23 september 2008

Getagd? 't is begot een vervloekt stokje!

Ja, beste Janina, ik moet het u nageven, het getuigt van  lef om mij een stokje te geven,al vermomt u het onder de modieuze noemer 'tag'  Maar aangezien ik u niet weet wonen en al bij al nog niet zo slecht gezind ben zal ik 1)u niet onverhoeds komen slaan wanneer u uw deur uitkomt en 2)het verdomde ding nog beantwoorden ook. 6 saaie, onbetekenende details over mezelf dus. Here goes nothing!

 

-Ik snoep niet. Nooit.  Zelfs als kind was ik niet echt een zoetekauw. En dat is de enige reden waarom ik mij afvraag of mijn kinderen niet verwisseld zijn bij de geboorte. Want wat die twee maandelijks qua suiker naar binnen kappen, dat heb ik in mijn hele leven nog niet weggemaald. Eén uitzonderinkje edoch : pure chocola, zo zwart mogelijk, daar durf ik nog wel eens een hoekje van afbijten. En als ik ergens dessert moet pakken, dan dient het chocomousse te zijn. En och, als de honger knaagt en er is niks anders voorhanden, zal ik wel eens een pakje chips naar binnen sluizen, maar niet uit goesting. Meer nog : ik snoep zelfs niet tijdens de maandelijkse vlaag van PMS.  Ben ik dan wel een vrouw?

-Ik droom vaak dat ik van hier naar de stad, of om het even waar, LOOP.  De laatste keer dat ik gelopen heb, was daags daarna een keelontsteking mijn deel, maar in mijn dromen gaat het übervlotjes. Zo vlotjes dat ik zelfs terug naar huis loop.  En dat voor iemand die de auto pakt om naar de winkel op de hoek te gaan. Of hoe dromen effenaf bedrog zijn.

-Ik ben zo dol op één bepaald raam van mijn huis dat ik daar wel minutenlang naar kan staren.  En wat een geluk dat ik het vanuit mijn bed kan zien, als de deur openstaat.  Ook de kroonlijst van mijn huis vervult mij meermaals per dag met een gevoel van opperste geluk. Als ik in het toilet ben, om precies te zijn, want dan heb ik er een perfect zicht op. En nu moet ik dringend even gaan plassen....

.......

-Dankuwel voor het wachten! Next : Ik sta altijd vol blauwe plekken, vooral op mijn benen. En dat is waarschijnlijk het saaiste detail ooit.

-Ik heb een hekel aan dingen oprapen.  Honderd keer kan ik voorbij een dode mot/stuk speelgoed/gevallen tijdschrift, sok of papiertje lopen, het ook zien liggen en toch niet de moeite nemen het van de grond op te pikken. En om die vijf dingen neer te pennen, hoefde ik alleen maar even rondom mij te kijken, helaas.

-Soms denk ik niet genoeg na en soms net veel te veel. En soms is het eerste het gevolg van het tweede, of net omgekeerd. En soms doe ik esotherische uitspraken en wie zal zeggen of ze ergens op slaan of net niet?

Meestal geef ik stokjes niet door, maar De Nimf had er nog eentje tegoed, dus vangen maar! Ieder ander die zich geroepen voelt, mag het meegrabbelen. Tenzij ik vannacht nog wraakzuchtige neigingen koester, dan edit ik nog wel met twee Chinese Vrijwilligers.

Commentaren

Snoepen niet, maar zuipen en eten... :-)

Gepost door: Ruby | 23 september 2008

Waarom, beste Huisvrouw, zou u nu ineens abnormaal willen doen? Watte tegoed? Sta mij toe dat u vorige keer helemaal niet stokkerig heeft gereageerd, maar gewoonweg met mijn idee voor jutblogt bent gaan lopen (en niet in een droom!)

En wat een idiote stok trouwens. Alsof er ook maar iets oninteressants aan mij kan gevonden worden.

Gepost door: zapnimf | 23 september 2008

@Ruby : met mate(n)he ;)
@ZN : ge hebt een punt, zelfs uw tuinornamenten zijn interessant, alhoewel dat niet uw verdienste is, bij nader inzien.

Gepost door: de huisvrouw | 23 september 2008

Tag komt via Janina van mij.. (sorry..) Maar zo kom je wel op hele leuke blogs! Zo ook hier! Geweldige blog, top verhalen. Kom zeker nog vaker terug!

Gepost door: lisette | 24 september 2008

Blauwe plekken, brandwonden... uw onderste ledematen krijgen het blijkbaar hard te verduren. Is het weerwraak van paard en kip voor ondergane mishandelingen of zitten de arme beestjes er voor niets tussen?

Gepost door: Hannah | 25 september 2008

Merci he, huisvrouw, om U te verlagen tot een stokje/tagje.
En Zapnimf: ik kom niet tussen hoor, in disputen en afrekeningen allerhande tussen U en de Huisvrouw. Daar levert het te schone lectuur voor op :o).

Gepost door: Janina Modaal | 25 september 2008

@Hannah : gewoon onhandigheid vrees ik.
@Janina : Zonder dankt, integendeel!

Gepost door: de huisvrouw | 25 september 2008

De commentaren zijn gesloten.