30 september 2008

Loopvogel

phpvdgKtaAM
Kleine Vogel is geen erg lichamelijk druk kind.  Op straat, in een park, aan zee, ze blijft gewoon naast je wandelen en dan nog liefst aan de hand.  In tegenstelling tot haar broer die op haar leeftijd als een ware bulldozer voortdenderde, nergens naar keek en dan ook om de haverklap viel.  Nee, Vogel wandelt bedaard langszij, klimt de auto uit als een bejaarde en daalt de trap minder vlot af dan mijn 71-jarige moeder.

Groot was dan ook mijn verbazing toen ze wilde deelnemen aan de scholencross. Toen we daar arriveerden bekeek ze het parcours en vroeg of ze dat in een keer moest lopen 'of net zoals Mme.Z. eventjes lopen en dan stappen'.  Waarmee ineens de recente sportiviteiten van Mme.Z in het juiste perspectief geplaatst werden.

Het moest dus in één keer, de hele 600 meter, wat voor een 5-jarige die nooit loopt een meer dan behoorlijk eind is.

Met duidelijke tegenzin nam ze plaats aan de startlijn, lichtelijk wanhopige blikken achterom werpend in mijn richting.  Ik sprak haar bemoedigend toe en had al a priori medelijden. 

Ze heeft het uitgelopen maar duidelijk kapot van de inspanning kwam ze aan.  En ik was heel trots op haar. Zes-hon-derd-meter.  In één ruk.  Ik zou het haar niet nadoen. Zelfs niet voor de plastieken zak van Brantano met appel, foldertjes en zweetband die ze als beloning kreeg.

Commentaren

proficiat aan dochter-Vogel!
Er overviel me zowaar een flashback, zag de jongste aan de meet en na het startschot zijn schoen uit de modder wringen; hij was nèt niet de laatste; ik kon dat verdriet van dat kind niet aan en heb gezegd dat ik nooit of te nooit nog naar een wedstrijd zou gaan kijken. Daar ging zijn athletiek-loopbaan : )

Gepost door: Laleña | 30 september 2008

Je bent vergeten te schrijven hoe jij met je hoge hakken tijdens haar zeshonderd meter, die veertig meter van de start tot aan de aankomst moest dwarsen. Zomp zomp.

Gepost door: zapnimf | 30 september 2008

@Laleña : zo'n verlies voor het olympisch team, het is zonde!
@ZN : Juist! Als ik u niet had he! Gelieve wel te noteren dat ik heel elegant gezompt heb.

Gepost door: de huisvrouw | 30 september 2008

Er was dan behalve een [i]loopvogel[/i] ook een [i]waadvogel[/i]?

Gepost door: sodade | 30 september 2008

Och, daar ben ik overal ook geweest. Met die papa's die daar stonden met een kiwi voor hun dochter die altijd de eerste was.
En nu,na al die jaren?
Ik vind het helemaal niet erg dat mijn dochters geen marathons lopen. De zijne zijn intussen waarschijnlijk aan de drugs en lusten geen kiwi's meer.

Gepost door: Chelone | 30 september 2008

@Sodade : jaja, maar een ELEGANTE he.
@Chelone : een kiwi nog wel. Dan ging ik ook liever aan de drugs denk ik.

Gepost door: de huisvrouw | 01 oktober 2008

Vanzelfsprekend toch! Ik kén geen andere dan elegante waadvogels!
(luide gniffel)

Gepost door: sodade | 01 oktober 2008

Zoonlief heeft ook meegelopen (in ons dorp dan), maar hij kwam alleen met dat foldertje en een appel thuis. De rest zal de school achterover geslagen hebben. Ik zal eens met de directeur moeten gaan spreken.

Gepost door: veerle | 01 oktober 2008

Ja doèn want een knalrode zweetband mag in niemands huis ontbreken!

Gepost door: de huisvrouw | 01 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.