortigste haarborstel in de geschiedenis van de mensheid, pincet, tampax, opladers, wattenschijfjes, nagellak en hey zelfs een computer?

 

Commentaren

Aub http://www.igadgets.be/nl/keyfinder-sleutelzoeker-sleutelvinder

Gepost door: bartje | 01 augustus 2008

die laat je toch gewoon achter op de eettafel? doe ik zelf ook, nog zo gemakkelijk...

Gepost door: the b! in b&b! | 01 augustus 2008

idem dito hier ! Nog verplicht ook door mijn wederhelft want zijn doos sigaren moeten er ook nog bij. Zijn schuld uiteraard als ik weer eens moet rommelen...

Gepost door: omamoetje | 01 augustus 2008

Keihandige sjakos!
D'r kunnen gemakkelijk nog twee flessen wijn bij.

Gepost door: zapnimf | 01 augustus 2008

Zouden die er al niet inzitten, voor die momenten tussen café en thuis?

Gepost door: Mme Zsazsa | 01 augustus 2008

Zeer herkenbaar tot... ... ik mijn verslaving voor de aapjestassen kreeg. De bedenk(st)ers die voor de alfa-aap werken zijn superontwerp(st)ers, want voor álles zijn er vakjes. En voor de sleutels een lintje met sleutelhanger, zodat je maar aan het touwtje moet trekken en de sleutelbos komt er uit. In het gezelschap van een zakdoek, het muntengeldbeugeltje, een brilzak, een lintmeter, de zoetjes, de pepermintjes, de tandenstokers,...

Gepost door: affodil | 02 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.