01 september 2008

overmoed loont

Zaterdag. In een overmoedige bui vraag ik aan Vriend P. of hij mij zondag mee uit wandelen wil nemen. Te paard welteverstaan.  Hij zegt toe.  Minuten later vertelt zijn vrouw een ijzingwekkend verhaal over hoe zij in het bos getuige was van een achtervolging in pure Hollywoodstijl : politiecombi met gillende sirenes achter een auto aan.  In het bos, jewel.  Paard gaat natuurlijk door het dolle, wat had je gedacht. Slik.

Zondag : bij het ontwaken voel ik een groot Kut ende Fuckgevoel mij besluipen.  Waar ben ik aan begonnen, ik ben in geen jaren buiten geweest met Valk, en dan nog slechts een keertje. Valk zelf is ook al een jaar niet meer mee uit wandelen genomen. Slikslik.  Ik koester nog de vage hoop dat mijn nog steeds niet genezen voet niet in een rijlaars te wringen gaat vallen, maar helaas is dat wel het geval. Slikkerdeslik.

Wel, lezertjes, ik heb genoten.  Twee uur het bos in, veel stappen, beetje draven, twee galoppen. Overwegend teugels in een hand en babbelen. Want Vriend P. zou, moest hij bloggen, minstens zoveel Ergernisposts hebben als ik, dus dat gaat prima.

Vriend P. zegt dat alles er van af hangt, hoeveel eikels je tegenkomt, en hij bedoelde niet de soort die van bomen valt.  Wel, we hebben er slechts eentje gezien.  Een megatractor met rammelende aanhangwagen die tegen een rotvaart de weg in wou draaien waar wij waren. Zijn paard deed even lelijk, maar vriend P. behoudt zoals altijd zijn koelte en wuift zelfs de tractor gebiedend weg.  Die gaat inderdaad achteruit en er weer met een vaart vandoor.  Want de verkeersregel dat je moet stoppen en zelfs je motor stilleggen als je ziet dat een paard panikeert, was hem blijkbaar vreemd.

Valk blijft stoicijns.  Meer dan een huppeltje opzij heeft hij op heel de rit niet gedaan. En we zijn hele kuddes fietsers, een quad, brommertjes, een werkend graafmachien met veel lawaai, een woonwagenkamp waar driftig dingen verbrand werden en ongetwijfeld nog vele enge dingen in paardenogen tegengekomen.  Normaal verkeer op de baan is nooit een probleem, daar maalt de Valk niet om.

O en voor u zich afvraagt of we wel  echt in een bos geweest zijn : ja hoor, we hebben ook tijden niks of niemand gezien, dat was nog fijner.

En ik, ik straalde helemaal.  Voor herhaling vatbaar, zeker weten. Het is begot weer eens helemaal wat anders dan het pistewerk. En daar begin ik morgen ook weer mee, a ja, want de voet past dus terug in de laars. QED.

Edit : Verkeerstips

Commentaren

Die verkeersregel kende ik eerlijk gezegd ook niet. Al zou ik hem wel spontaan toepassen in een paardenpanieksituatie. Eens een galante ridder, altijd...
Jij houdt wel van paardenkrachten, hè? ;-)

Gepost door: Menck | 01 september 2008

LOL ja, en zelfs met zijn 1 PK gaat de Valk verbazend goed vooruit in galop ;-) Ik edit nog even, want ik denk dat de meeste mensen het niet weten trouwens.

Gepost door: de huisvrouw | 01 september 2008

en welk kleur heeft uwe Valk ?...grts

Gepost door: bartje | 02 september 2008

Zwart ; )

Gepost door: de huisvrouw | 02 september 2008

Lijkt zalig. Op een leeg strand bij zonsondergang zal het ook wel iets hebben...

Gepost door: Hannah | 02 september 2008

Het heeft iets speciaals zo'n band met een paard. En dan een rit in het bos, lijkt me zalig!

Gepost door: zeezicht | 02 september 2008

@Hannah : lijkt mij ook, maar het schijnt( heb ik van horen zeggen) dat het geen goed idee is om met een paard dat in de Kempen staat naar zee te gaan, die schijnen daar nogal euhm zéér overmoedig van te worden, van die zeelucht, dat zal ik dus met een huurpaard moeten doen.
@Zabrila : jaaaa, maar het is geen hond he, die kwispelt niet als ge eraan komt. Paard staat naar het schijnt dichter bij een koe, qua emoties :P Maar ik zou kapotter zijn van de dood van mijn paard, dan die van een van de honden, zelfs van de chi. Maar ja, paard heeft mijn leven wel in handen (voeten) , de chi is geen 600kg eigen wil natuurlijk : )

Gepost door: de huisvrouw | 02 september 2008

Goed gedaan huisvrouw en natuurlijk ook een klopje voor Valk. Na 1 jaar de bos in en dat zonder kuren.

Gepost door: krekel | 02 september 2008

Valk heeft oeverloze klopjes gekregen, de schat ;)

Gepost door: de huisvrouw | 02 september 2008

Eén van mijn mooiste boswandelingetjes uit lang vervlogen dagen was deze waarbij ik hoog te paard een ijsje aan een crèmekar bestelde.

Gepost door: Zabrila | 03 september 2008

De commentaren zijn gesloten.