01 oktober 2008

Stel uw prioriteiten, heren en dames Wetenschappers!

Het begin van het schooljaar gaat onherroepelijk gepaard met de eerste verkoudheden. Vogel had al gesnotterd, Zoon hoestte en Mme. Z en haar Jefke hebben hier wekenlang virussen liggen verspreiden.

Ik werd niet ziek.  En dan voelt men zich oppermachtig. Zwakkelingen allemaal! Denkt men dan. Zielige neusloopcreaturen! Flauwe hoesters! Kijk naar mij, ik straal en blaak heel september door!

Hoogmoed komt immer voor de val. Want op de laatste dag van september was ik natuurlijk aan de beurt. En wat gisteren begon als een bescheiden snifje, is vandaag uitgemond in Hoest, Slijm en Wattenhoofd. Wakker worden met een dichtgesnoerde borstkas die slechts bevrijd kan worden door scheurend te blaffen.  Geen bescheiden pakje Kleenex maar een hele rol WC papier binnen handbereik.

Op zo'n momenten denk ik aan de klassieker die mijn moeder al decennialang placht te debiteren : men stuurt mensen naar de maan, maar een geneesmiddel voor een simpele 'valling' kunnen ze  niet uitvinden. Gelijk heeft ze. Prutsers van wetenschappers!

Commentaren

De wetenschappers hebben wel degelijk hun prioriteiten op een rijtje. Er BESTAAT een vaccin tegen de valling. Alleen wordt dat niet op de markt gebracht wegens commercieel niet interessant genoeg.

Wie zou er zich ook in godesnaam putje zomer naar de dokter reppen om een spuitje tegen rondvliegend snot en bijhorend wattenhoofd in de nogzoverwegzijnde herfst?

Slijmerige groeten.

Gepost door: Hans | 01 oktober 2008

Hier nog geen snot zien vallen!!! Yeah!! Ik ben oppermachtig en iedereen mag het weten!!! Maar kom, hoop dat ge u snel weer wat beter voelt.

Gepost door: krekel | 01 oktober 2008

Beste huismoeder, het middel bestaat wel degelijk en kan zelfs een heerlijke functie vervullen binnen de relaatsie !
Het heet Vicks Vaporub en moet zacht en breed uitgesmeerd worden over de borst. U moet al met een vreemd heerschap opgezadeld zitten zo hij zich op uw verzoek aan deze taak zou willen onttrekken. Zelf tel ik bij het vallen der bladeren alras de dagen af die mij nog scheiden van de eerste verkoudheid van de hertogin !

Gepost door: Hertog Jan | 01 oktober 2008

Oei, ik sukkel er al een week mee. Misschien had ik u zaterdag niet zo innig mogen kussen.

Gepost door: zapnimf | 01 oktober 2008

@Hans : is het echt waar? Moest ik mij des zomers herinneren hoe ik mij nu voel, ik repte mij als een haas.
@Krekel : laat mij vooral weten wanneer u van uw oppermachtige voetstuk valt, ik moet hoognodig gniffelen.
@De Hertog : zal ik uw gemalin een volgeniesde enveloppe sturen ter besmetting?
@ZN : een judaskus ahw. Ge zijt wreed bedankt.

Gepost door: de huisvrouw | 01 oktober 2008

ik voel de lichtjes ongemakkelijke sensatie van medeleven opborrelen. Word maar snel weer beter!

Gepost door: T* | 01 oktober 2008

De commentaren zijn gesloten.