26 september 2008

De unieke band tussen Plusmama en Pluskind

Na schooltijd gingen Vogeltje en ik naar het park, alwaar we afgesproken hadden (ja, wééral) met Mme. Z. , Jefke en haar Stiefzoon van 12.

Stiefzoon durft al eens astrant te zijn, dus ik had bij de telefonische afspraak al gezegd aan Mme. dat ze hem moest melden dat ik hem ging slaan als hij waagde degoutant te doen. Geheel schertsend bedoeld natuurlijk.

Uiteraard heb ik zowel de frieten van Jef, als die van de Stiefzoon, en het brood van Mme.Z. opgegeten. Dat spreekt. Want eten van andermans bord is zoveel lekkerder.

Maar ook Mme. Z. wou wel een frietje van de Stiefzoon.  'Geef mij eens eentje met mayonaise', verordonneerde ze hem.  Waarop hij ging van : 'het zijn wel niet uw frieten he'.  Waarna zij de uitspraak deed : 'Geef mij een friet of ik verkl**t uw weekend.'

Stoicijns rologend gaf de Stiefzoon een friet aan zijn Plusmama (want dat is de modieuze term voor stiefmoeder, blijkbaar). Totaal niet onder de indruk.

En ik, ik lag plat van het lachen.  Wat moet het fijn zijn om Pluskind van Mme. Z. te wezen.

Commentaren

woeps Zo geschreven komt dat wel hard over hé.

Gepost door: Mme Zsazsa | 26 september 2008

Och nee, ik meen de laatste alinea immers. Uit de grond van mijn hart. Ontroerend, toch?

Gepost door: de huisvrouw | 26 september 2008

pluskind en plusmama? dat klikt al veel plusitiever dan dat stief-gedoe

Gepost door: Laleña | 27 september 2008

Ach Mme Zsazsa, voor iedere friet tegen zijn goesting, geef je hem toch gewoon een vergiftigde appel?

Gepost door: zapnimf | 27 september 2008

Huisvrouw, U bent geen pluspunt maar een mispunt. Zo liggen lachen met iemand die U vriendin noemt! :)
Trouwens, ik vind er niks aan, aan dat zogenaamd modieus [i]geëufemismiseer[/i]. Net door dit soort taalvervuiling geraken gangbare woorden hoe langer hoe meer aan een negatieve connotatie. Nog meer lange tenen in een maatschappij waar men toch al snel verongelijkt kijkt bij vermeende (bwaark) (politiek) incorrecte uitdrukkingen.
Huh, ik krijg plots de neiging om tourettegewijs een en ander te gaan roepen. Dat ligt misschien aan het wat latere uur.
(Maar dat is relatief, als ik elders lees over uw escapades die tot in de vroege ochtend reiken).

Gepost door: sodade | 27 september 2008

Je hoeft geeneens een plusmama te zijn om geen frietje te krijgen. Ik kreeg van mijn aan-te-komen- schoonzoon ook geen krokant kleintje toen ik het hem heel beleefd vroeg. Volgens hem had hij te veel honger.

Gepost door: Chelone | 27 september 2008

De commentaren zijn gesloten.