27 augustus 2008

Zeur.

Al een maand of drie, vier, wordt ik geplaagd door schouderpijn.  En nekpijn. En armpijn. Links. Van kwaad naar erger is de juiste uitdrukking, zelfs ondanks de osteopaat/kinesist.

Staan is geen probleem, zitten lukt aardig, maar slapen dat is een ander paar mouwen. Het duurt en duurt voor ik zo kan liggen dat het draaglijk is, want het gevoel gewurgd te worden door je eigen nekspieren, terwijl je schouder klopt en je arm lammig voelt, is niet meteen de beste voorwaarde om onbekommerd in slaap te vallen...

Reflexspray werd overvloedig gesprayd (wat een stinkende walm zeg), zalfjes gesmeerd, ik kreeg pijnstillers waarvan men enge dingen kan krijgen (cardiovasculaire collaps, iemand?)  en die toch niet helpen en ergo liggen te verkommeren in een keukenkast.

Dus nog eens een doktersbezoek was onvermijdelijk; alhoewel ik daar een bloedhekel aan heb. CT Scan van de nek, zei hij. Misschien een geblokkeerde zenuw, een hernia...

Die CT Scan valt meer dan mee, het duurde langer om naar en van het ziekenhuis te gaan, dan dat de eigenlijke procedure in beslag nam.  Maar je moet wel een paar dagen wachten op het resultaat.  Dagen waarin je kan denken over operaties en enge dingen tussen de wervels.

Maar niks van dit alles, of toch alleszins niet in de nek. De dokter wist het ook niet zo goed. Terug osteopaat zei hij. En die is weeral met vakantie tot de 9de. Maar eigenlijk wil ik gewoon weten wat het is. Of eigenlijk misschien ook niet en wil ik gewoon dat het overgaat. Idee iemand? En ja, het is een echte dokter waar ik naartoe ga.  Echt wel.

 

Commentaren

Afzetten? Een kunstschouder/nek?

Morsusketoch, misschien een manueel therapeut inhuren die altijd ter beschikking staat. En die ook sigaretten kan halen, en het gras afmaaien.

Gepost door: Joke | 27 augustus 2008

Is dat geen muisarm veroorzaakt door langdurig computergebruik? Dat kan uitstralen naar nek en schouder.

Gepost door: een lezeresje | 27 augustus 2008

@Joke, dankuwel, prima tip ; )
@Lezeresje : dat had gekund, maar het is mijn linkerkant en ik ben rechtshandig.

Gepost door: de huisvrouw | 27 augustus 2008

Maar huisvrouw, dat is gewoon het bistjen (beestje) en dat duikt op bij overmatig alcoholgebruik. Niet meer, niet minder. Maar ik vermoed dat geheelonthouding nog veel pijnlijker gaat worden...

Gepost door: Hannah | 27 augustus 2008

Al eens op gelet... ... of je vaak op die zijde slaapt? Lig je meestal op je linker zij als je wakker wordt? Als je in slaap wil komen? Aan dat feit op zich is niet veel te doen want een nieuwe slaaphouding aannemen is niet vanzelfsprekend. Maar misschien dan toch eens checken of je een goed hoofdkussen hebt (niet te dik, niet te dun). Als je nek in een kreuk gedrukt wordt, zou ik dààr al direct eens iets aan proberen doen. Succes!

Gepost door: Affodil | 27 augustus 2008

zweverige boeken Ik ken iemand die heeft een "geheimzinnig boek" met de emotionele oorzaak achter iedere kwaal... ik weet het klinkt zweverig, maar ik sta dikwijls versteld over de "pijnlijke" waarheid achter de kwaaltjes. Ik zal eens navragen hoe dat boek heet.

Gepost door: Heidi | 27 augustus 2008

@Hannah, nee mijn alcoholbeperking van verleden week deed er niks aan af. Helaas.
@Affodil : ik kan alleen maar inslapen OP de pijnlijke kant, hoe paradoxaal dat ook klinkt.
@Heidi : of vraag gewoon eens wat mijn klachten kunnen betekenen. Mss nood aan een aaifoon?; )

Gepost door: de huisvrouw | 27 augustus 2008

Schouderpijn? Nekpijn? Armpijn? Dat verwondert me niks als ik jou zo druk gesticulerend bezig zie. 'Dat maske lijdt tweehonderd whiplashes per uur,' heb ik op de meeting nog gedacht.
In ieder geval: beterschap. Dat wordt afkicken.

Gepost door: Menck | 27 augustus 2008

O nee doeme toch, zou het daardoor komen? Dus een dwangbuis is de oplossing?

Gepost door: de huisvrouw | 27 augustus 2008

Zoiets, ja. ;-)

Gepost door: Menck | 27 augustus 2008

Cardiovasculaire collaps? Klinkt snel en erg definitief. De pijn is dan ook plots weg.

Gepost door: Patrick | 27 augustus 2008

Hier ook zoiets maar in mindere mate toch. Maar het is ferm verbeterd sinds ik mijn zo'n kussen aankocht met een bult om onder mijn nek te leggen. Ik slaap altijd op mijn zijde en dan ging ik met mijn hoofd voorover liggen. Met dat kussen gaat dat niet meer dus heb ik nu alvast al minder nekpijn. Het kan een begin zijn

Gepost door: elke | 28 augustus 2008

voor mysterieuze pijnen heeft mijn eega magische woorden.. 'oh maar dat heb je altijd 3 dagen voor je doodgaat'

dus je mag gerust zijn.. het is zo voorbij !

Gepost door: ili | 28 augustus 2008

Die klachten herken ik voor honderd procent en ik kan erover meepraten dat het erg pijnlijk is. Waarschijnlijk zal het toch een geknelde zenuw zijn want de symptomen waren bij mij identiek hetzelfde. Een goeie osteopaat heeft me uiteindelijke van de pijn verlost.(Had ik hem maar eerder gevonden!)
Het zijn pijnlijke behandelingen maar na een paar keer was ik van de pijn verlost.
Als je het adres van die osteopaat wil; geef me maar een seintje.
Je kan intussen al een oefening doen: hand ter hoogte van je lende op je rug leggen en je elleboog zo ver mogelijk naar je borst proberen te brengen. Deze oefening verschillende keren per dag herhalen.

Gepost door: Chelone | 28 augustus 2008

ik sloeg helemaal in de knoop met handen op ruggen en ellebogen naar borsten, hier houd ik zowaar acute nekpijn aan over!

Gepost door: Margot | 28 augustus 2008

"@Affodil : ik kan alleen maar inslapen OP de pijnlijke kant, hoe paradoxaal dat ook klinkt. "

Klinkt niet raar. Je ligt te veel te lang op die kant! Venteke heeft hetzelfde probleem gehad. Uiteindelijk hebben we het opgelost door een tijdje een kussen in zijn rug te duwen als hij op zijn andere zij lag, zodat hij niet kon terugrollen. Omdat ik toch de halve nacht wakker lig, kon ik het na een tijdeje weghalen zodat hij van houding kon veranderen...

Gepost door: affodil | 29 augustus 2008

Gekneld Geknelde zenuw, dat denk ik ook. Op tijd gaan zwemmen en naar een degelijke "kraker" om de geknelde zenuw (of spier misschien?) ervantussen te kneden.
't Kan ook van ouderdom zijn natuurlijk. 39+1...da's 't begin van 't einde jong.

Gepost door: Margo | 29 augustus 2008

Je bent precies niet alleen op de wereld met die kwaal. Wat een zielsgenoten ineens er allemaal bij! Een praatgroep oprichten misschien?

Gepost door: zapnimf | 29 augustus 2008

cardiovasculaire collaps: plotselinge verlaging van de bloeddruk met bewustzijnsverlies

Gepost door: Tuen | 04 februari 2009

De commentaren zijn gesloten.