12 september 2008

Haarfijn

Ik erger mij al weken aan het kapsel van Zoon.  Nu heeft hij het kort. Te kort in mijn ogen. En naar boven gegeld (zoals in met gel gebetonneerd voor diegenen die rologen ook niet begrijpen).  Het lijkt zo wel of hij op zijn jeugdige leeftijd al boulevards heeft wegens groot voorhoofd. En kort (mind you, het is niet militair kort, maar gewoon TE kort) is niet meer van deze tijd. Maar zoals hij tercht opmerkt, met woeste 'Kan Ik Het Misschien Zo Laten Groeien'bewegingen, kort kan niet lang gemaakt worden.

Dus tijdens het avondeten begon ik er nogmaals over.  Tot hij bijna klaar was om 'Spa, het zuiverende water' in mijn gezicht te gooien.  Helaas dronk hij Sprite, dus daarmee zou het toch niet gelukt zijn.

Mijn aanbod tot restyling werd afgeslagen.  Wat zeg ik, minachtend verworpen! Na lang aandringen mocht ik er eens door wrijven, maar hoe wrijft men een gebetonneerd kapsel door elkaar?  Zelfs mijn meest woeste pogingen resulteerden enkel in het terugveren der verdoemde pieken. 

Al mijn argumenten werden van tafel geveegd, bijna gelijk met de haricots verts (want ik wou ook tegelijk zijn Frans wat op peil brengen).

Want het is ZIJN haar.  Dat zijn moeder wel stijlgevoel heeft, kan hem niet deren en dat zijn moeder al jaren gelijk heeft gekregen met zijn diverse kapselexperimenten, kan hem nog minder schelen.

Ach ja, het is zijn haar.  Maar toch... Ooh wat zou ik er graag eens mee aan de slag gaan. Prégel.  Maar misschien maakt hij gewoon reclame voor Beton! In dat geval is het hem natuurlijk vergeven. Uiteraard. En we hebben toch goed gelachen.  Hij misschien Groen! maar ik alleszins keihard.  Om niet te zeggen Betonnig!

 

 

Commentaren

Misschien ben je gewoon niet mee met de huidige haarmode Huisvrouw...

Gepost door: Ruby | 13 september 2008

Brilcréme heeft u nodig ofte de ouderwetse brillantille.

Gepost door: Kapper krol | 14 september 2008

Spreken we nu over die stijlgevoelige moeder die haar eigen kapsel omschreef als 'Chicagoblokkenpruik'?

Gepost door: zapnimf | 20 september 2008

De commentaren zijn gesloten.