28 augustus 2008

Is 5,5 jaar nog steeds postpartum?

Tijdens de zwangerschap van Zoon kwam ik fluks 23 kilogram bij.  Want zo ongeveer een uur na de conceptie begon ik te scheuren van de honger en dat ging niet over tot tijdens de bevalling.  Want toen moest ik overgeven.

Dochter verblijdde mij tijdens haar verblijf in mijn inwendige met een extra 30 (DERTIG jawel) kilogrammen. Zelfde scenario, alleen hield ik tijdens de bevalling alles binnen, want zij kwam per KS de wereld in.

Hoewel mijn tot walvisproporties herleide lichaam  zo uitgerekt was dat ik tijdens die negen maanden striemen vertoonde, waren ze na de bevalling (ach, laat ons zeggen een jaar of drie later, toen ik terug iet of wat op gewicht was) verdwenen. 

Die paar op mijn heupen reken ik gemakshalve niet mee, daar kan je je armen naast houden, die vallen niet op.

De buik echter, dacht ik striemloos te zijn.

Dacht ik dus, want na de vorige warme periode, waarin ik het onzalige idee had opgevat om in bikini in de tuin te gaan liggen, schrok ik mij een ongeluk.  Mijn buik, in geen eeuwigheden blootgesteld aan de zon, was vaag bruin geworden.  Of alleszins toch niet meer melkwit.

En daar, zo onder de navel ergens, waren van uit het niets zilverwitte lijntjes verschenen.  Die zich blijkbaar al die jaren verstopt hadden in het nog wittere buikvel.

Prompt legde ik een handdoekje over de onverlaten wanneer ik mij nog eens in de zon uitstrekte.  En hopelijk verdwijnt het vaagbruine buiktintje binnenkort, om mij terug achter te laten met een striemloos, melkwit vel. Het is al beter, trouwens, maar nog niet weg. Ik leef op hoop.

Striemen krijgen, 5,5 jaar na de geboorte van je laatste kind, dat is effenaf belachelijk.

Commentaren

Of striemen hebben zonder ooit een kind gekregen te hebben, das even belachelijk.
Maar ik spreek natuurlijk niet uit ervaring. Enkel van een verre vriendin viavia.

Gepost door: Janina Modaal | 28 augustus 2008

Ik heb na drie kinderen helemaal geen striemen op mijn buik, alleen riviertjes op mijn borsten, maar geen striemen hoor!!!! nee echt niet!!!

Gepost door: mamapursang | 28 augustus 2008

Jij deed dus nog beter dan ik; twee kinderen, twee keer 21kg bijgekomen.(Hun gewicht en hun grootte was identiek).Krijg die er maar weer eens af(zwoeg,zwoeg).Striemen heb ik er niet aan overgehouden, wel een immer aanwezig buikje

Gepost door: Chelone | 28 augustus 2008

hier geen striemen na één exemplaar, maar wel *wreed affrontelijke blik* extra buikdons! en bildons! en snordons!
En ook wat meer blubber boven de broeksriem :)

Gepost door: T* | 28 augustus 2008

Hier geen striemen what so ever, geen dons om het even waar, alle extra kilo's er mooi terug afgekregen maar wat ik dan weer heb overgehouden aan het op de wereld zetten van 2 bengels is dat mijn tetten weg zijn. Mocht ge dus ergens 2 tetten tegenkomen stuurt die eens terug naar mij asgewilt

Gepost door: krekel | 28 augustus 2008

De zon heeft uw gedachten gelezen: ze durft gewoon niet meer te voorschijn komen. En zeggen dat er zo'n mooie badpakken bestaan... Dumpen, die bikini.

Gepost door: Hannah | 28 augustus 2008

Moeder Natuur is een trut.
9 jaar geleden dmv KS een smurf op de wereld gezet, in de loop van 9 maandjes voorafgegaan door 21 kilo verdikkingsgerief verspreid all over my sexy body. Dagelijks mijn pensje ingesmeerd met 7 volle tubes olie maar dat mocht niet baten. Vandaag heb ik op mijn pensje nog steeds striemen, per strekkende meter, verdekke. Schoon zenne, ge moet eens komen zien. Pfrt.

Gepost door: Margo | 29 augustus 2008

Bwa, ik vind mijn buik die, na vier jong, het evenbeeld is van de steen van Rosetta, toch speciaal!

Gepost door: zapnimf | 29 augustus 2008

Welke vrouw zou geen buikje hebben? En zeker als je kinderen op de wereld gezet hebt.
Een paar striemen kan je nog maskeren, maar een buik die naar je heupen toeloopt...

Gepost door: zeezicht | 29 augustus 2008

@ allen : ok, ik ben weer even verzoend met mijn bijna verdwenen striemen. Dankuwel, ik hoop ooit deze gunst te kunnen retourneren!

Gepost door: de huisvrouw | 30 augustus 2008

grappig wel: vanishing striae; de wens van ieder (huis)vrouw. Nee, je hebt ze voor de rest van je leven en je merkt ze pas op bij lekker gekleurde velletjes, juist.
De striemen-'waaier' rond mijn tepels heb ik bij de stuwing van mijn eerste cadeau gekregen, ik denk dat ik het in 1 uur tijd klaargespeeld heb, gemerkt voor het leven, gelukkig loop ik niet de hele tijd met mijn borsten bloot : )
Bij de zwangerschap van mijn dochter ben ik ook 25 kilo aangekomen omdat constant eten minder pijnlijk was :(

Gepost door: Laleña | 31 augustus 2008

Ze vanishen Lanena (sorry , het golfje is nog altijd zoek op mij qwerty), dus ZWAAAAG, ik leef op hoop ;)

Gepost door: de huisvrouw | 02 september 2008

De commentaren zijn gesloten.