26 augustus 2008

Electrabel(azerd)

Gisteren kreeg ik de eerste tussentijdse factuur van Electrabel, na de afrekening waarin ik TERUGKREEG.  Onthoud vooral dat ik dus NIET moest bijbetalen. Ongetwijfeld omdat ik de hele dag niks anders doe dan lichten achter iedereens derrière te gaan uitdoen.

Maar liefst 44,8 procenten had men erbij gelapt.  Ja ik heb het uitgerekend. Stoom kwam uit elke mogelijke opening, want zelfs met de gestegen energieprijzen en weetikveelwatnog lijkt mij dat toch een forse opslag.  Vierenveertigkomma-achtprocent.

Het plan was om een furieuze telefoon te doen, maar tot mijn grote verbazing kon heel de kwestie met een computerstem geregeld worden.  Hoeveel wil u dan betalen, vroeg ze metalig.  Nou, een heel pak minder, dunkt mij, siste ik in de hoorn, terwijl ik een redelijk bedrag intikte.  Hoger dan mijn voorgaande tussentijdse facturen maar binnen redelijke normen.  Vanaf volgende maand wordt de wijziging doorgevoerd, meldde ze nog.

Zo simpel bleek het te zijn.  44,8 procent. Tssss... Ik dacht het effenaf niet. Maar eigenlijk had ik toch liever een mens aan de foon gehad.  Om IRL te kunnen fulmineren.  Dat is toch veel bevredigender dan gewoon gelijk te krijgen van een computer.

Vraag mij wel af, wat ze gezegd zou hebben, moest ik 0 ingetikt hebben.  Of -100. Gemiste kans.  Maar laat het u niet weerhouden! Ik hoor graag het resultaat.

Commentaren

idem dito hier ! Goeie tip, zal ook eens vlug een babbeltje met die computer doen

Gepost door: omamoetje | 26 augustus 2008

Ikkenook! Niet aan gedacht van te protesteren, van mijn gat geven tegen mijn eigen, ja, maar dat levert niks op.Toeme toch...

Gepost door: Zabrila | 27 augustus 2008

Hier ook hetzelfde. Ondanks het feit dat ik hiervoor altijd terugtrok is mijn bedrag verdriedubbeld !!! en moet ik nog eens hetzelfde bedrag (dat ik dus al betaald heb in mijn maandelijkse bijdragen) ter beschikking stellen tegen begin september. Hoe moet een mens dat doen???
Ik zal ook maar eens bellen zeker?

Gepost door: Maarten | 27 augustus 2008

Hier ook. Electrabel gaat er blijkbaar van uit dat volgend jaar de energieprijzen gaan stijgen en anticipeert al.

Gepost door: Joke | 27 augustus 2008

Ook hier van t zelfste. We hadden minder verbruikt maar moesten gelijk tien keer (nou ja: drie keer) meer betalen.
Logica is ondergewaardeerd, vandaag de dag.

Gepost door: Janina Modaal | 27 augustus 2008

Oei? Iedereen? Ik bekijk mijn facturen nooit, maar betaal ze gewoon zoals een dikke seut meestal doet. Toch maar eens nakijken... als ik ze nog kan vinden dat is.

Gepost door: zapnimf | 29 augustus 2008

Hier ook tientallen procenten erbij; je kan via internet ook een "bericht" naar Electrabel sturen. Dat van mij was 'ik wil mijn tussentijdse factuur op 200 euro'. Niet meer of minder; enkele dagen later een mail terug met bevestiging:
Geachte heer
Geachte mevrouw

Uw forfait is verhoogd wegens de aanpassing van de prijs van de aardgas.
Daarnaast hebben we rekening gehouden met de verhoging van de distributienetvergoeding door uw distributienetbeheerder.
Op deze manier willen we vermijden dat u volgend jaar een opleg zal hebben.

Wij hebben uw vast maandelijks bedrag aangepast naar 200 euro btw inclusief.

Uw eerstvolgende tussentijdse factuur wordt opgemaakt op 4 september 2008.

Hebt u nog vragen, aarzel dan zeker niet om ons te contacteren.

Is toch weer wat minder interest voor de bloedzuigers...

Gepost door: Ruby | 31 augustus 2008

De commentaren zijn gesloten.