13 augustus 2008

Rust!

Daar de voet toch nog wel pijnlijk aanvoelde en ik, om heel eerlijk te zijn, precies een beetje te tam was om naar zee te rijden, had ik mijn Zoon verzocht om mijn ouders en Vogeltje naar de kust te rijden. Want die mag weer een weekje mee op verwennerijtrip.

Rijkelijk laat, pak 4 uur des nachts, viel het mij in dat in Zoons koffer zo'n lawaaiversterkding staat en dat hij dus onmogelijk de bagage zou kunnen verstouwen.  Vooral omdat mijn moeder immer een lading placht mee te nemen, genoeg om een 7-koppig gezin een zomer en een winter door te helpen.

Mijn auto dus. Slik. Iedereen verklaarde mij lichtelijk voor zot om mijn geliefde machien in handen te leggen van een 18-jarige met een drie maand oud rijbewijs.  Behalve mijn moeder want die vindt mijn Zoon veel verstandiger op de weg dan mijzelve.  Minder maagzweerverwekkend zei ze nog.

Ik preekte hem voor het vertrek dat bijna al hetgeen mij lief is op deze wereld, zijnde mijn kinders, mijn ouders en mijn bolide, in zijn handen lag en dat ik zijn dode lijk zou wurgen als er iets zou gebeuren.

Toen ik telefoon kreeg van de alarmcentrale, wist ik dat ze veilig gearriveerd waren, hoe contradictorisch dit ook moge klinken.  Maar niemand carjackt een auto op de snelweg, dus ik wist zo dat dit veroorzaakt was door het uitladen van de bagage.

En zo bleek.  Gelukkig had ik nog Vriendin C. op bezoek die tijdens de terugweg van Zoon mijn aandacht kon afleiden van mogelijke calamiteiten.

Hij is veilig teruggeraakt. En de auto ook. En nu Rust!

Commentaren

Ik zie het allemaal al voor me ...over een jaartje of tien.

Gepost door: els | 13 augustus 2008

Die rust daarna, die is gewoon zalig hé!

Gepost door: Chelone | 13 augustus 2008

Toch wel een gemak, een zoon met rijbewijs. En een nog groter gemak: iemand om je te entertainen en af te leiden terwijl hij zijn rijvaardigheid bewijst...

Gepost door: Zabrila | 13 augustus 2008

Ai, ik had gehoopt dat er iemand voor mij zou toegeven dat hij/zij niet snapt waarom de alarmcentrale belt als hij koffers pakt. Welke toeters en bellen is hij dan vergeten?

Gepost door: zapnimf | 14 augustus 2008

ben nu wel benieuwd met welke superbeveiligde bolide jij rondbolt ? :-)

Gepost door: bartje | 14 augustus 2008

@ Els : het is echt een schoon vooruitzicht!
@ Chelone : o jaaaaa!
@Zabrila : het is een gemak ja, iedereen zou dat moeten hebben.
@SN : koffers pakken,deuren toe, binnenzetten, deuren open, wiejoewiejoewiejoe.Oeps vergeten duwen. Zoiets.
@Bartje : och ge kunt zelfs in een Geit een alarm laten inbouwen he.

Gepost door: de huisvrouw | 14 augustus 2008

ocharme die geit .......... :-)

Gepost door: bartje | 14 augustus 2008

Miljaar. En ik heb al stress als ik met de mijne op straat moet met de fiets. Dat belooft voor binnen 8 jaar.

Gepost door: elke | 14 augustus 2008

Ik ken dat, kinderen die beginnen rijden,en dan zeggen ze heel verontwaardigd, "je moet wat meer vertrouwen hebben, mama"

Gepost door: Leen | 14 augustus 2008

Wat je moeder zei, geeft wel te denken :)

Gepost door: Hannah | 15 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.