08 augustus 2008

Kinderen en dieren : TOTAAL overrated²

U bent misschien, net zoals ik, zo negligent geweest om te procreëren.  En daarenboven bent u ook nog eens gezwicht voor de niet aflatende smeekbede van vader en  kroost om huisdieren.

Ik verklaar mij nader : IK wou initieel een klein, lief Frans Buldogje.  Wat kreeg ik, jaaaren voor Kleine Vogel een feit was?  Een Bull Terrier.  Die , als men het in de puppytijd niet goed aanpakt, voorzekers op een dag bovenop uw keel komt staan en zich er in vastbijt om nooit meer los te laten, tot men uw rottende corpus met de Gerechtelijke Politie komt ophalen.  Vergezeld van een dierenarts om het nog altijd niet loslatende Beest van uw skelet af te spuiten.

Ik zou u ijzingwekkende anectodes kunnen vertellen, maar ik ga het laten, want ze klinken allemaal  zo overdreven, in retrospectieve, alhoewel er geen woord van gelogen zou zijn.  Een ander keertje misschien. Maar kom mij niet af met 'een hond is een hond', want dan ga ik op uw keel staan.  Om er nooit meer af te komen, tenzij de Gerechtelijke mij er komt afpulken.

Goed, dat was dus niet het geval, we hebben de BT fatsoenlijk opgevoed.  Dat hij nu blind, incontinent en algeheel ontoerekingsvatbaar is, is niet zijn schuld.  Hij is voorwaar een demente bejaarde.

Maar toen kwam een eindeloze processie van konijnen, vogels, schildpadden en vissen.  Allen binnen veel te korte tijd (niet naar mijn mening, maar naar die van mijn huisgenoten) wijlen.  Want dat is nu eenmaal het lot van dieren. 

Behalve dat van de Blinde Bull.  Die houdt het helaas merkwaardig goed vol.  En dit zeg ik u nadat ik, met brandwonden van een kipfilet zijn kamer ben gaan uitschuren met javel wegens walgelijkheden a galore.  Maar kom, ik klaag niet.  Ik ben gezegend, met zoveel liefde van de diertjes. Subiet nog even knuffelen met de vissen.  Gelukkig zijn het geen piranhas.

O maar nu vergeet ik zowaar het hele punt van mijn titel : kinderen en huisdieren! Want daar is Gaston.  Gaston die ofwel NIET in de living mag van Vogeltje, omdat hij haar speelgoed afpakt, of net wel, maar dan bijna doodgewurgd wordt, want dan MOET hij op haar schoot blijven zitten.  MOET MOET. En al zeg ik twaalfduizend keer per seconde dat ze hem met rust moet laten, altijd krijgt ze hem toch wel te pakken.  Gelukkig dat hij tolerant is, want in zijn plaats had ik haar al lang de strot overgebeten. En dan gniffelt ze soms ook nog van : ' ah van mij mocht hij niet in de living en nu heeft hij op het tapijt gek*kt.'  En dan weet ik niet wie ik liever zou willen wurgen, kind of hond.

En de vissen!  De vissen die er voor gezorgd hebben dat ik mijn slaapkamer terug kindloos heb kunnen maken, na 4 jaar!  Denkt u dat mijn kind er ook maar één seconde aan gedacht heeft om hen te voeren?  Behalve wanneer er vriendjes zijn, want dat moet men er een halve pot visseneten in kieperen, om bezoekende kleuters te imponeren.

En de Parkiet! Dat waren eerst Parkieten maar indien u wat gevolgd heeft hier, weet u dat er eentje schielijk overleden is, en dat mijn dochter daar niet in het minst van onder de indruk was.  Dus lessen over de vergankelijkheid van het leven zaten er ook al niet in.

Paarden dan?  Mijn kind kent niks anders dan paarden, van sinds ze 1 is.  En nog altijd heeft ze niet door dat het absoluut not done is om achter de benen te lopen of om te staan springen naast een piste waar mensen lessen.  Nope nope, 30 minuten zelfbeheersing zodat uw moeder niet bij elke pas van op haar paard moet krijsen : stop met die honden (de manègehonden dus)  lastig te vallen, zit even stil of ga godbetert even buiten! , dat zit er niet in.  Ook niet als ze zich de rest van de  acht volgende uren mag uitleven in de speeltuin ter plaatse en volgestopt wordt met chips, frisdrank en aandacht van al uw kinderloze en/of kindminnende vrienden.

Kinderen en dieren, het is zowaar de vreselijkste combinatie denkbaar. En nu hou ik er echt mee op.  Tenzij ik binnenkort weer iets heel anders overrated vind. En dat zit er dik in.  Opruimen of zo.

Commentaren

Ik wacht op Ruby voor ik reageer.

Gepost door: zapnimf | 08 augustus 2008

Ah nee die komt niet, want gij hebt al genoeg aandacht voor de komende 35 jaar gekregen. Maar ik niet misschien he.

Gepost door: de huisvrouw | 08 augustus 2008

Woef :-)

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

echt jong, d'r bloeit ier iet schoon hé, ik voel het.
Huisvrouw beware, voor je het weet zit Ruby op je been driftig zijn liefde voor je te bewijzen!!

Gepost door: T* | 08 augustus 2008

Als ik mijn poot ophef is het NIET om mijn liefde te bewijzen; eerder voor iets anders. Zeker als ik Blinde Bulls ruik!

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

Wat de zindelijkheidsproblemen van de dweilpisser Gaston betreft, kan ik het toch niet laten en krijgt ge van mij een welgemeende ***hadikhetnietgezegd***
En voor de rest: ik heb hier een ADHD hond en een tweejarige peuter rondlopen en ik moet toegeven, het zweet staat mij soms ook tot aan de lippen...

Gepost door: Roompje | 08 augustus 2008

Blinde bulls zouden Ruby graag verslinden dunkt mij, scheelt weeral wat in de kosten van de Eukanuba Senior toestand.
@T* : ik ben wel het alphadier, op mij wordt niet vortig gedaan zonder toestemming.
@Room : jaaaaaaaaaaaa Michel, jaaaaaaaaaaaaa.

Gepost door: de huisvrouw | 08 augustus 2008

Dan moet em Ruby wel eerst VINDEN!

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

O maar ruiken doet hij wel hoor : http://disfunctionelehuismoeder.skynetblogs.be/post/6046119/nota-aan-mezelf--

Gepost door: de huisvrouw | 08 augustus 2008

Ai damn, dacht dat em al helemaal afgeschreven was. Nu ja, brute kracht tegen intelligentie...

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

Ja da's waar, als gij op mij komt djoefen delf ik waarschijnlijk ook het onderspit. Dju.

Gepost door: de huisvrouw | 08 augustus 2008

Nee nee huisvrouw. Ik ben de intelligentie, remember? Geen Bull te bespeuren alhier...

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

Mag ik u herinneren aan het feit dat IK een klein lief Frans Bulldogske wou? Daarbij, dames djoefen niet.

Gepost door: de huisvrouw | 08 augustus 2008

Aan de andere kant, dat chihoehoehoeaaa ding van jou. Daar zou ik wel eens de minder intelligente willen mee uithangen!
Op de "dierenmarkt" word je wel meer genaaid zonder dat je het weet; nu, als je al een mini-Planckendael in huis hebt zal je je les wel geleerd hebben dan!

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

Mijn chiding is uiteraard uiterst elitair. Wat had u gedacht? Klink ik als iemand die op markten van welke soort dan ook rondhangt? Pfuh!

Gepost door: de huisvrouw | 08 augustus 2008

Ja lol

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

En nog geen reactie van bosnimf. Op zijn minst teleurstellend!

Gepost door: Ruby | 08 augustus 2008

Naar uw nestje nu, Ruby, het is hoog tijd om dodokes te doen!

Gepost door: de huisvrouw | 08 augustus 2008

zapnimf, ge moet uw beloftes nakomen hé ! Ruby is er, waar wacht ge nu nog op ?

En zoals altijd heeft de huisvrouw weeral eens groot gelijk...

Gepost door: omamoetje | 09 augustus 2008

Ik kan u alleen maar groot gelijk geven over de overschatting van kinderen en huisdieren (de herinnering aan wijlen onze wandelende takken was nu juist bijna gesleten, damn!). En wacht vol ongeduld op uw volgende post 'Mannen zijn overrated'.

Gepost door: Virginia | 10 augustus 2008

Juist mannen, en een huishouden, of toch een deftig dat is ook overrated, maar dat wist u waarschijnlijk al.

Gepost door: Mme Zsazsa | 11 augustus 2008

O God.
Huisvrouw, geef dat kind algauw je mailadres!
Mag een mens ook nog eens rustig van zijn weekend genieten ja?
Hoeveel euro kreeg ik ook alweer om je aantal reacties op te drijven?

Gepost door: zapnimf | 11 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.