29 september 2008

I don't like mondays. Of toch zeker deze niet.

In plaats van een maandag zoals hij hoort te zijn, lees : kinders naar school, moeders, nog steeds bekomende van hun weekenduitspattingen met een opgeluchte zucht aan de ochtendkoffie, was het vandaag Pedagoochieze studiedag.

Juffen en Meesters, verlost van hun recalcitrante rakkers, gaan dan ongetwijfeld namiddagdansen in een dubieus café onder het genot van meerdere Duvels en wijnen. Terwijl ze ons wijsmaken dat ter grotere opvoedkundige kennis, om onze kroost tot echte mensen om te vormen, er saaie voordrachten worden gehouden. Jaja. Mét grafieken, ik twijfel er niet aan.

In plaats van de ochtendkoffie was er dus Kind.  En een wel heel aanwezig Kind.  Oudste Kind sliep tot tegen de middag, waarna ik zoals altijd op een vrije dag portier mocht spelen voor zijn vriendenstroom. En, joy o joy, een enquête mocht invullen over mijn kindertijd en hey, als je dan toch bezig bent, mama, neem die tweede kopie dan ook eens door met de bomma want we moeten de visie van twee generaties hebben.  Had u stromend water, een wc, centrale verwarming en wie zorgde voor het eten.  Dat was de strekking. vier bladkanten lang. Gelukkig kon ik al de eindeloze rij Apparaten (cd-speler, computer, gsm, video etc etc) skippen wat betreft mijn moeder, want daar wilde men ook een jaartal van eerste ingebruikname van weten.

Dus als u denkt dat huiswerkellende een eindpunt kent van zodra uw kinderen stemgerechtigd zijn : vergeet het maar, dan maken ze het alleen nog wat meer ogen-in-de-kasdraaiend saai.

Daarenboven gaf mijn automobiel een mysterieuze Duitstalige boodschap bij het terugkeren van de supermarkt en was het springtouw, meegebracht van diezelfde winkel reeds na 7 mislukte sprongen van zijn jeugdige eigenares een handvat kwijt.

Het jongste kind had zelfs nu al een huiswerkcrisis (noem het luiheid) en het Grote Kind herschiep zijn avondeten zoals gewoonlijk tot een tafereel uit een low budget horrorfilm. Dat zelfs zonder saus, de zalige saus die hij met een opgetrokken wenkbrauw en een 'liever niet' verguisde.

De strijk was misschien wel het hoogtepunt van deze dag, en hoe zielig is dat niet? Maar how nee, de dag is nog niet ten einde! Ik mag de vuilzakken nog gaan buitenzeulen! Of nee, dàt ga ik nu op Zoon afwentelen uit wraak. Gerechtigheid moge ook al wel eens geschieden, zo heel nu en dan. En het heeft vast Pedagogisch Nut : schuif uw vuile karweitjes zoveel mogelijk in andermans schoenen. Ha, het zal hem leren!

 

Commentaren

Och och. Heb liever meelij met uw dikke vriendin die én vandaag met twee jong met pedagogische studiedag in opgescheepte toestand zat én woensdag zelf namiddag mag gaan dansen in ene. Waarbij haar andere twee jong dan weer in een of andere opvangmogelijkheid verzeild moeten geraken.
(tekst genre : ikke meer dan gij. en veel erger.)

Gepost door: zapnimf | 29 september 2008

Och och, mijn ogen stromen over van medeleven. Ge kent maa he.

Gepost door: de huisvrouw | 29 september 2008

Awoe aan pedagoochieze studiedagen!!!!!!!

Gepost door: krekel | 01 oktober 2008

Ah ja, wij zijn vorig jaar tijdens onze pedagische studiedag gaan bowlen. En in de voormiddag hadden we een fitclass vetmeeting met bijhorende fitheidstest. Jaja, het leven van een juf is geweldig!!

Gepost door: Nijn | 03 oktober 2008

Oh ZIEDEWEL! Ik WIST het he.

Gepost door: de huisvrouw | 03 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.