05 augustus 2008

Kinderen zijn overrated

In navolging van het voorgaande :   mensen gaan toch nog altijd voor op dieren, zou men als weldenkend burger peinzen. Maar dat is net het eerste stuk van mijn betoog van vandaag. 

Kinderen ZIJN natuurlijk geen mensen, net zomin als een rups al een vlinder is.  En nee, dit heb ik niet zelf uitgevonden, dat is van Midas Dekkers. Zo is het maar net.  kinderen zijn geen mensen, en dit zeker niet tot hun zestiende.  Dan beginnen ze nut te krijgen, want dan mogen ze voor mij sigaretten en wijn gaan halen.

Daarvoor is het allemaal kommer en kwel.  En nee, de hoogstwaarschijnlijk hypocriete knuffels en kussen maken het niet goed.  Die zijn bedoeld om u, navenant de leeftijd, achteraf een pak chips, een hoop strips, een playstation, een brommer en uiteindelijk een auto af te luizen. Kinderen maken lawaai.  En dat begint al vanaf het moment dat ze uw baarmoeder verlaten. 

Uiteraard na u op mensonwaardige wijze gepijnigd te hebben tijdens dat proces.  Ze ontnemen u vervolgens uw nachtrust, kotsen op uw schouder tijdens het boeren, maken dat u uw seksleven wel een eeuwigheid kan opbergen wegens te moe, of omdat ze uw bed inpalmen eens u zo uitgeput bent van het nachtelijk over en weer gehol naar hun kamer dat àlles beter is dan nog eens uw nest uit te moeten komen.

En eens ze zich verzekerd hebben van een plaats in uw stee, is het niet eerder dan wanneer ze 4 zijn, en u hen omkoopt met goudvissen dat ze zich terug in hun kamer wensen te leggen. Kinderen praten doorlopend. Zeuren om het minste, wat zeg ik : om ALLES, willen dat U tot bij hen komt, liefst versnaperingen en drank aandragende,  want op de koop toe zijn ze ook nog eens zo lui als de nacht. En ze beginnen elke zin met : maar eigenlijk... net zo lang tot u van wanhoop bereid bent om  bij de Quick vakantiewerk te gaan doen, om toch maar te ontsnappen aan uw kroost.

Over vakantie gesproken : denkt u ook nog maar één verlof te kennen dat bestaat uit bij het zwembad aan een mojito te nippen en 's avonds uitgebreid te gaan dineren?  Neeeeee, u bent gedoemd om kastelen te schuppen en putten te graven, zand uit kinderbillen te pulken, oeverloos zonnemelk te smeren en petjes op hoofden te planten.  Net zolang tot u 's avonds gelijk met het kroost naar bed moet, na een maaltijd vol IKLUSTDANI , gemors en gekrijs.

Ze willen de hele dag de TV op, ook als ze er niet naar kijken.  Ze lachen waanzinnige lachjes en zeggen om de haverklap kaka, stront, pipi, gewoon om u op stang te jagen.  U moet mee debiele spelletjes spelen, waarbij na 2 luttele minuten uw ogen in hun kassen draaien van verveling. En wanneer het memory betreft, verliest u dan op de koop toe nog ook, want hun geheugen is natuurlijk veel beter dan het uwe, dat totaal volgepropt zit met boodschappen, afspraken, en wie nu ook al weer wat mee moet naar school.

Om het maatschappelijk debat helemaal uit te breiden : natuuuuurlijk moeten holebi's ook kinderen mogen hebben.  Ik zou niet weten waarom de vloek van de biologische klok, gecombineerd met de totaal waanzinnige gedachte dat een kind de bekroning van uw relatie en liefde is, een lot zou moeten zijn dat enkel aan hetero's voorbehouden is.

De leukste dagen van de Grote Vakantie, moge de bedenker daarvan rotten in de hel, zijn de dagen waarop uw kinderen bij de grootouders logeren en de beste vorm van ouderschap is co-ouderschap. En moest u nu nog niet genoeg stof tot commenten hebben, dan verwijs ik u ook graag naar mijn post : Fuck het milieu op Jutblogt. 

Commentaren

Here here! Een schep er bovenop met het volgende eveneens succesvolle recept:

[b]Bébé à la Brissac[/b]

Coupez le bébé en tranches ou morceaux pas trop épais ; faites prendre un peu de couleur dans du beurre chaud, puis ajoutez-y des échalotes et du persil hachés fin. Laissez le tout cinq minutes, saupoudrez d’une cuillère de farine, et lorsque la farine est mêlée à la viande, mouillez d’une larme et d’un verre de lait. Salez, poivrez, et laissez cuire pendant une heure. Dix minutes avant de servir, ajoutez une cuillère de sirop contre la toux.
Cette manière d’accommoder les bébés est excellente, car loin de durcir l’âme, elle l’attendrit.

[i]Roland Topor[/i]

Wat zou hier van wijn het beste bij passen, Huisvrouw?

(By the way, ik heb ook nog een recept voor het prepareren van [i]Maman aux roses blanches[/i] - te vinden in feb. 2008 van mijn archief. Maar als u daar óók nog een tekst aan gaat wijden, wil ik het wel opduikelen)

Gepost door: sodade | 05 augustus 2008

Oo ik opteer voor een witte, Sauvignon dunkt mij.
En ik denk alvast over een 'Moeders zijn overrated' stukje.

Gepost door: de huisvrouw | 05 augustus 2008

*wacht vol ongeduld op de reacties*

Kleine correctie toch: de helft van de zinnen begint met "maar eigenlijk". De andere helft met "mammmaaaaaaaah". Of in de eerste dagen dat ze terug zijn van de ex-wederhelft heb je ook nog de kans op een "pappppaaaaah... oei... mammmaaaaaaah".

Gepost door: elke | 05 augustus 2008

Ooh ja, herkenbaar. Veel zinnen tijdens het schooljaar beginnen ook met 'Juuuhuuuf!' maar daar kan ik mee leven, want dat wil zeggen dat ik toch een hele dag van het grut verlost was ;)

Gepost door: de huisvrouw | 05 augustus 2008

zeer zeer juist, maar waarom is iedereen dan altijd zo dolgelukkig als er weer eens een vrouwtje zwanger blijkt te zijn ? Vooral de oma's en opa's die intussen toch al zouden moeten weten wat hen boven het hoofd hangt...

Gepost door: omamoetje | 05 augustus 2008

Kinderen zijn gewoon overrated. Groot gelijk.

Gepost door: Ruby | 05 augustus 2008

Mijn Zoon heeft al gezegd dat hij geen kinders wil, en rouwig ben ik daar niet om, maar hij gaat voorzekers nog een vrouw met een biologische klok treffen. Damn de genetische programmatie van de mens.
@ Ruby : maar dieren ook. hamai. =P En laat u nu voor eens en voor altijd de ironie in al mijn schrijfsels duidelijk zijn. AUB zeg.

Gepost door: de huisvrouw | 05 augustus 2008

Ironie behoeft context. Vandaar dat dit stuk veel beter is dan dat van gisteren. Gisteren was er geen contect, vandaag wel. Als je op een speciale manier schrijft moet je ook ertegen kunnen als er een punt van kritiek gegeven wordt. Ironie is trouwens niet aanstotelijk, sarcasme kan dat wel zijn. Think about it.
En, ja, ik heb hier ook twee kloothommels rondlopen die me het bloed onder de nagels vandaan pesten en waar ik mijne "pere" nog niet mee gezien heb. Maar onze Ruby is een doodbraaf beesteke whoeaaa. AUB zeg! (Ironisch bedoeld, zeg ik er al maar bij voor een of andere bosnimf ter hulp snelt - dat was dan weer sarcastisch bedoeld). Ge hebt trouwens ne prachtige Chihuahua, ge moet er fier op zijn :p (jaja, het was ironisch, I know lol)

Gepost door: Ruby | 05 augustus 2008

O kinderen mogen kloothommels genoemd worden, maar dieren niet? Nou nou. De juiste volgorde qua belangrijkheid is u toch nog niet helemaal duidelijk, lijkt mij. Wat niet wegneemt dat die term mss ook wel op mijn kinders van toepassing is. Maar ik ben niet zo hypocriet om te zeggen dat dat niet eveneens voor mijn talrijke dieren geldt.

Maar wacht, ik ben nog niet uitgeblogd. Er volgt vast nog wel een toepasselijke samenvatting. En uiteraard mag ene Nimf mij vervolledigen, ik ben eigenlijk alleen goed in teksten, niet in comments, maar daar ben ik alvast niet de enige,EN als ik comment, zie ik wel dat ik de context snap.

Gepost door: de huisvrouw | 05 augustus 2008

Oh my God, nu maak je dezelfde fout waar je zo op foetert (niet te doen gewoon). Niet te geloven. Het was IRONISCH met die kloothommels en dat beestje! Zie je wel? Men wordt snel een melige muil (zonder men het zelf beseft, zelfs in jouw geval). Wat "nimf" zegt kan me geen fluit schelen, dat heb ik gisteren al vermeld waarom, read again.
Gisteren waren er velen de context uit het oog verloren, daar heb je trouwens groot gelijk in. Maar je stuk vandaag is anders dan dat van gisteren, ook al beweer je van niet. Voor het stuk van gisteren moet je veel van je blog gelezen hebben, voor het stuk van vandaag niet. Big difference.
But, ik geef het op, er zijn leukere dingen in het leven dan kibbelen met een disfunctioneel persoon :-)

Gepost door: Ruby | 05 augustus 2008

Ironie? Waar? Mij leek het allemaal bloedserieus. Wel liever een rode wijn graag.

Gepost door: Beo | 05 augustus 2008

Hierboven, met die "kloothommels", dat was ironie. Wel ALLES lezen eh vooraleer je een opmerking geeft. Grappig dat jullie dezelfde fout maken als de mensen gisteren waar je zo op foeterde (de melige muilen)...

Gepost door: Ruby | 05 augustus 2008

rood? Neeneen, bij dat piepjonge past de witte wijn perfect.
De rode is voor bij... ehm... meer belegen, sorry, rijper vlees.
(But I'll join you...)

Gepost door: sodade | 05 augustus 2008

Wit, rood, maakt niet uit, als ze maar op succulente wijze bereid worden. Ik serveer vast beide. Bull Terriër op wijze van sodade, bébé idem. Nu nog een nagerechtje. Dat wordt een culinaire blogmeeting!

Gepost door: de huisvrouw | 05 augustus 2008

ze moesten u een stalleke geven op iedere provinciale trouwbeurs

Gepost door: tante annie | 05 augustus 2008

nagerechtje?? "ex in eigen nat"?

Gepost door: T* | 05 augustus 2008

Ja, tante Annie, (en mag ik zeggen dat u net zo heet als mijn praatzieke tante? maar dit geheel terzijde), daar zou ik tijd voor vinden, ik krijg mijn afwasmachien nog niet in-of uitgeruimd. Pfuh.
@ S10a: laat ons het op een chocolade-achtig iets houden als dessert.

Gepost door: de huisvrouw | 05 augustus 2008

hartig én zoet! Oké, vooruit dan maar: gefrituurd at ik ze reeds: vliegende mieren, termieten, mopaniwormen (eigl. een rups en geen worm)... Heel smakelijk in de ketel zoals u die beschrijft.
En het frituren zou ik voor uw volgende hoogstaande blogentry kunnen reserveren, maar goed, het staat nu eenmaal hier.
Deze artikelen, evenals gefrituurde sprinkhaan of meelworm (DIEREN die in onze contreien gemakkelijker te vinden zijn) kunt u echter ook in een chocoladesaus dippen en vervolgens serveren als zoete lekkernij.

Uiteraard ALTIJD (alles - altijd en alles) goed spoelen met wijn.

Verdraaid Huisvrouw, ik vind het behoorlijk droge boel. Ik zit hier al ik weet niet hoe lang over wijn en zo te schrijven.
Hier staat een glas voor het scherm.
Het is nog altijd leeg.
Vullen, vrouw!
(soms is virtueel gewoon vervelend!)

Gepost door: sodade | 05 augustus 2008

zoet Menselijk:
[i]lange vingers[/i]?
dierlijk:
[i]kattentongen[/i]?
...

Gepost door: sodade | 05 augustus 2008

Ah sodade, maar mijn glas is noot leeg, noch virtueel noch IRL, dat helpt natuurlijk! ;)

Gepost door: de huisvrouw | 05 augustus 2008

Schandalig, tijdens mijn korte afwezigheid hier ook al lol zitten te beleven zonder mij.

Rubyrubyrubytuby (tataataataataataaaaa... herken je het?) Postuleer ergens voor criticus, kind, je lijkt me er helemaal in de wieg voor gelegd.
Mag ik u bij deze uitnodigen om ook mijn blog wat op te komen luisteren? Hij kan wel wat opwinding gebruiken.

Los van dit alles, beste Huisvrouw, wil ik dit postje als totaal overbodig beschouwen, immers, kinderen zijn zoogdieren, waarmee alles in het vorige stukje al geschreven is. Wat niet wegneemt dat ik met de verdere detail-isering ingehouden, doch met snot, speeksel en volumeloze onbetamelijke geluiden in het rond, heb mogen gniffelen wegens een grote herkenning mijnentwege.

Wat Midas Dekkers betreft, is dat de moeite? Want die ligt hier nog ergens onder het stof. Let wel, ja zeggen is minder tijd om op uw leuk stekje te vertoeven.

Enne... welk soort wijn, is dat van belang? Als't binnenkapt en wier going er Englisch from speaken, dan is dat toch allang in orde?

Gepost door: zapnimf | 06 augustus 2008

Ja, tis eens wat anders dan 3 'huismoeders' die mekaar proberen af te steken om het 'slimste' te zijn eh :-)
Nee bedankt, genoeg aandacht voor jullie voor een jaar of 35.
Denk niet dat we vrienden kunnen worden *frons*

Gepost door: Ruby | 06 augustus 2008

Tiens, ben ik hier de enige die als nieuwkomer direct doorheeft dat ironie en sarcasme (het kan me niet schelen wat het verschil is, echt niet) hier welig tieren? Is dat niet al na twee zinnen duidelijk?
Anyway, I loooove you, huisvrouw. En gij ook, zap, gij ook. Maar al die kinderen en die huisdieren zeg. Juk!

Gepost door: elke | 06 augustus 2008

2 zinnen: "Begin er niet aan, dat is het beste advies dat ik u kan geven. Want voor u het weet, brengt u uren per etmaal door met uitlaten, voeren, balletjes gooien, drinken geven, en viezigheid opkuisen en dan heb ik het nog alleen maar over de honden."

Nee, ik zie daar de ironie niet van in. Daaaaag.
Ben jij dan de 3de huisvrouw?

Gepost door: Ruby | 06 augustus 2008

@Nimf : de eerlijkheid gebiedt mij om te zeggen dat het de moeite is, en och gij kunt hier toch niet wegblijven dus ik maak me geen zorgen.
@Elke : oooooh een liefdesverklaring! Daar word ik altijd zo blij van! Wilt ge een Bull Terrier als dank? Of een parkiet?
@Ruby : Zucht zeg. Effenaf.

Gepost door: de huisvrouw | 06 augustus 2008

*zucht*, happy?

Gepost door: Ruby | 06 augustus 2008

Dolletjes! Maar had ik nu niet begrepen dat ik genoeg aandacht gekregen had voor de komende 35 jaar? He?

Gepost door: de huisvrouw | 06 augustus 2008

@ruby: wij huisvrouwen steunen elkaar door dik en dun. En als u ons nu wil excuseren, wij gaan de huisdieren op de bbq leggen.
@huisvrouw: kweetniet, wat zou het beste smaken?

Gepost door: elke | 06 augustus 2008

Doe de parkiet dan maar, die is het jongste en waarschijnlijk het meest mals (malste, malsste?). Doeme nu blijf ik weer met de BT zitten.

Gepost door: de huisvrouw | 06 augustus 2008

Parkiet kan je dan best een bewerken met het gasbranderke; anders stik je misschien wel in de pluimen (alhoewel... de vader is mss wel de wens van de gedachte)

Gepost door: Ruby | 06 augustus 2008

@elke: je hebt dan ook de hele dag tijd om te posten, verveling kan pijnlijk zijn niet?

Gepost door: Ruby | 06 augustus 2008

@huisvrouw, die 35 jaar sloeg op bosnimf

Gepost door: Ruby | 06 augustus 2008

Schitterend geschreven.
Heb geweldig gelachen.

Gepost door: Huisvader | 06 augustus 2008

LOTTETUIT, beste In Dubio, effenaf, u hebt meer dan genoeg omhanden met de dieren, dunkt mij.
@huisvader : Oef. Effenaf.

Gepost door: de huisvrouw | 06 augustus 2008

"Denk niet dat we vrienden kunnen worden *frons*" Liefste Ruby,
ik denk ook niet dat je hier veel nieuwe vriendjes zal treffen, helaas.
Ik citeer met graagte even een stukje van je blog:

[i]"Knabbel knabbel op het gras, op het terras, in de veranda, waar ik ook maar plaats vind haha. Nu ga ik dodokes doen, want ik ben nogal moe van vandaag niet op mijn favoriete plaatsjes te kunnen..."[/i]

Vooral het gebruik van het werkwoord 'dodokes doen', baart hier vast wel veel volwassenen zorgen.
Plus het feit dat je als hond een eigen blog hebt, doet hier bij veel mensen ook wel de wenkbrauwen fronsen denk ik.
Maar ah, niet getreurd..ergens op het internet loert er vast wel een viervoetertje die jou een dolle meid vindt!
Dus neem nog een Frolic & kop op!

Gepost door: ruby-licious | 06 augustus 2008

Wa's da hier??? OMG huisvrouw.
Ik kom binnen een dag of twee ne keer terug. Hopende dat ik tegen dan uitgelachen ben en mijn kaken weer op normale wijze kan bewegen.
@Zap: Ruby vindt u geen toffe, maar ikke wel zenne!

Gepost door: Sabine | 07 augustus 2008

@ruby-licious: Ruby is een reu, ge weet wel: met een pieteke, zo een waar ze pipi mee doen met een pootje omhoog, tegen jouw mooie meubels.
Ik ben niet op zoek naar vrienden trouwens :-)
Ruby heeft trouwens geen ambitie om literaire meesterwerkjes te schrijven... hij kan amper blaffen.

Gepost door: Ruby | 07 augustus 2008

?????????????... Jawadde... Geen vriendjes maar hier niet weg te branden. En met een pieteke om met een poot omhoog tegen de meubels te ... just! Dacht efkes dat het een kort lontje was...

Gepost door: Affodil | 08 augustus 2008

dit moet je afsluiten met een "AMEN"

Gepost door: FunChick | 09 juli 2011

Ik lach even hard om de commentaren als het stukje! Ja wadde, ge moet er ma zin inhebben ze Ruby.
Kheb ook da boek van de Midas gelezen :) en ik kan voor de moment nog wa begrip voor mijn rups, da nu slaapdronken aan mijn tepel hangt te tutteren, opbrengen.
Heb ze daarnet laten zien hoe ge koffie opschenkt, kunt ni vroeg genoeg beginne opleren.

Maar een tweede zie ik, ni echt, zitten.

Gepost door: M | 26 augustus 2011

De commentaren zijn gesloten.