29 augustus 2008

Groene vingers 2

Het was weeral twee maanden geleden dat ik het gras nog gemaaid had.  Gelukkig is het een oud gazon en stond het dus nog niet kniehoog.

Zoon gecommandeerd om het grasmachien naar boven te slepen en, een stopcontact gezocht dat de zekeringen niet laat springen bij de eerste poging om het onding in gang te krijgen. PETS , oeps ja niet dat van de garage dus. De keuken dan maar.

Manmanman wat is dat toch een hatelijk karwei.  Niet alleen moet je de draad van links naar rechts zwieren als een lassowerper om er niet over te rijden, de stekker valt er ook om de 2 minuten uit én het verstopt om de 3 minuten.  Zodat je de stekker die je net weer hebt ingestoken, er terug moet uitpleurten want het schijnt nooit een goed idee te zijn om met je handen aan de messen te liggen prutsen als die nog insteekt.

Als dat gedaan is, moet je het weer stilleggen om de opvangbak te legen.  De opvangbak die slechts de helft opvangt, trouwens, de rest wordt door het machien uitgespuwd langs de zijkant. 

Dus van elke 5 minuten grasrijden, verspil ik er minimaal 3 aan randactiviteiten. Om dan nog te zwijgen over de duwstang, die er om de 10 minuten uitschiet. En om nog meer te zwijgen over hoe mijn nagels eruit zagen.

Maar het gras is dus onder controle.  Voor de hagen echter, moet ik wel een tuinman.  Want zoals Vriendin A mij net kwam te zeggen :"Iemand die al accidenten doet met een kipfilet, die moet van elektrische heggescharen afblijven, laten we dat afspreken."  Bij deze dus.

Commentaren

Koopt u misschien eens een nieuw grasmachine. Of zo een robotje die alleen het gras afdoet. Dat is echt iets voor u, me dunkt.

Gepost door: Miss Puntkomma | 29 augustus 2008

Misschien alles.. volstorten met kiezeltjes... ook mooi... en da moet ge nie afrijden..

Gepost door: Bart | 29 augustus 2008

Hoe? Ging je Patrick niet vragen om dat aan een woekerprijsje te komen doen?
Giet die stadstuin vol beton, dan zijt ge van al die miserie voorgoed vanaf.

Gepost door: Margo | 29 augustus 2008

Ik raad je aan om je gazon eens te bemesten met Round-Up. Zulks zal je héél wat maaibeurten uitsparen.

Gepost door: Menck | 29 augustus 2008

Dit lijkt me toch een mooie bezigheidstherapie voor disfunctionele huismoeders. Voor de hagen zou ik eerst oefenen zonder elektriek.

Gepost door: Zabrila | 29 augustus 2008

Hm de hageschaar is nochthans het vetste gerief uit de tuinschuur. Ik denk er graag aan als een groenere versie van de "texas chainsaw massacre"

Gepost door: T* | 29 augustus 2008

medaille Huisvrouw, met de [i]oorlogswonden[/i] die U verzamelt op het huishoudelijk front en in de tuin had U al lááááng een paar medailles moeten krijgen.
Dat de wereld dát nog steeds niet erkent!!!
Tsss.

Gepost door: sodade | 29 augustus 2008

@ Janina : voor die drie keer per jaar, pffff.
@ Bart en Margo : ja, stem Beton!gewijs zou dat het verstandigste zijn, natuurlijk.
@Menck : Round Up heb ik op de oprit al gebruikt, maar in het tempo dat het onkruid afsterft (of net niet dus) vrees ik dat ik nog lang met dat verdomde gras ga blijven zitten.
@Zabrila : ik heb al op klimopranken geoefend met een takkenschaar, én het overleefd, dus da's een optie, als ik eens een eeuw of twee tijd heb om op die manier de hagen te doen.
@S10 : cool ja, tot ik in frutsels gehakseld tussen de haag zit.
@sodade : INDERDAAD, maar waar blijven ze? HE?

Gepost door: de huisvrouw | 30 augustus 2008

postuum Die komen na uw dood! Tiens!
(Als u nu toch nog die elektrische haagdinges ter hand neemt... dan hoeft u wellicht niet al te lang meer te wachten.)

Gepost door: sodade | 30 augustus 2008

postuum Die komen na uw dood! Tiens!
(Als u nu toch nog die elektrische haagdinges ter hand neemt... dan hoeft u wellicht niet al te lang meer te wachten.)

Gepost door: sodade | 30 augustus 2008

Maar enfin Huisvrouw, waarvoor hebt gij eigenlijk een zoon?
Als er iets is wat ge hoort te delegeren aan uw mannelijke nakomelingen, is het toch wel het gras afrijden zekers?

Gepost door: Virginia | 30 augustus 2008

O maar hij heeft het zo druk, Virginia, festivals, snowboarden, vriendenkring, EN hij is maar één keer jong he. Gun het hem.

Gepost door: de huisvrouw | 30 augustus 2008

onze Wolf snowboarden in de zomer, heeft die zoon geluk zeg ;-)
de aanschaf van zo'n grasmachienrobot zou ik u ontraden, beste huisvrouw, dat hebben wij onze ouders cadeau gedaan, de helft toch want dat schattig, leuk, geel ding kostte toen al een kleine 2000 euro, anderszijds staat zo'n robot ook garant voor voldoende randactiviteiten als daar zijn: de batterijen opladen, de bovengrondse grensdraad om de haverklap herstellen want iemand steekt daar toevallig een spa in of struikelt erover en ligt dus los; robot weigert arbeid wanneer de helft van 't gras gemaaid is, etc...
nee, dan, niets boven onze 'Wolf', een 'duwertje of manuele grasmaaier' zonder mazout of elentriek
maar hier the same problem, er zijn soms zelfs meer mannen in huis dan bij jou: het karwei blijft gereserveerd voor de vrouw des huizes : )

Gepost door: Laleña | 31 augustus 2008

Schijnt dat die draad altijd rechts van de machine moet liggen. Ik was die steeds kwijt. Heb dan maar zo'n benzine-ding aangeschaft.
Toch wel goed voor een gewichtsverlies van driehonderd gram per beurt.

Gepost door: Cheone | 31 augustus 2008

Eeey, gij zijt dat grasmachientje van bij ons op school komen pikken!

Gepost door: zapnimf | 01 september 2008

De commentaren zijn gesloten.